Granath´s Bilskrot

Flyingebygdens har en mycket välkänd bilskrot, som många har besökt för att finna begagnade delar till sin bil. Bilskroten ligger vid avfarten Plantskolevägen i Flyinge Samhälle. Att driva ett bilskrotföretag innebär ett viktigt miljöarbete då det gäller att återanvända material från produkter som tjänat ut. Företaget ägas av Jörgen och Ingemar Granath som är tredje generationen inom branschen. Här nedan ses infarten.

Inom det inhägnade området står bilar som ännu inte tagits om hand. Här finns också ett betydande reservdelslager som kan användas av kunder.

När alla värdefulla delar plockats bort är det dax att trycka samman det resterande plåtskalet, för vidare transport till återvinning. Denna maskin pressar samman våra gamla bilar till ett platt paket.

Paketen kan sedan staplas på varandra och tar på så sätt också mindre plats.En vacker bild som visar vår effektiva hantering av bilen.

Jörgen Granath i säljtagen.

Ingemar Granath söker på nätet. IT spelar en stor roll för företaget. Man kommer att få en Radio-LAN mast inom sitt område och detta kommer att öka hastigheten avsevärt.

 

 Gunnar Petersson