Besöksfrekvensen ca 3000 under en månad enligt Google Analytics. 

Ansvarig utgivare: Gunnar Petersson  tfn 046 522 20

CO2

Nyheter från 2009-01-01     Äldre nyheter klicka på länken nedan

Äldre nyheter 
Almanacka
webbmail
Bygdebladet
Övernatta här 
Äta här
Bo här
Hyra lägenhet
Snabbtelefonlista
Felanmälan Eslöv
Felanmälan Lund
Flyingebilden
Blogg om bygden
Eslöv om Flyinge

Lokal Service

 

 Flyinge ängar eldorado för fågelskådare

Flyinge vad betyder namnet

GOF IF
Flyinge Badmintonklubb
Flyinge Scoutkår
Trampen
Friskis & Svettis 
Gårdstånga-Holmby Rödakorsförening
Gårdstånga Hembygdsförening
Flyinge Utveckling
Flyinge Pensionärsförening 
Friluftfrämjandet
Flyinge Frimärksförening 
Hemvärnet 
Flyinge Vägförening 
Flyinge Ryttarförening 
Gårdstånga Vägförening
Flyinge S-förening 
Holmby-Gårdstånga Centerför.
Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening  
Frosta Hembygdsförening 
Skånska Körsällskapet
Avelsföreningen 

Flyingebygden i media
Sponsorer
SDS artiklar Flyinge
Bredbandsutbyggnad 
Bank och Post 
Bankens öppettider 
Bosätta sig   
Busstider  
Bygdens historia 
Kommunikationer 
Lagfarter

Länkar
Flyinge Kungsgård 
Företag i Flyinge 
Flyinge i bilder 
Föreningar
Fritid 
Gårdar inom Flyinge
Handla i Flyinge 
Hästar
Kartor
Namnet Flyinge 
Naturen i Flyinge 
Gårdstånga 

Kyrkor 
Kultur 
Service
Utfärder
Äta i Flyinge 
Övernatta 
Anslag  
Boken om Flyingebygden
Valet 
Tidning 
Översiktsplanen 
Medborgarkontoret 

2011-11-11

Vattentankar placeras ut i Flyinge

Inom kort kommer vattenreservaren i Flyinge Vattenverk att börja fyllas på och detta innebär att de flesta i Flyinge kommer att ha vatten med bra kvalitet i sina kranar under helgen. 

Vid behov kommer det att finnas färskt vatten att hämta under hela helgen på tre ställen i Flyinge och Gårdstånga. De tre ställena är Promenaden i Flyinge (vändplatsen vid skolan), vid Shellmacken i Gårdstånga samt i korsningen av Flyingevägen/ Anna Brahes väg i Gårdstånga.


Reservaren i Flyinge Vattenverk börjar fyllas på cirka klockan 16.00. Vatten kommer att hämtas med bil från Södra Sandby. Transporterna kommer att pågå under hela helgen och en bit in i nästa vecka. 
Detta innebär alltså att för de flesta hushåll i Flyinge kommer det att finnas vatten i kranarna i helgen och för de allra flesta kommer vattnet att hålla en bra kvalitet. Om vattnet är brunt eller mjölkigt så spola det gärna en stund. Häll upp vattnen i ett glas och se om det är några partiklar i vattnet. Om det är partiklar i vattnet så undvik att tvätta eller diska i maskin. Handdiska går bra. Inte farligt att dricka men smakar illa
Vattnet i kranarna innehåller inga bakterier och är helt ofarligt att dricka. Däremot kan det smaka konstigt eftersom det innehåller både järn och lera.

Tankarna kommer att vara på plats från cirka klockan 15.30 i Gårdstånga och klockan 17.30 i Flyinge på fredagen den 11 november.

Telefonnummer att ringa
Det är ett ledningsbrott som orsakar problemen i Flyinge. Arbetet med att laga brottet kommer att påbörjas tidigt på måndagen och beräknas vara åtgärdat i början av nästa vecka.
Under helgen är växeln stängd och då hänvisas till ett journummer: 040-676 90 57 .

Eslövs kommun

 

2011-11-11

Flyingedagarna med julmarknad på Flyinge Kungsgård 3-4 december

I år firar Flyinge 350 år. Det firas med historieprof. Dick Harrysson från Lund, som tar publiken med på en historisk hästshow på Flyinge. På söndagen är showen särskilt anpassad för barn. Julmarknad under båda dagarna är öppen mellan kl 11-18. 

 

2011-11-11

111111

Vad händer i Eslövs kommun den 11 november 2011. Ta bild på små och stora händelser, verksamheter med mera och delta i jubileumstävlingen 111111.

Du väljer själv om du vill ta bilder med mobilkamera, digitalkamera eller traditionell kamera. Det går utmärkt att skicka in flera bilder.

Målsättningen är att få en dokumentation av händelser en dag under jubileumsåret. Bilderna ska tas den 11 november inom det geografiska området Eslövs kommun. Samtliga bilder arkiveras hos kommunen.

Alla bilder som skickas in bedöms av en jury. Fem priser delas ut. Priserna är 2 000, 1000, 750, 500 och 250 kronor. Det finns planer på att göra en utställning med de bästa bilderna.

Digitala bilder skickas till foto100@eslov.se.

Pappersbilder skickas till Eslövs kommun, Foto 100, Gröna torg 2, 241 80 Eslöv

2011-11-10

Storkens vänner 

Visste du att det sista paret Storkar i Sverige häckade 1954 på Karups gård i Skåne?
Storkprojektet arbetar för att få tillbaka den vita storken som en naturlig del av den svenska faunan, det är ett stort arbete och vi behöver stöd!!
Gå med i Storkens vänner och delta i vårt fina medlemslotteri, bli fadder eller sponsor.
Kort om Storken i Sverige: Det finns idag ett 30-tal friflygande storkpar tack vare Storkprojektet och dessutom flera större och mindre storkhägn runtom i Skåne, som till stor del sköts med ideella insatser. Storkprojektets mål är 150 fritt häckande par. 

Storkens Vänner bildades för att stötta och samla in pengar till projektet, en viktig uppgift då storkarna behöver skötsel året runt vilket kräver stora insatser. Storkens Vänners nyhet för i år är Medlemslotteriet, om du blir medlem 2011 är du med på dragningen i december. Gå med idag! Sätt in 100 kr på bg 5925-934, skriv namn och mailadress.

Vinsterna är:
1. Ett Fadderskap under år 2012, värde 1000 kr, läs mer på www.storkprojektet.se
2. Blås ditt eget Glas på Incendi Glasblåseri, 1690 kr läs mer på www.incendi.se
3. En Storkskål från Incendi Glasblåseri, värde 950 kr läs mer på www.storkglas.se
4. En Privat visning av ett Storkhägn, spännande för hela familjen! www.storkprojektet.se
5. Jubileumsbok; Naturskyddsföreningen i Skånes "Skånes Natur under 100 år"
6. Barnboken "När Storken kom till Skåne"

Bästa hälsningar från 
Storkens Vänner 
Christer Neideman, kassör, Hammarspyntsvägen 63, 
291 50 Kristianstad. Tel 044- 212959
christer.neideman@naturskyddsforeningen.se
www.storkprojektet.se 

2011-11-10

8 OS-ryttare tävlar på Flyinge Grand Prix hoppning 17-20 November


Startfältet på nästa veckas Grand Prix tävlingar är minst sagt imponerande. Totalt kommer smått otroliga 8 olika OS-ryttare att delta under helgen. Det kommer med andra ord bli bra drag i Flyinges uppvärmda stora ridhus i höstmörkret nästa helg. Fritt inträde Se mera här.

 

2011-11-07

Onsdagen den 9 november 

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening bjuder in till höstens sista föreläsning.
Onsdagen 9 november kl. 19.15 kommer Ulla Johansson till Flyinge Församlingshem och pratar om ” Modedieter eller bara vanlig mat?" Ulla Johansson är nutritionist och en uppskattad föreläsare som på ett enkelt sätt förklarar komplicerade processer i kroppen med koppling till den mat vi äter. Under kvällen kommer hon att förklara tankarna bakom flera av dagens modedieter samt ge tips på vilken mat som enligt dagens forskning är bäst för oss, om vi vill hålla oss så friska och pigga som möjligt.
Alla är hjärtligt välkomna.

 

2011-11-07

Gå med i Storkens Vänner

Hjälp storken att åter etablera sig i Sverige! Läs mera här

 

2011-11-01

Energi- och klimatrådgivning

Eslövs kommuns energi- och klimatrådgivare Anna Mattsson finns tillgänglig för att svara på frågor, och för bokning av individuell rådgivning (som sker efter överenskommelse, på (Stadshuset i Eslöv). Hon håller också ett föredrag om uppvärmning av hus, hushållsel och vad man kan göra för att spara både pengar och miljö.

Onsdagen den 2 november – Flyinge bibliotek
Klockan 17.00–18.00 Frågor och bokning av
individuell rådgivning (se ovan)
Klockan 18.00–19.00 Föredrag (se ovan)

 

2011-10-21

Föreläsningsföreningen meddelar

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening och Flyinge Bibliotek bjuder in till en kväll med ”Skånska skrönor och räliga historier”. Onsdagen 26 oktober kl. 19.15 kommer Jaques Schultz till Flyingeskolans matsal och berättar. Jaques Schultz har gjort sig berömd genom sina uppskattade stadsvandringar i Lund, men denna mörka höstkväll ligger tyngdpunkten mer på underliga historier om spöken, mord och udda personer från gamla tider i Skåne t.ex. vem mördade Malmös grundare, var skedde Sveriges enda posttågrån, vad var det "satans spökeriet på Kalendegatan"?
Alla är hjärtligt välkomna. Inträde för icke medlemmar 30 kr/pers. Observera lokalen.

 

2011-10-19

Tunga lastbilstrafiken 

Den tunga lastbilstrafiken genom Flyingebygden är mycket besvärande. Förutom bettransporterna på väg 104 kommer nu också alltfler tunga lastbilar på väg 1289 genom Flyingeby, Flyinge Kungsgård, Flyinge och Roslöv på grund av motorvägsbygget vid E22. Inte minst den nya 2+1 cykelvägen mellan Flyinge och Södra Sandby passar illa för tunga fordon. 

 

2011-10-19

Storkhägnet på  Flyinge

Storkhägnet på Flyinge Kungsgård kommer att rustas upp. Emma Ådahl, som är projektledare söker efter flera frivilliga som vill hjälpa till med tillsyn framförallt under vintermånaderna. Du som är intresserad hör av dej

 

2011-10-16

Protokoll från byalagens möte med kommunledningen i Eslöv

Nedanstående text är skriven av en representant för byalaget i Harlösa. Från Flyingebygden deltog Orvar Otterstedt, Flyinge Utveckling

Kommunalrådet Henrik Wöhlecke hälsade välkommen och påpekade som sin uppfattning att träffarna med byalagen i första hand borde vara framåtblickande.

Informationer lämnades och diskuterades enligt en förteckning över frågor som Byalagsrådet insänt i förväg.

Kommunens diarieföring
En tidigare insänd skrivelse från Vägföreningen i Harlösa finns i kommunens diariesystem men ärendet har blivit fördröjt eftersom det berörde flera tjänstemän. Allt som är diariefört finns på kommunens webb. Ambitionen är att bekräftelsebrev ska skickas från berörd avdelning.

Hastighetsbegränsning i Stehag
Från Stehag finns sedan tidigare önskemål om nedsatt hastighet till 30 km/tim på Hasslebrovägen samt hastighetsdämpande anordningar. En hastighetsöversyn pågår inom kommunen och kan troligen resultera i politiskt beslut våren 2012 med ev åtgärder samma höst.

Förbättrad kollektivtrafik
En skrivelse från Harlösa byalag med önskemål om bättre kollektivtrafik och bevakning av småorternas intressen när den nya lagen träder i kraft 2012 kommer att besvaras. 
Kommunen kommer att ha diskussioner med Skånetrafiken angående tidtabellsskiftet. Fortlöpande information om dessa kontakter efterlystes. 
Det finns önskemål om bättre förbindelser mellan Flyinge och MAX IV/ESS samt mellan Hurva/Löberöd och Eslöv.
En bussförbindelse direkt mellan Harlösa och Eslöv för gymnasieelever borde kunna medföra ett ökat elevantal.

Skötseln av grönytor
Kristoffer Tonning lämnade en detaljerad sammanställning över kommunens driftkostnader 2011 för centralorten och byarna. Några exempel redovisades på brister i Svevias hantering och byalagen ombads att fortlöpande lämna skriftliga synpunkter till Kristoffer.

Investeringar inom Miljö och Samhällsbyggnad
Janet Andersson sammanfattade genomförda åtgärder i byarna och informerade om kommande insatser enligt följande:
Hälsans stig upprustas (Hurva och Stehag)
gatubelysningen får successivt högre standard (nya stolpar och högtrycksnatriumlampor)
vägar och gator ska inventeras i samråd med vägföreningarna för en långsiktig plan över asfaltunderhållet
boulebana byggs i Harlösa 2012
Billinge får ny info-tavla 2012
Marieholm får träd återplanterade och Storgatan görs till bygata
Löberöd får tennisbanan upprustad
gång- och cykelväg i Hurva 2011-12, Stockamöllan-Hasslebro 2013 och Kungshult 2011
samråd kommer att hållas 2012 med byalag, vägföreningar m fl angående planteringar, parker och andra önskemål
antalet tomter i byarna är 7 st i Marieholm, 9 st i Löberöd, 9 st i Ölycke, 1 st i Hurva, 3 st i Billinge
 i Gårdstånga/Flyinge kommer en fördjupad översiktsplan till samråd
industritomten i Getinge kommer att saneras 2012 vid ett OK från Naturvårdsverket
miljömålen kommer att diskuteras vid träffar i alla byarna under 2012
rekreationsområdet Laddran i Marieholm förverkligas
nytt naturreservat i Stehag ska etableras
energirådgivaren besöker alla biblioteken i höst
vindkraften inventeras och tillsyn ska ske 2012
ny policy för vindkraft beräknas bli klar i höst och ska ställas ut 
cykelplanen från 2004 har reviderats i olika prioriteringsområden

Kostnader för vinterväghållning 
Byalagsrådet kommer att sända in en skrivelse med begäran om att vägföreningarna ska få full kostnadstäckning för dessa kostnader. En utredning pågår inom kommunen om detta.

Hemtjänstens centralisering
Henrik Wöhlecke och Eje Ringborn påpekade att vårdtagarna inte har fått mindre tid än tidigare och att det inte framförts några klagomål samt att det blir mindre bilkörning eftersom vårdtagare kan besökas även under färd från Eslöv till resp by..
Från byalagen anfördes flera farhågor beträffande minskade framtida arbetstillfällen i byarna, minskad försäljning i byarnas affärer samt påpekades nackdelen med ökad bilkörning till och från arbetet (centralorten) för de anställda som bor i byarna.
Verksamheten utvärderas fortlöpande och en direktkontakt med Vård- och Omsorg för faktaredovisning rekommenderades.

EBO:s lägenheter i Harlösa
Frågan har besvarats genom att EBO annonserat om inflyttning 1 oktober. Henrik Wöhlecke nämnde att nya ägardirektiv kommer för EBO.

Eslövs profilering gentemot MAX IV/ESS
Eje Ringborn visade en informationsfilm om dessa projekt. Kommunen är involverad i ett antal delprojekt och en politisk styrgrupp.

Övrigt
På frågan om skolan i Östra Strö kommer att renoveras eller läggas ned kunde besked inte lämnas.

Nästa samrådsmöte 
Tidpunkt för nästa möte blir torsdagen den 1 mars 2012 klockan 18.00.
Anteckningarna förda av Bo Svensson, Harlösa

 

 

2011-10-15

Allsång i Holmby kyrka lörd 22/10 kl 15.00. 

Sångträffen, AM-kören och Bengts kompgrupp leder allsången! 

 

 

2011-10-15

Visning av Gårdstånga kyrka lördagen den 22/10 kl 11.00. 

Passa på att bl.a. se närmre på de unika träsniderierna av mästaren Kremberg! Kanske även en titt upp i tornet?

 

 

2011-10-15

Fredags-soppan i Församlingshemmet, 21/10 kl 13.00. 

Soppa, bröd, kaffe och kaka till självkostnadspris 30:- 

 

 

2011-10-15

Poetisk gudstjänst i Församlingshemmet torsd 20/10 kl 18.30.
"Kretsloppet", en svit med text och musik av och med Kerstin Ribbing, Inger Brorsson och Bengt Nilsson medverkar.
Medverkar gör även Lena Stadler och John-Christian Svensson med dikt och bild mfl.
En meditativ aftongudtjänst som vi gör tillsammans! Kvällsfika efteråt.

 

2011-10-15

Vernissage i Församlingshemmet,  söndagen den 16/10 kl 14.00. 

Utställningen "Handarbete och ögonfröjd" presenteras och visas sedan må-fre kl 16.00-18.00 samt lörd 22/10 kl. 12.00-14.00 Tunavägen 3
Utställare: 
Mia Helm -stickat och virkat
Elsa Carlsson - frivoliteter
Barbro Relve - fotografi
Birgit Edberg - akvarell
Lena Stadler - olja
Kerstin Ribbing - "kretsloppet"

 

2011-10-14

Hjälp Röda Korset att hjälpa!

Vill du också bidra till att lindra svälten på Afrikas Horn? Ett sätt är att bli medlem i Gårdstånga-Holmby Rödakorskrets. Behållningen från kretsens aktiviteter går oavkortat till Röda Korsets katastrofhjälp, som förmedlar hjälp till den del av världen, som är katastrofdrabbad för närvarande till de svältande på Afrikas Horn. Medlemsavgift 200 kronor per år. Bankgiro 900-8004. Märk talongen 12019 Gårdstånga-Holmby Rödakorskrets. 

 

2011-10-14

Modevisning 25 oktober kl 19

Gårdstånga-Holmby Rödakorskrets anordnar den 25 oktober kl 19 modevisning i Hemvärnsgården i Gårdstånga. Marita från Modepunkten i Hörby visar höstens modenyheter med hjälp av kretsens modeller. Kaffe med kakbuffé samt lotterier. Entré 120 kronor.  Samtliga intäkter går till Röda Korsets katastrofhjälp. Alla hälsas välkomna. 

 

2011-10-14

Insamlingen till världens barn

Se mera på Röda Korsets hemsida vad som sker i helgen

 

2011-10-14

Nya cykelvägen till Södra Sandby öppnad

Nu är cykelvägen Flyinge - Södra Sandby  helt öppnad och skyltad. 

Trafikverket genomför försök på sträckan Flyinge - Södra Sandby som skall pågå under två år. Man vill därefter besluta om man skall införa fler liknande cykelvägar i Sverige eller avbryta försöket. 

 

2011-10-02

Bygdebladet under utdelning

Årets tredje bygdeblad är under utdelning.

 

2011-10-02

Konfirmationsridläger uppstartsmöte

Nu är konfirmationsridlägret uppstartat. De 22 konfirmanderna från hela landet träffades för första gången i Flyinge. Nästa gång blir den 3 december i samband med Flyingedagarna med julmarknad. 

 

2011-10-02

Julmarknaden 2011

Du som funderar på att ställa ut som utställare på årets julmarknad på Flyinge Kungsgård. Vi har fortfarande några få platser kvar. Se mera här  Eftersom Flyinge Kungsgård i år firar 350 år, så väntas extra många komma (hemvändardag). 

 

2011-10-02

Storkarna viktiga för Flyingebygden

Vi har ju vant oss vid att nästan dagligen kunna se storkarna inom bygden. En som betyder mycket för att detta är möjligt är Berith Cavallin, som här berättar om hur det går för våra vänner storkarna.  

 

2011-10-01

Företagshotell öppnat på Flyingegården

Flyingegården har nu den 1 oktober 2011 öppnat för uthyrning till företag, som önskar kontor centralt i Flyinge. Läget är perfekt med tanke på närhet till E22 och MAX4 ESS anläggningarna. Flyinge Utveckling är första hyresgäst. Ett annat företag som flyttar in är Malin Gyllin rekryteringsspeialist, HR-konsult & projektledare. Om intresse finns,  för att hyra här kontakta då flyingegarden@telia.com 

 

2011-09-30

Fler tunga fordon går på Stuterivägen - Roslövsvägen 

Bron över Kävlingeån vid Flyinge Kungsgård har förstärkts för att klara ett större axeltryck. Detta innebär att fler tunga fordon kan passera här. Fordon med grus från Ballast Syd kan nu gå från anläggningen i Södra Sandby till vägbyggnationen E22. En väg som ger en kort körsträcka. 

 

2011-09-28

Trafiksituationen på Roslövsvägen

När det gäller den tunga trafiken som går på Roslövsvägen så är det Länsstyrelsen, som tar beslut på om det ska vara förbjudet för tung trafik att färdas på väg 1289. Skicka ärendet till dem så gör de en utredning. 

Det pågår även en utredning angående buller och vibrationer. Så länge bullerutredningen pågår så kan inte jag göra så mycket i detta ärende. Jag anser att vi måste invänta resultatet på den.

Enligt Torsten von Schantz så ska sättningarna i vägen lagas, då borde bullret minska.
Det är kommunen som beslutar om hastigheten på vägen inom tättbebyggt område. Hör med dom om det finns planer på att sänka hastigheten.

Ni är välkomna att höra av er igen svarar Trafikverket

 

2011-09-21

Koföreningen 

Det är inte för sent att gå med i koföreningen. Som medlem kan du beställa naturbeteskött direkt från KC-Ranch. Se mera här

 

2011-09-21

Gröna Flyingebygden 23 sept 11-12

Flyinge Utveckling svarar för en föreläsning om Gröna Flyingebygden under Eslövs stads hållbarhetsvecka. Fredagen den 23 sept kl 11-12 i Medborgarhuset Alla är välkomna. 

 

2011-09-21

Föreläsning onsdagen den 28 sept

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening bjuder in till föreläsning onsdagen 28 sept. kl.19.15 i Flyinge Församlingshem. Temat är "Vinets sjutusenåriga historia – från Kaukasus till Tyskland".
Roland Olsson berättar bl.a. om vinplantans ursprung, kunskapen om vin, som började i Kaukasus för 7000 år sedan, om hur vår religion har påverkats av vinkulturen och vårt förhållande till vin under 1300-talet och framåt. Han tar även upp nutida företeelser som vinlusens härjningar, vinplantans årscykel och om hur man skördar vin i Tyskland idag.
Inträde för icke-medlemmar är 30 kr. Alla hälsas hjärtligt välkomna. 

 

 

2011-09-21

Eslövs kommun har planer för fler cykelvägar

Eslövs kommun anser att en cykelväg mellan Flyinge och Flyinge Kungsgård skall prioriteras. Man prioriterar nu fem stycken cykelvägar inom kommunen. Läs mera här

 

2011-09-19

Cykelvägen Flyinge-Södra Sandby

Arbetena har påbörjats med den så kallade 2+1 vägen. Där 2 står för cykelväg. Läs mera här om utfärder till fots eller med cykel. Här kan du läsa Trafikverkets information om den nya cykelvägen. 

 

2011-09-19

Hur går det med busshållplatsen på E22

Vi har ju länge drivit frågan om att få bättre bussförbindelser till Lund och Malmö. Läs mera här om planerna på en busshållplats vid Gårdstånga-rondellen

 

 

2011-09-11

Eslövs stad firar 100 årsjubileum

Detta år firar Eslövs stad 100 år. Se mera på hemsidan

 

2011-09-11

Flyinge Hästsport Outlet

Den 17-18 september är det höstfest i butiken på Stuterivägen med extra öppet 10-17 både lördag o söndag, vi rear ut en del varor och dom som handlar under helgen är med och tävlar om ett presentkort. Det bjuds även på kaffe o kaka. Ny ägare är Jennifer Sheard

 

2011-09-08

Föreläsning Ons 14 september kl. 19.15 

Lillemor Olsson
"Värt att vårda"

En föreläsning om hur vi kan ta vara på och vårda våra gamla föremål. Lillemor Olsson är journalist och författare till boken "Vårda laga renovera" och ständig medarbetare i tidningen Antik & Auktion. Se här hela höstens program

 

2011-09-06

Intervju med Bo Jenå

Hur känns det att komma hem från stora internationella tävlingar till ett Svenskt Lag-SM på Flyinge?
- Det är alltid spännande med lagtävlingar. Och i Grand Prix har vi en del landslagsryttare och andra intressanta ekipage som vill visa vad de går för, så det känns jättekul.
Hur viktigt är det med Nationella tävlingar i Sverige för dig?
- Det är väldigt viktigt. Det ger en bra bild av de bästa svenska ekipagen i Lilla Rundan och ST: Georg och det är värdefullt att se dem i skarpt läge.
Hur mycket är du här och tittar?
- Hela tiden! Det är jättebra att se de ekipage som är på väg upp mot Landslaget, att de får en chans att visa att de är klara för internationella tävlingar.
Vad betyder det för dig att ha ett Lag-SM här på hemmaplan?
- Det är alltid kul att ha GP här igen. Alla vi som brinner för dressyr har saknat våra Internationella dressyrtävlingar och vi hoppas att snart kunna arrangera dem här på Flyinge igen. Under tiden är det bra att hålla maskineriet igång med en fungerande tävlingsorganisation. Geografiskt ligger Flyinge mycket bra till för internationella nordeuropeiska ryttare.


 Lag-SM med Grand Prix och Kür arrangeras på Flyinge 23-25 september och på listan över anmälda ekipage kan man se bl.a Ulla Håkansson, Nina Bengtsson, Rasmus och Charlotte Haid-Bondergaard och Einar Kristoffersen.

 

2011-08-25

Flyinge 350 år

Officiellt firande på Flyinge Kungsgård blir den 7 oktober. Läs mera på www.flyinge.se 

 

2011-08-25

Julmarknad 2011

Årets julmarknad börjar nu planeras. Julmarknaden är samma dagar som Flyingedagarna som i år blir alldeles extra då Flyinge firar 350 års jubileum.  Du som önskar vara utställare se mera här. 

 

2011-08-23

Vernissage Galleriet i Holmby 27 aug 13-17
Vi har glädjen att ännu en gång få visa måleri av Kerstin Osterman, bördig från Skåne men sedan länge bosatt i Värmland. Välkommen till vernissage i konstnärens närvaro 
lördagen den 27 augusti kl.13-17 Utställningen pågår 27 augusti - 25 septemberGalleriet i Holmby
Väg 104 intill Flyinge, 046-524 30
Öppet: lör,-sön- och helgdagar 11-17

 

 

2011-08-23

Årsmöte för Flyinge Badmintonklubb
Måndagen den 29 augusti kl 20.00 i Flyinge Sporthall. I enlighet med stadgan har samtliga medlemmar födda 1997 eller tidigare rösträtt, yngre medlemmar har närvaro-, yttrande- och förslagsrätt. På årsmötet fastställs bland annat medlemsavgift för kommande år, budget samt ledamöter i styrelsen.

Gabriel Persson
Styrelseordförande Flyinge Badmintonklubb

2011-08-23

Flyinge Badmintonklubb startar 22 aug

Säsongen börjar måndagen den 22 augusti. Vi har blivit tilldelade samma träningstider som under föregående säsong, det vill säga:

Måndagar 20-22
Onsdagar 17-19. Ungdomsträning. Grupp 1 tränar 17-18 och grupp 2 18-19.
Torsdagar 20-22
Söndagar 10-12

Säsongen 2011/2012 pågår till om med sista veckan i april 2012, med undantag för röda dagar samt mellandagarna.
Ordförande Gabriel Persson

 

2011-08-23

Ny Termin med Friskis&Svettis 29 aug
Vi börjar Gympan på måndag den 29/8 kl. 19.00. i Idrottshallen i Flyinge
Denna termin kör vi mest Medelgympa men även Core och Bas ibland.
Välkomna både gamla och nya medlemmar!!! (Som vanligt får ni prova på två måndagar, ni som aldrig varit med tidigare)
Värdarna

 

2011-08-23

Konfirmationsridläger 2011-2012 övertecknat

Över 20 stycken ungdomar vill komma till Flyinge för att konfirmeras på ridläger. Ett samarbete mellan Eslövs församling, Flyinge AB, LinderVelander AB och Flyinge Utveckling . En första samling blir redan i oktober 2011.

 

2011-08-22

Flyinge Golfen 2011 avgjord

Claes Lindgren vann på 31 poäng före Leif Larsson och Ingrid Bladh på 28 poäng.
Övriga placerade var Björn Greiff och HenrikÖstman på vardera 25 poäng.
Totalt 16 deltagare deltog i fint väder lördagen den 20 aug. 

 

2011-08-21

Stora Trädgårdshelgen 10-11 sept

Flyinge Plantshop har stot trädgårdshelg den 10-11 sept  klockan 10-15. Många utställare och experter på odlat kommer och ger tips. 

 

2011-08-20

Loppis söndag 28 aug

GOF IF har sin traditionella loppis på idrottsplatsen söndagen den 28/8 mellan klockan 11-15. Insamling av loppor sker dagen innan på lördagen den 27/8. Ring för information till Lars Nyhlén 0708-311675

2011-08-08

Lediga studentrum

Det finns fortfarande lediga rum för studenter på Flyingegården. Men nu  närmar sig terminsstart. Läs mera här

2011-07-16

Söker du rum i Flyinge?


Om du har kommit in på utbildning på Flyinge Kungsgård så kan vi kanske bli
din hyresvärd! Vi har ett flertal studentrum som är tillgängliga från
terminens början. Skicka din intresseanmälan till flyingegarden@telia.com

 

 

2007-07-07

FlyingeGolfen 2011

FlyingeGolfen går i år den 20 augusti. En tävling för alla golfintresserade i hela Flyingebygden. Läs mera här.   Förra årets segrare blev Anders Måsén. 

 

2011-07-03

Flyingebygden - en bygd att trivas i

Ett bildspel med text och ljud om Flyingebygden. Ett projekt som genomförts inom Leader Lundaland. Se bildspelet här. Produktionen har genomförts av Nosco AB.

 

2011-07-02

70 mm regn över Flyingebygden

På kvällen lördagen den 2 juli kom ett åskväder med skyfall,  som gav 70 mm regn på två timmar. E22 vid Gårdstånga  stängdes av . En bil fastnade under bron vid Odarslövs by. Inne i Flyinge forsade vatten och jord ut på väg 104.och vidare in på gatorna i samhället. Det blev vatten i källarna och uterum. Ett hus fick raserad uppfart. Ett sådant 100 årsregn har inte inträffat sedan början av 1970-talet.

Men alla hjälps åt. Flyinge Vägföreningen kommer att sopa gatorna inne i samhället rena från jord så snart möjligt nästa vecka. En markägare var ute och rensade bort jord från väg 104 redan dagen efter.  Kanalerna utmed Promenaden verkar ha orkat med att ta emot vattnet uppifrån Platanvägen och där ovanför. 

2011-06-29

Flyinge Utveckling i Bryssel

Läs mera här 

 

2011-06-29

Hyr kontor på Flyingegården i Flyinge

Under hösten kommer ett antal kontorsrum att bli lediga för uthyrning när en av våra hyresgäster flyttar.

Kontorsrummen finns i olika storlekar och möjliggör lokalisering i olika väderstreck.

Trevliga gemensamma lokalytor såsom pausrum ger stora möjligheter till samhörighet och ”företagshotellkänsla” för den enskilda företagaren.

Flyingegården ligger i en trevlig miljö och har egen parkering i anslutning till lokalerna. Se mera här

Intresseanmälan görs till flyingegarden@telia.com 

 

2011-06-21

Hyra lägenhet i Flyingebygden

Många behöver en lägenhet/studentrum i Flyingebygden. Kan vara svårt att hitta då alla studenter på Flyinge Kungsgård börjar leta samtidigt. Eller du vill kanske komma hit bara för några dagar i samband med något arrangemang eller besök. Kolla här till vänster så finns det flera länkar med kontakter du kan ta. Hyra lägenhet är en av dem. Kolla också Bo här och Äta här och Övernatta här

 

2011-06-20 

Paus i midsommarfirandet i Flyinge

Det blir inget midsommarfirande på Gröningen om ingen tar tag i detta. Maria Måsén som tidigare har hållit i firandet har sagt att hon önskar att någon annan tar över. Så vitt vi vet finns det ingen sådan som anmält sig. Om någon vet något hör av er så kan vi meddela detta. 

 

2011-06-17

Kyrkan i sommar

På söndag 19/6 kl 18.00 i Gårdstånga kyrka blir det säsongens första Musikgudstjänst i sommarkväll. Gäster är TRIO T.R.E bestående av Anders Juhlin piano, Mattias Tofte bas och Maria Hjorth sång. De bjuder på "Sommarjazz". Efteråt severas kyrkfika på kyrkbacken!

Nästa vecka torsdag 23/6 blir det grillkvälls gudstjänst kl 18.30 i Församlingshemmet, Flyinge och på
söndag den 26/6 är det Friluftsgudstjänst i Hviderups slottsträdgård kl 14.00 med mycket musik av och med Harpolirarna! Medtag fikakorg!

Nästa Musikgudstjänst i sommarkväll blir den 10/7 i Gårstånga kyrka kl 18.00. Då blir det "Folkmusikaliska souvenirer från Irland" med Maria Bojlund och Markus Tullberg, sång och piano, flöjt och bouzouki.

Den 24/7 inleds Vägkyrkan i Gårdstånga, med mässa kl 11. Vägkyrkan kommer att vara öppen varje dag kl 12-17 och avslutas med Musikgudstjänst i sommarkväll den 7/8 kl 18.00. Då kommer Carolina och Olof Tholander, sång, orgel och piano. Ett kärt återseende! Vägkyrkan bjuder varje dag på visningar av kyrkan och dess inventarier, café i sommartältet, försäljning av IM-produkter och andakt.

Grillkväll har vi åter torsdagen den 28/7 kl 18.30 i Flyinge, samt den 18/8 samma tid och plats!

Mässa i det gröna på Ceremoniplatsen i Holmby den 14/8: ett härligt utflyktsmål i vacker och meditativ miljö!

Hälsningar, Terese.

2011-05-25

ASVH och Flyinge flyttar ihop

Flyinge välkomnar ASVH som nya hyresgäster from 1 september 2011.
ASVH kommer att flytta in i den byggnad där även Flyinge AB´s administration sitter.
”Nu kan vi utöka vårt samarbete som redan manifesteras i form av tex Avelschampionat och Bruksprov”. 
"Det finns många synergier mellan våra företag," säger Marianne Lilja Wittbom. ”Vi kan bli mer kostnadseffektiva och utveckla nya arrangemang tillsammans.” 

På bilden: Niklas Lindgren, VD ASVH, Per Lundberg, ordförande ASVH och styrelseledamot Flyingestiftelsen, Marianne Lilja Wittbom, VD Flyinge

 

2011-05-20

Dagmamma i 34 år

Anita Karlsson hyllades idag på Flyinge församlingshem av sina dagbarn sedan alltsedan 1977, då Anita blev dagmamma i Eslövs kommun. Anita är en varm och trygg person, som genom sitt arbete gett 30 pojkar och 26 flickor från Flyinge med omnejd en bra uppväxt. Hon har även hunnit med att ha några av sina dagbarns barn som dagbarn. Ett av dagbarnen Cecila Tallner, hade letat upp alla dagbarn och gjort en bok med bilder och personliga hälsningar från dagbarnen genom åren, som nu har flyttat ut i världen. . 

Anita går nu snart i pension men kommer säkert att få besök av fd dagisbarn och deras barn ännu i många år. 

Här ett av Anitas dagbarn som nu har fått egna barn. 

2011-05-13

Lyckad fältvandring

Intresset var stort då Länsstyrelsen arrangerade fältvandring på Flyinge Ängar. Ett femtiotal personer främst från bygden men också frän Eslövs och Lunds kommun samt Flyingeskolan. Insektsforskaren Mikael Sörensson från Lunds Universitet visar på vildbinas bon. Naturvårdsverket köper marken och naturreservatet omfattar både de viktiga södersluttande sandmarkerna och ända ner till våtmarkerna intill ån. Backsipporna blommade och gräshoppsångaren sjöng när storkarna seglade över gruppen. Se mera om blommor på Flyinge Ängar här.

 

2011-05-08

Cykelväg Flyinge Kungsgård - Södra Sandby?

Tekniska nämnden i Lunds kommun har på förslag att pröva en särskild typ av cykelväg sk 2+1 väg, där bilarna får ett 4 m körfält och cyklister får två körfält på vardera 1 meter. Karin Svensson Smith (mp) är 2:e vice ordf i tekniska nämnden och hon är mycket positiv . Flyinge Utveckling har sedan 2006 uppvaktat Lunds kommun och också nu senast vid politikerutfrågningen den 27 april 2011. Eleverna på Kungsgården och alla i hela bygden som cyklar kan med en sådan lösning färdas mera säkert. Trafikverket ligger bakom och har frågat Lunds kommun om man vill vara testkommun för denna typ av cykelväg. Lunds kommun har då funderat på just sträckan Södra Sandby-Flyinge Kungsgård. 

På så sätt får vi också en trevlig rundtur med cykelväg hela sträckan från Lund via Odarslöv, Getinge, Gårdstånga, Flyinge, Flyinge Kungsgård, Flyingeby, Södra Sandby, Hardeberga spåret Lund. 

Se mera här om möjliga promenad och cykelrunder.

2011-05-07

Nya i Flyinge Utvecklings styrelse 

Efter årsmötet den 27/4 så valdes några nya personer in i styrelsen för Flyinge Utveckling. Se mera här

 

2011-05-07

Årsmöte Naturbetesföreningen 12 maj

Läs mera här.

 

2011-05-07

Flyinge Ängar fältvandring  11 maj kl 18.00 

Alla naturintresserade i bygden inbjudes av Länsstyrelsen till en fältvandring på det blivande naturreservatet Flyinge Ängar. 

Samling Lilla Grusan (Ljungbjersvägens förlängning) Se bifogad särskild inbjudan

 

2011-05-05

Nyheter från Flyinge Vägförening

Läs mera här

 

2011-05-03

Friskis & Svettis

Vecka 19 är det den Nationella Hälsoveckan, (nästa vecka).  Då ska vi på Friskis&Svettis också vara med. Detta innebär att Vi i Flyinge får Gympa och Spinna gratis inne i Eslöv. Gå in på vår hemsida och läs mer.
Värdarna

2011-05-02

Flyingegården - nytt namn 

fd kommunhuset och sedan ASVHs fastighet har genom bygdebolagets förvärv nu fått namnet Flyingegården. Se mera här.

2011-05-01

Lyckat Valborgsfirande i Flyingebygden

Många slöt upp till årets Valborgsfirande i Flyinge. Kyrkokören medverkade och Flyinge Scoutkår ansvarade för arrangemanget som tidigare år. Tipsrunda, korvgrillning, chokladhjul och lotterier fanns på plats. Scouterna gick ett fackeltåg genom byn, som man brukat göra. 

2011-05-01

Upprustning av Gårdstånga vandrarhem
Servicenämnden vill satsa 6,6 miljoner kronor på en upprustning av vandrarhemmet i Gårdstånga. Vandrarhemmet kan öppnas tidigast 2012. Se mera här

2011-05-01

Lada kan komma att bli möbelaffär

Efter beslut i Eslövs kommun, så kan lada bli möbelaffär.  Se mera här.

 

2011-04-30

ESS/MAX IV och Flyingebygden

Satsningarna på de stora forskningsanläggningarna för forskning beräknas stå klara för invigning  2015 och 2019. Redan nu satsar man på att undersöka närområdet, där   Flyingebygden som ligger närmast drar till sig intresse. I fredags 29/4 arrangerades ett så kallat framsynsgille på Flyinge församlingshem. Se mera här.  

Bland de framsynsvisioner som togs upp från Region Skåne  är att göra bygden till en testbed för klimatsmarta lösningar och hållbart samhälle. Flyinge Utveckling söker sedan hösten 2010 finansiering till ett sådant projekt Gröna Flyingebygden.testbed. Syftet är att söka samverkan med företag och offentliga organisationer som också ser denna möjlighet som intressant.  

Detaljplan för Flyingeområdet Lunds kommun. Se mera här

Fördjupad översiktsplan från Eslövs kommun. Se mera här

 

2011-04-30

Valborgsfirande i Flyingebygden kl 19

Flyinge Scoutkår kommer i år att återupptaga det traditionsenliga Valborgsfirandet i Lilla Grusan Ljungbjersvägen i Flyinge. Flyingefonden sponsrar med facklor till ett fackeltåg genom Flyinge. 

2011-04-20

Julmarknadsansvarig 2011

Flyinge Utveckling ansvarar för julmarknaden på Flyinge Kungsgård i samband med Flyingedagarna 2.a advent. Vi behöver hjälp med att hålla kontakt med utställarna som brukar vara ett 30-tal. Kontakta oss snarast om du är intresserad av ett sådant uppdrag

 

2011-04-20

Konfirmationsridläger 2012

På initiativ av Flyinge Utveckling kommer ett konfirmationsridläger att genomföras inom Flyingebygden. Huvudansvarig är Svenska kyrkan som får hjälp av Flyinge AB, Linder Velander AB och Flyinge Utveckling. Se mera här 

2011-04-18

Vårstädning på Flyingegården 26 april

Bygdebolaget har vårstädning och röjning kring Flyingegården, Roslövsvägen 11 den 26 april.
Det kommer att vara aktivitet kring den nyförvärvade fastigheten under hela dagen. Buskar skall klippas och löv räfsas. Flyingegården skall få en ny ”vårskrud”.

Alla intresserade av lite arbete och trevlig gemenskap är välkomna. Bygdebolaget ordnar fika under de olika passen. Ta gärna med grannen!

Välkomna

Styrelsen bygdebolaget

 

2011-04-18

Professorer till Flyinge

Sveriges första professorer i ridkonst utsedda En av världens mest kända dressyrryttare Kyra Kyrklund och fälttävlansexperten Jan Jönsson blir Sveriges första adjungerade professorer i ridkonst. De verkar genom hipplogenheten vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och kommer att medverka i utbildningsaktiviteterna vid Flyinge och Strömsholm.

 

2011-04-14

Årsstämma i bygdebolaget 27 april

Efter årsmötet Flyinge Utveckling hålls bolagsstämma i Flyinge bygdebolag den 27 april på Flyinge Kungsgård.  

2011-04-14

Årsmöte Flyinge Utveckling 27 april 

Flyinge Utveckling har årsmöte den 27 april med början 18.30 i aulan Flyinge Kungsgård.  

 

2011-04-14

Konfirmationsridläger 2012

På initiativ av Flyinge Utveckling kommer ett konfirmationsridläger att genomföras inom Flyingebygden. Huvudansvarig är Svenska kyrkan som får hjälp av Flyinge AB, Linder Velander AB och Flyinge Utveckling. Annonsering kommer att ske inom kort. 

 

2011-04-14

Gallerie Holmby

Även i år har vi en utställning med fåglar som tema.
Välkommen till vernissage lördagen 16 april kl 13-17
Utställningen pågår 16 april – 8 maj
Deltagande konstnärer i år är: 
 Peter Nilsson 
Adam Hedin
Göran Petersson
Bo Lundwall
Petter Pettersson
Gunnar Tryggmo

 

2011-04-11

Bygdebolaget köper fastighetsbolag

Bygdebolaget köper fastighetsbolag, som äger fd kommunhuset i Flyinge. Läs mera här. 

2011-04-11

Flyinge Ängar fältvandring  11 maj kl 18.00 

Alla naturintresserade i bygden inbjudes av Länsstyrelsen till en fältvandring på det blivande naturreservatet Flyinge Ängar. 

Samling Lilla Grusan (Ljungbjersvägens förlängning) Se bifogad särskild inbjudan

 

2011-04-10

Karin Svensson Smith(mp) och Anette Linander(c)  kommer till Flyinge

Flyingebygden omfattar både Lund och Eslövs kommun och många frågor kräver att vi har stöd från båda dessa kommuner.  Flyinge Utveckling har därför bjudit in två politiker från Lund och Eslöv till en frågestund. 

27 april kl 18.30 Flyinge Kungsgård Aulan

Se mera här om dessa politiker exempelvis Annette och Karin 

 

2011-04-11

Påsken i kyrkan

Palmsöndagen 17/4: Glad gudstjänst i Holmby k:a kl.11.00 till minnet av att Jesus red in i Jerusalem! Medverkande: Bengt och Flyinge Kidz.
Skärtorsdagen 21/4: Mässa i Gårdstånga k:a kl 18.30, då vi "klär av altaret" tillsammans. 
Långfredagen 22/4: Samling vid Korset i Flyinge församlingshem kl 15.00. Meditativt och gestaltande.
Påskdagen 24/4: Uppståndelse-gudstjänst i Holmby k:a kl 11.00 med Kyrkokören och Fredrik Nilsson, trumpet.

/Guds frid! Terese.

2011-04-07

Valborgsfirande i Flyingebygden kl 19

Flyinge Scoutkår kommer i år att återupptaga det traditionsenliga Valborgsfirandet i Lilla Grusan Ljungbjersvägen i Flyinge. Flyingefonden sponsrar med facklor till ett fackeltåg genom Flyinge. 

 

2011-04-06

Röda Korset Modevisning den 6 april kl 19 

Modevisning onsdagen den 6 april. Plats Hemvärnsgården Gårdstånga, Flyingevägen

Medverkande Modepunkten Hörby. Biljetter a 120:- säljes på Salong Nackdelen, Tunavägen  Flyinge
Lättare förtäring, kaffe och kaka ingår. Hjärtligt välkomna . 

Gårdstånga Holmby Röda Korskrets

2011-04-06

Årsmöte Flyinge Vägförening 6 april

Flyinge Vägförening håller årsmöte den 6 april kl 1900 Holmbyvägen 1. Alla fastighetsägare inom Flyinge samhälle är välkomna.

 

2011-04-05

Karin Svensson Smith(mp) och Anette Linander(c)  kommer till Flyinge

Flyingebygden omfattar både Lund och Eslövs kommun och många frågor kräver att vi har stöd från båda dessa kommuner.  Flyinge Utveckling har därför bjudit in två politiker från Lund och Eslöv till en frågestund. 

27 april kl 18.30 Flyinge Kungsgård Aulan

Se mera här om dessa politiker exempelvis Annette och Karin 

 

 

2011-03-30

Storkprojektet

Gårdstånga-Holmby föreläsningsförening bjuder in till en föreläsning om ”Storkprojektet i Skåne”. Onsdagen 30 mars kommer Emma Ådahl och berättar om projektet. Föreläsningen täcker in storkens (den vitas) historia i Skåne, dess tillbakagång, storkprojektets uppstart, dess metoder och hur det går. Vi får också höra om storken i sagan och om dess koppling till människan och kulturlandskapet.

Föreläsningen hålls i Flyinge Församlingshem, Tunavägen 3 och börjar kl.19.15.

Alla hälsas hjärtligt välkomna till att lära sig mer om denna fågel, som nu har blivit en vardagssyn i vår bygd.

2011-03-30

Trendiga antikviteter med Fredrik Zimmerdahl 6 april 

Föreläsning på Flyinge bibliotek onsdagen den 6 april kl. 19.15. Antikhandlaren Fredrik Zimmerdahl, specialiserad på 1900-talsdesign, föreläser och värderar medhavda objekt. Biljetter köpes på Flyinge bibliotek för 20 kr. Fika ingår. För mer information ring 046-648 11.

 

2011-03-21

Välkommen till vernissage lördagen den 26 mars kl. 13-17

NYHETER och RARITETER

26 mars – 10 april 2011

samlingsutställning måleri och grafik 


”Iraunajus coeruliisignatus” litografi av Karl-Axel Pehrson

Galleriet i Holmby
Väg 104 intill Flyinge, 046-524 30
Öppet: lör-, sön- och helgdagar 11-17

 

 

2011-03-17

Midsommarfesten 2011

Midsommarfesten på Gröningen har de tre senaste åren genomförts med Maria Måsen som midsommargeneral. Ett visst ekonomiskt stöd har erhållits via Färs o Frosta Sparbank. Nu vill Maria lämna inför 2011 över stafettpinnen till nya krafter. Man måste börja nu ganska snart. Maila gärna Maria 

2011-03-17

Bigård i Flyinge

Efter att ha haft mina bin i S Sandby i 30 år så flyttades de 7 bikuporna vid midsommartid 2010 till Västergård i Flyinge. Jag hittade en idealisk plats i närheten av reningsverket där det finns lä, vatten och ligger på lagom avstånd från bebyggelse samt positiv inställning från familjen Axelsson. Det har nu blivit gångavstånd till bigården vilket underlättar tillsynen. Placeringen av bigården innebär bättre pollinering av växter i Flyingebygden inom en radie av 3-4 km från kuporna vilket ger bättre skörd av raps, frukt och bär. Skörden ökar med 5-15% enligt uppgift från Sveriges Biodlares Riksförbund.
En överraskning var att det fanns så mycket Lind i området att den honung som slungades i slutet på juli fick en särskilt fin arom. Honung finns till försäljning på Jasminvägen 7 i Flyinge.Fritz Brorsson

 

2011-03-16

Nytt nummer av bygdebladet

Ett nytt nummer av bygdebladet är nu på väg ut. 

2011-03-16

Årsstämma i bygdebolaget 27 april

Efter årsmötet Flyinge Utveckling hålls bolagsstämma i Flyinge bygdebolag den 27 april på Flyinge Kungsgård.  

2011-03-16

Årsmöte Flyinge Utveckling 27 april 

Flyinge Utveckling har årsmöte den 27 april med början 18.30 i aulan Flyinge Kungsgård.  

2011-03-16

Årsmöte Flyinge Vägförening 6 april

Flyinge Vägförening håller årsmöte den 6 april kl 1900 Holmbyvägen 1. Alla fastighetsägare inom Flyinge samhälle är välkomna.

 

2011-03-16

Midsommarfesten 2011

Midsommarfesten på Gröningen har de tre senaste åren genomförts med Maria Måsen som midsommargeneral. Ett visst ekonomiskt stöd har erhållits via Färs o Frosta Sparbank. Nu vill Maria lämna inför 2011 över stafettpinnen till nya krafter. Man måste börja nu ganska snart. Maila gärna Maria 

 

2011-03-16

Beachvolleybana

De äldre i byn har sin boulebana. I anslutning till den kanske man kunde sätta upp en beachvolley-plan för ungdom och medelålder. Bör inte var en stor kostnad, lite sand, stolpar och nät. Ett förslag från en flyingebo.

2011-03-15

Strandhugg runt de sju haven

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening bjuder in till en seglats runt jorden
Onsdag 16 mars kl. 19.15 kommer Gunnel och Åke Möller till Församlingshemmet i Flyinge och berättar under rubriken "Strandhugg runt de sju haven". 
De har mött indianer och en Söderhavskung, bytt gåvor med en hövding i Solomon och träffat på gästfriheten och givmildheten på öarna i Söderhavet. I det beryktade Röda Havet upplevde de sandstormar och hotades med avrättning. 
Efter drygt 3 år och 32000 seglade sjömil var de tillbaka i Simrishamn med minnen av många underbara upplevelser.

 

2011-03-07

Röda Korset Modevisning den 6 april

Modevisning onsdagen den 6 april. Plats Hemvärnsgården Gårdstånga, Flyingevägen

Medverkande Modepunkten Hörby. Biljetter a 120:- säljes på Salong Nackdelen, Tunavägen  Flyinge
Lättare förtäring, kaffe och kaka ingår. Hjärtligt välkomna . 

Gårdstånga Holmby Röda Korskrets

2011-03-04

Fotboll för vuxna tjejer

Vi spelar onsdagar mellan 20.30- 22.00 i Flyinge idrottshall. 
 Mia Borginger
 

2011-02-23

Promenader

Genom den nya cykelvägen mellan Flyinge-Holmby så har vi fått en ny populär promenadslinga. Se mera om promenader och cykelutfärder här.

 

2011-02-22

Föreläsning

Gårdstånga-Holmby föreläsningsförening arrangerar onsdagen 2 mars kl.19.15 en kväll med Bengt-Åke Bengtsson under rubriken ”Skånk blanning”.
Bengt-Åke är museivärd för Heagården i Munka Ljungby. Han berättar om Skåne och ”det skånska”, lär oss några roliga skånska ord, berättar anekdoter om skåningar och sjunger skånsk allsång med oss. Du som vill veta mer om Heagården kan gå in på www.heagarden.se.
Årsmöte hålles efter föreläsningen.
Som vanligt har medlemmar, barn och skolungdomar gratis inträde. Övriga betalar 30 kr/pers.
Alla hälsas hjärtligt välkomna till Församlingshemmet, Tunavägen 3, Flyinge.

 

2011-02-15

Övernatta inom Flyingebygden

Många vill kunna övernatta inom Flyingebygden. Du som redan erbjuder möjligheter eller funderar på detta. Se vår annonsplats för övernattningserbjudande här.  Kontakta oss gärna via epost

 

2011-02-10

Grävning för bredband

Just nu sker en grävning från Holmbyvägen längs Äppelvägen och ner till Flyingeskolan. Arbete skall ge skolan bredband via fiberkabel. Det är inte planerat för att andra fastigheter skall kunna få tillgång till bredband via denna förbindelse. Dock, man använder befintliga rör som öppnas upp för fiberkabeln, så vissa möjligheter borde öppna sig. 

 

2011-01-17

Vårens program föreläsningsförening

Läs mera här om vårens spännande program i föreläsningsföreningen. 

2011-01-17

Flyingerådet onsdag 19/1

Inbjudan till Flyingerådet onsdagen den 19 januari kl 18.30 Aulan Flyinge Kungsgård
Ämnen som kommer att presenteras och diskuteras är
Flyinge Bygdebolags ev. fastighetsaffär
Ridledsprojektet
Övernattning i Flyingebygden
Gröna Flyingebydgen
Bussar till och från bygden

Skicka gärna en anmälan till flyinge.utveckling@telia.com  men det är viktigast att du kommer. 

Arrangör: Flyinge Utveckling

 

2011-01-09

Friskis & Svettis

F&S gympan börjar nu på måndag den 10 jan. kl.19.00 i Idrottshallen. Nya och gamla medlemmar välkomna! "Prova på" gratis i 2 veckor. Terminskort i Flyinge kostar 270:- + Medlemskort (som gäller hela 2011 kostar 100:-)
Om Du klickar på Flyinges hemsida på F&S symbolen kommer du direkt till vår hemsida i Eslöv och kan bläddra bland olika aktiviteter
Elisabeth Måsén

 

2010-12-31

Gott Nytt jubileumsår 2011

Flyinge Kungsgård firar 2011 sitt  350 års jubileum som som svenskt stuteri.  Eslövs stad firar 100 års jubileum. 

 

2010-12-30

Lägenhet i Flyinge

Tvåa, på 80 m2 med stort sovrum och  angränsande dusch/wc, stort vardagsrum och mycket stort kök, stor hall med angränsande klädkammare ledig för inflyttning i mars 

Hela fastigheten renoverades under 2008.Intresseanmälan till Flyinge bygdebolag,
bllarsson@telia.com 

 

2010-12-23

Massor av snöröjning för Vägföreningen

Hela Flyingebygden är minst sagt snötäckt. Vägföreningarna i Flyinge och Gårdstånga ansvarar för snöröjningen inom bygatorna. Sänd en vacker tanke till de som arbetar ideellt och de som sköter snöröjningen så att det går att komma fram. 

 

2010-12-22

Flyinge Kungsgårds julklappar till Hästsverige!


1. Hästgymnasiet i Flyinge – Hippologigymnasiet i nytt format hösten 2011!
Skolverket har godkänt Hippologigymnasiet. Ny samarbetsskola för Flyinge blir Pohlhemskolan i Lund.

2. Hovslagarutbildningen 2-årig!
Landsbygdsdepartementet har beviljat Flyinges och Wångens önskan om att bedriva en tvåårig hovslagarutbildning. 

3. Julklappen till svenska uppfödare!
Flyinge utökar nu möjligheterna för hästägare som lämnar sin 2,5 - 6-åriga häst för utbildning. 

 

2010-12-22

Julen i kyrkan

Nu är det jul igen i Gårdstånga – Flyinge - Holmby !
24 december – Julafton: Krubbe-gudstjänst i Holmby kyrka kl 11.00 med Flyinge Kidz 
och Renée Backe, flöjt. 

25 december – Juldagen: Julotta i Gårdstånga kyrka kl 8.30 med Kyrkokören. 

6 Januari – Trettondedag jul: Julmusik-gudstjänst med Kings Street Gospel i Holmby 
kyrka kl 19.00.
Till Er Alla, En Välsignad och God Jul! 

 

2010-12-21

God Jul och Gott Nytt år 2010

Här kommer en julhälsning till alla i Flyingebygden från våra vänner hästarna och storkarna i den bistra kylan denna vinter med så mycket snö. Visst matar vi också våra vänner så att de också mår bra. 

 

2010-12-14

Boken om Flyingebygden

Nu närmar sig julen. Boken om Flyingebygden kan vara en bra present. Boken kan inköpas hos Salong Nackdelen, Tunavägen 1, Flyinge eller Färs o Frosta Sparbank i Södra Sandby eller Lund eller Sparbanken Finn i Södra Sandby eller Sofiero Gårdsmuseum Se mera om boken här

 

2010-12-14

Flyingefonden

Flyingefonden har bildats för att samla kapital till bygdens bästa. Årligen senast den 1 oktober  kan fonden ta emot ansökningar. Fonden har under december 2010 tagit emot donationer från Flyinge Utveckling, Flyinge Frimärksförening och Flyinge Badmintonklubb. Vill du veta mer om fonden kan du skicka epost

 

2010-12-14

Donera din aktieutdelning skattefritt!

Om du donerar din utdelning så slipper du betala den normala skatten på 30% som gäller aktieutdelningar. Detta är möjligt då domen i Regeringsrätten säger att det är mottagaren av aktieutdelningen som ska stå för beskattningen. Ideella organisationer, behöver normalt inte betala vare sig reavinstskatt eller utdelningsskatt då de är begränsat skattskyldiga.  Tänk efter om du vill donera din aktieutdelning till en ideell organisation, så ställer också staten upp och stödjer ditt initiativ. 

En möjlighet är Flyingefonden, som är en fond för att stödja Flyingebygden. Avkastningen delas ut till privatpersoner eller föreningar som vill göra något trevligt för bygden. 

 

2010-12-14

Flyinge Hästsport Outlet

fd Matöppet i Flyinge på Stuterivägen 2 finns  Flyinge Hästsport Outlet. Läs mera här om deras sortiment av kläder, öppettider, erbjudanden mm

 

2010-12-13

Flyingerådet den 19 januari kl 18:30 Aulan Flyinge Kungsgård

Årets flyingeråd är öppet för alla som önskar deltaga. 

Flyinge Utveckling och Flyinge Framtid söker stöd för projekt Ridled Flyingebygden,  Bo i Flyingebygden samt Bussar  i Flyingebygden. Du som har intresse i dessa frågor som syftar till bättre allmänna kommunikationer, lättare att hitta boende och övernattning samt bättre ridleder inom bygden. Boka dej för denna kväll och anmäl dej  Anmälan till flyinge.utveckling@telia.com

 

2010-12-13

Bygdebladet kommer den 16 dec

Årets sista bygdeblad utkommer den 16 dec. Detta nummer delas ut med hjälp av Posten. 

 

2010-12-08

Biblioteket stängt 15/12

Onsdagen den 15 december är Flyinge bibliotek stängt hela dagen p.g.a dataavbrott.

Gäller alla bibliotek i kommunen.

 

2010-12-03

Julmarknad 4-5 december med snö!

Årets julmarknad tillsammans med Flyingedagarna den 4-5 december närmar sig raskt. Massor med julstämning på Flyinge Kungsgård. Öppet 11-18. Se mera bilder här

2010-11-29

Sagostundsavslutning med Flyinge Kidz!

Måndagen den 6 december kl. 14 är det sagostundsavslutning på Flyinge bibliotek.
Då kommer barnkören Flyinge Kidz och sjunger julsånger för oss. Fika serveras.
Barn som vuxna hälsas välkomna för lite julmys!


Bokkafé på Flyinge bibliotek

Onsdagen den 8 december kl. 10-11.30 är det dags för bokkafé. Vi tipsar
varandra om läsvärda böcker. Ta gärna med en eller flera av dina favoritböcker! Eller få tips på böcker av andra! Biblioteket bjuder på en enkel frukost!

Bibliotekets öppettiderna kan variera i dessa snötider

Biblioteket kan vissa kvällar tvingas stänga p.g.a. vädret. Om du blir osäker slå en signal och kolla om det är öppet 046-648 11.

2010-11-25

Julmarknad 4-5 december

Årets julmarknad tillsammans med Flyingedagarna den 4-5 december närmar sig raskt. Massor med julstämning på Flyinge Kungsgård. Öppet 11-18. Se mera bilder här

 

 

2010-11-24

Långholmen har fått skydd mot snöras

 

Bygdebolaget tar ansvar för sitt hus som står nära trottoaren. Snöstaket uppsatta på taket på Långholmen. För att skydda boende och besökare såväl som gående på trottoaren har vi i veckan monterat upp nya snörasskydd. Bra timing kan det också bli med tanke på den annalkande vintern.

2010-11-24

Koldioxidhalten i luften

Klimatet blir varmare på grund av ökad halt av koldioxid i luften. Det kan vara svårt att tro på när man tittar ut i Flyinge denna dag då vi fick fem cm snö. Den lilla svarta rutan till vänster. Klick på denna som visar hur CO2 halten ändras månad för månad. 

 

2010-11-21

Inställd föreläsning

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening vill påminna om att föreläsningen onsdagen 24 nov. kl.19.15 på Flyinge församlingshem är INSTÄLLD.

Vårens program startar onsdagen 16 febr, 2011 och då hälsas alla hjärtligt välkomna.

Mer information kommer i Skånska Dagbladet, på www.eslov.se, www.flyinge.nu, kommunens bibliotek och via lokala affischer.

 

2010-11-16

Richfield 1061 såld till Syrien

Flyingehingsten Richfield 1061 e Riccione – Ferragamo, har sålts till Syrien via Dresuurstal Krom i Holland. Avelshingsten har stått på Flyinge sedan 2004 och tävlats i dressyr upp till Grand Prixnivå av Chefsberidare Susanne Gielen. 

2010-11-15

 Flyingefonden   

Flyinge Utvecklings styrelse har beslutat inrätta en fristående fond för bygdens bästa. Fonden skall av den årliga avkastningen bevilja bidrag till olika för Flyingebygden viktiga ändamål. Se mera här

 

2010-11-13

Galleri Holmby 

vernissage lördagen den 13 november kl.13-17

Anneli Mattsson och Lena Norsander Vitikainen måleri pågår 
13 november – 19 december 2010

2010-11-13

Almanacka

Nu är det dags att köpa scouternas almanacka för nästa år. Beställ den
av oss så stödjer du Flyinge Scoutkårs arbete för bygdens barn och
ungdomar.

Almanackan kostar 80 kr och kan beställas hos vår kassör Marika Sjöström
via e-post till marika@carmakonsult.se eller på telefon 046-324151.
Beställ senast den 30 november.

En beställningslista finns också på biblioteket i Flyinge.

Om du vill hjälpa oss att ta upp beställningar i släkten, hos grannarna
eller på din arbetsplats så finns det beställningslistor och affischer
att hämta hos Marika.

Tack för ditt stöd!
Flyinge Scoutkår

2010-11-11

LOPPIS Flyinge Scoutkår 13 nov

Välkomna till Flyinge Scoutkårs loppis lördagen den 13 november mellan 10-13 på Scoutgården.
Sälj er urvuxna utrustning och kläder som tex skridskor och underställ. Få lite pengar för dem, och fynda sedan nytt bland det som andra har till försäljning.
En plats kostar 20 kronor. Det finns ett fåtal bord att tillgå men vi har även filtar/presenningar som kan användas som underlag. 
Det kommer att finnas möjlighet att beställa Scouternas almanackor samt kläder från Ullmax.

 

2010-11-08

Badminton på söndagar

Du som vill träna badminton på söndagar mellan 10 -12 kan kontakta Jan Holmgren tfn 524 54 eller Harald Cornelsen 525 06 så kan du låna nyckel. 

 

2010-11-08

Livet på Filippinerna

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening hälsar dig välkommen till höstens sista föreläsning i Flyinge. Onsdagen 10 november kl. 19.15 kommer Bengt Nihlgård, Rolsberga och berättar om ”Livet på Filippinerna”. 
Filippinerna består av mer än 7100 öar, en av dessa, Southern Leyte i södra Filippinerna har Bengt besökt i två olika omgångar. Här lever man ett lugnt liv i småbyar, men man för ändå en kamp för brödfödan, med små odlingar av ris, kokospalmer och fiske. Urskogen har huggits ner och djurlivet har reducerats. Än så länge lever man lyckligt trots pessimistiska prognoser. Bengt illustrerar sitt föredrag med bilder. Passa på att och ”gör en billig resa” till ljusare trakter så här i höstmörkret.
Alla hälsas hjärtligt välkomna. 
Skolungdomar och medlemmar har fritt inträde, övriga betalar 20 kr/pers. – som sagt – det är svårt att resa billigare än så!
Föreningen vill passa på att meddela att detta blir den sista föreläsningen för hösten och att en ny säsong startar upp i februari 2011.

Britt Larsson

 

2010-10-28

Gilla Flyinge bibliotek på Facebook!

Nu finns Flyinge bibliotek på Facebook! Här kan du få reda på vad som händer på

biblioteket, få boktips etc. Du kan också själv delge biblioteket önskemål som du har t.ex. inköpsförslag eller om du har något boktips som du vill dela med dig av! 

Höstlovsfilm!

Onsdagen den 3 november kl. 10.00 visas på Flyinge bibliotek filmen

”Det regnar köttbullar”. Filmen är barntillåten och varar 86 minuter.

Ingen sagostund på höstlovet

måndagen den 1 november.

 

2010-10-28

Över 1000 starter i Flyinges Grand Prix!

Just nu laddar hela Flyinge för Flyinge Grand Prix 5-7 november, som är hopptävlingar på elitnivå. I år är startfältet enormt med över 1000 starter. För att få delta på en elittävling måste ryttaren ha kvalificerat sig genom placeringar i minst 1,45 m hoppning, så det är ryttare på högsta nivå som kommer till Flyinge.

Under lördag em-kväll blir det även en showklass med åtta lag som består av ponnyryttare, Young Rider och elitryttare som tävlar mot varandra. Det blir en massa kända ryttare som deltar där Maria Gretzer kommer att vara konferencier. Fri entré

 

2010-10-28

Hästfest för liten och stor!
Snart är det dags för Flyinges stora hästshow den 4 & 5 december kl 15.00. Som vanligt kommer det att blir en färgsprakande show med högthoppande hingstar, busiga föl, klassisk ridkonst en och annan tomteluva. Säkert är att det blir en hästfest med massor av hästar - missa den inte! Se ett smakprov från showen i klippet nedan (1 min).

http://www.youtube.com/watch?v=NXPFAAPRkAM  

Innan showen kl 12-15 är det öppet hus på Flyinge och du kan besöka stallar, vagnmuseum, paradselkammare och få information om Flyinges olika utbildningar.  Under helgen pågår även den traditionella julmarknaden på Flyinge där allt från tomtar & troll till hemvävda grytlappar och julkola kan inhandlas. Öppet 11-18 både lördag och söndag. Fri entre till julmarknaden om du har biljetter till hästshowen.

Kort sagt - det finns mycket att göra och titta på för både stora och små, hästkunniga och blivande hästälskare.  

Biljetterna säljs via www.ticnet.se

Mer information på www.flyinge.se

 

2010-10-24

Byte av föreläsare

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening tvingas ändra i sitt höstprogram. Det annonserade programmet för onsdagen 27 okt:
”Från Pellerin och Gyllenhammar till konserverad gröt” utgår. 
Istället kommer Lennart Johansson och Marika Jardert från Kågeröd, och berättar om ”Olivedal 1880 – livet på en skånsk bondgård – en resa i tiden”
Gården Olivedal är belägen i Norra Skrävlinge socken, strax utanför Teckomatorp. På den tre tunnland stora gården fanns två hästar, två getter, några höns samt två katter. Här bodde gammelmor, som med glädje hälsade pigor och drängar, välkomna till gården. En ideell kulturförening arbetar för att hålla kunskapen om det gamla bondesamhället vid liv.

 

2010-10-21

Nyemission i bygdebolaget

Bygdebolaget har fått inviter till att eventuellt lägga bud på ytterliggare fastigheter i Flyingebygden. Med facit från det lyckade projektet Långholmen tycker styrelsen att Bygdebolaget är moget att ta nästa steg. För att stärka bolagets ekonomi beslutade därför styrelsen i september att gå ut med en nyemission till befintliga aktieägare. Nu vill Bygdebolaget öppna upp för nya aktieägare att vara med i en eventuell expansion av Bygdebolagets affärer inom Flyingebygden. Intresserade kan höra av sig till Leif Larsson  för att få underlag och teckningslista.

2010-10-21

Föreläsning den 27 okt

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening bjuder in till en kväll med Kaj Persson från Eslöv.

Onsdagen 27 oktober kl.19.15 kommer Kaj och berättar och visar förpackningar från 40-talet.

Han kallar ämnet Från Pellerin och Gyllenhammar till konserverad gröt"

Hans berättelse passerar krigets kaffesurrogat, gymnastikskor från Tre Torn och Herbert Felix gurkor från Eslöv. Ett underhållande program med orginalförpackningar och upplevelser från 70 år i försäljnings- och reklambranschen.

Alla hälsas hjärtligt välkomna till Församlingshemmet, Tunavägen 3 i Flyinge. Medlemmar och skolungdom har fritt inträde. Övriga betalar 20 kr/pers.

 

 

2010-10-21

LOPPIS Flyinge Scoutkår 13 nov

Välkomna till Flyinge Scoutkårs loppis lördagen den 13 november mellan 10-13 på Scoutgården.

Sälj er urvuxna utrustning och kläder som tex skridskor och underställ. Få lite pengar för dem, och fynda sedan nytt bland det som andra har till försäljning.

En plats kostar 20 kronor. Det finns ett fåtal bord att tillgå men vi har även filtar/presenningar som kan användas som underlag. 

Det kommer att finnas möjlighet att beställa Scouternas almanackor samt kläder från Ullmax.

 

 

2010-10-21

Församlingens kulturvecka

18 - 24 oktober har församlingen sin årligt återkommande kulturvecka och för Flyingebygden kommer det att märkas i och med att det blir
Utställning i Församlingshemmet, Tunavägen 3, av Anna Brorsson - knyppleri; Barbro Relve - keramik; Kerstin Ribbing - måleri och Elsbeth Rudolvsson - silversmide. Vernissage må 18/10 kl 18-20. Alla välkomna! Öppet må - to kl 13-16, fred kl 15-18, lö kl 14-17.
Allsångsafton i Holmby kyrka tisd 19/10 kl 19.00. Medverkande: Flyinges Sångträff, Eslövs pensionärskör med kompgrupp under ledning av Bengt Nilsson och Ann-Margreth Nyberg.
Poetisk gudstjänst i Flyinge församlingshem torsd 21/10 kl 18.30. Kom och var med, deltag själv eller lyssna till ord och musik!
Sopplunch i församlingshemmet kl 13.00. Självkostnadspris 25:- soppa, bröd, kaffe, kaka.
Gospelgudstjänst i Örtofta kyrka avslutar veckan på sönd 24/10 kl 16.00. Medverkande: Gårdstånga-Holmby kyrkokör, Örtofta kyrkokör och King street gospel från Hörby.

 

2010-10-11

Flyinge på Facebook

Campus Flyinge AB är en mötesplats på Facebook för alla som har studerat, studerar eller vill studera på Flyinges utbildningar. Gymnasieelever, Hippologer, Unghästutbildare, Ehrengranatstipendiater, Hovslagare, Stallchefer, Hästskötare och många, många andra med klappande Flyingehjärta! Här kan du ladda upp bilder från din tid på Flyinge, få veta vad som är på gång och hålla kontakt med gamla kursare.  

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Campus-Flyinge-AB/107870365944127  

Flyinge Kungsgård som är ett hipplogiskt centrum och ett av världens äldsta stuterier med anor från 1100-talet, ligger 15 km från Lund i Skåne. Verksamheten spänner över flera områden: avel och sport, utbildning och evenemang. Runt 180 elever/studenter har dagligen sitt säte på Flyinge.

Flyinge Framtid finns också på Facebook 

http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=420800675343

 

 

2010-10-07

Sagoteater på Flyinge bibliotek

Teater Take Away med ”Pelle flyttar till Konfusenbo” efter Astrid Lindgren.
Måndagen den 11 oktober kl. 14.00.


BOKKAFÉ PÅ FLYINGE BIBLIOTEK

Välkommen till bokkafé måndagen den 18 oktober kl. 10.00. 
Vi tipsar varandra om läsvärda böcker! 
Ta gärna med en eller flera av dina favoritböcker!
Eller få tips på böcker av andra. 
Biblioteket bjuder på kaffe med tilltugg.

 

2010-10-06

Vinn biljetter till Flyinges hästshow!

Nu kan du tävla och vinna biljetter till Flyingedagarna den 4 & 5 december. Gå in på www.flyinge.se och svara på frågor om Flyinge så har du chans att vinna två biljetter till showen den 5 december kl 15.00. 
Flyingedagarna blir som vanligt en färgsprakande show med högthoppande hingstar, busiga föl, klassisk ridkonst en och annan tomteluva. Säkert är att det blir en hästfest med massor av hästar - missa den inte! 


Innan showen kl 12-15 är det öppet hus på Flyinge och du kan besöka stallar, vagnmuseum, paradselkammare samt får se elever och studenter från de olika utbildningarna. Varför inte ta en åktur med häst och vagn runt anläggningen? Självklart kan du köpa något att äta innan showen. Under helgen pågår även den traditionella julmarknaden på Flyinge där allt från tomtar & troll till hemvävda grytlappar och julkola kan inhandlas. Visa din showbiljett så har du fri entré. 

Kort sagt - det finns mycket att göra och titta på för både stora och små, hästkunniga och blivande hästälskare!

 

2010-09-28

Modevisning Röda Korset 26 okt kl 19
i samarbete med Modepunkten Hörby.
Den 26 okt. Kl 19.00 i församlingshemmet Flyinge.
Biljetter á 120 :- finns att köpa på Salong Nackdelen. Liten förtäring ingår. 
Alla är hjärtligt välkomna.

 

2010-09-28


KOR på Galleri Holmby
olja och akvarell
Välkommen till vernissage lördagen den 2 oktober kl. 13-17
2 oktober – 24 oktober 2010

Erna Calderon
Krister Svanvik
Stig Espe Olson
Kerstin Kärnekull
Anna Törnquist
Håkan Groop
Petter Pettersson

 

2010-09-22

Ewa-Gun Westford, informatör vid Skånepolisen

Onsdag 29 september kl. 19.15 
hälsar Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening alla hjärtligt välkomna till en föreläsning med Ewa-Gun Westford, informatör vid Skånepolisen. 
Många av oss har säkert hört i radio, sett på TV eller läst om Ewa-Gun Westford i tidningen i samband med mer eller mindre dramatiska händelser. För oss kåserar hon om sina 35 år i polisens tjänst under rubriken: "Jag är inte bara polis – jag är människa också"
Föreläsningslokal är Församlingshemmet, Tunavägen 3, Flyinge. Medlemmar och skolungdomar har gratis inträde. Övriga gäster betalar 20 kr/pers.

 

2010-09-22

Skador på vita stolparna 

Flyinge Vägförening vädjar till alla att vara rädda om de vita stolparna. Läs mera här.

 

2010-09-20

Valet 2010

Valdistrikt Eslöv 16 har sin vallokal i Flyingeskolan.  Se karta över området här.  Valresultatet som det kommenteras på Eslöv kommuns hemsida. Se här  Valresultatet i Lunds kommun kan du läsa här

Valresultat Lunds kommun 

Valresultat Eslövs kommun 

Alliansen ökade från 50,6% (2006) till 56,4% och rödgröna minskade från 37,1% (2006) till 29,8 (2010). 
Det stora tappet står socialdemokraterna för med - 9.4% 
Eslöv 16 är ett tydligt starkt valdistrikt för alliansen. 

2010-09-20

Filmtajm på Flyinge bibliotek

Måndagen den 27 september filmtajm på biblioteket. 
Loranga, Masarin och Dartanjang. OBS: Börjar kl. 13.30.
Ålder 3 år och uppåt. 

Välkomna!
Helena

 

2010-09-15

De politiska partiernas svar på Sara Ericsons frågor 

Nu har vi sammanställt de politiska partiernas svar på Sara Ericsons frågor nedan. Du finner svaren här. Om du saknar svar från något parti så beror det på att de inte har svarat ännu. Det är viktigt att rösta i valet den 19 september. Genom att läsa svaren får du förhoppningsvis en bättre bild av hur de olika partierna ser på vår bygd.

 

2010-09-08

Gamla förslag och vad som genomförts

Här finns en lista på gamla förslag som framförts i olika sammanhang från bygdens folk. Här kan man också se vad som genomförts och hur. En hel del har blivit bättre. 

 

2010-09-08

Centerpartiet kommer fre 10 sep kl 15:30

Centerpartiets valhusvagn kommer till Flyinge Plantshop på fredag den 10 sep kl 15:30

 

2010-09-07

Därför undrar vi; vad vill ert parti göra för Flyingebygden?

Mycket få personer från Flyingebygden finns på partiernas valsedlar i år. Men vi är ändå intresserade av frågor som rör vår bygd. Sara Ericsson har funderat på några 

Nyckelfrågor:

· Utbyggnad av den undermåliga kollektivtrafiken – framförallt till Malmö-Lund (som 90 % av arbetspendlingen sker till)

· Öka kvalitén på högstadiet i Löberöd! (Fler och fler väljer annars att låta sina barn gå på högstadiet i Lund. Alternativt nytt högstadium till bygden?)

· Utbyggnad av privat och kommunal service i området – kulturskolan t ex. 

· Äldreboende behövs till bygden!

· Cykelväg till Södra Sandby

· Utbyggnad av orterna krävs med olika sorters upplåtelseformer

· Satsa på bygden som hästcentrum – hästanknutna verksamheter; hästfritids-dagis-skola?

· Tillgängliggöra de stora naturvärdena som närheten till Kävlingeån och dess omgivningar för rekreation

Så hör av er - om ni vill ha våra röster på ert parti.

2010-09-07

Utfodring av friflygande storkar i Storkprojektet

Uppgiften innebär att under vintern, från första frosten till mars - april, varje vardag servera friflygande storkar dagsgamla upptinade tuppkycklingar. Utfodring sker en gång per dag helst på regelbundna tider. Under längre köldperioder delas given med fördel på morgon/kväll. Tuppkycklingarna tillhandahålls av Storkprojektet och förvaras djupfrusna i en bod på området. Vid utfodringstillfället är en kvick koll av storkarnas hälsa önskvärd. Viktigt är att personen som utför arbetet kommunicerar väl med projektledaren i Storkprojektet. 

Bästa hälsningar,

Emma Ådahl, projektledare 
Storkprojektet 
Naturskyddsföreningen i Skåne
Box 1013, 221 04 Lund
046-33 56 54, 0709-98 02 25 
stork@skof.se
www.skof.se/stork

 

 

2010-09-06

Trädgårdshelg på Flyinge Plantshop 11-12 sept

Läs mera här

 

2010-09-02

Grönyteskötseln 

Tidigare sköttes grönytorna i Flyinge och Gårdstånga av Arne, som var anställd av Eslövs kommun. Då hade vi vackra och välskötta grönytor. Sedan lades detta ut på en extern leverantör. Nu ser det inte lika välskött ut längre. Många klagar och tycker att dåligt skötta gräsytor och buskage ger byarna ett slarvigt intryck. Detta kan sedan leda till ökad skadegörelse. Att besöka lekplatser blir inte lika trevligt som tidigare. Vi som bor här ute kan bara se att skillnaden är stor. Om det är så här kommunen vill ha det eller om entreprenören missköter sig kan vi inte avgöra.   

 

2010-09-02

Fler vägavgränsningar i Flyinge

Flyinge Vägförening  har byggt flera avgränsningar med vita stolpar i syfte att skydda gångtrafikanter och samtidigt göra vägen smalare i syfte att få ner farten. Hela samhället har ju numera 30 km/timme. Avgränsningarna finns på Promenaden, Plantskolevägen och Platanvägen.  

 

2010-09-02

Cykelvägen Flyinge-Holmby

En mycket lyckad satsning av Eslövs kommun. Cykelvägen används nu alltmer av både cyklister och de som tar en promenad med eller utan stavar. Man kan ta Skatteborgsvägen och sedan ta av mot Flyinge så blir det en 5 km slinga oavsett om man bor i Holmby eller Flyinge. Även de som rider kan använda vägen då det även finns ett spår avsett för ridande. Ett stort tack till kommunen. 

 

2010-08-31

Galleri Holmby vernissage lör den 4 sept kl. 13-17
SKEPP OCH KUST
måleri och grafik

4 september – 26 september 2010

Peter Nilsson
Anders Andersson
Stig Fyring
Anders Nilson

 

2010-08-31

Knittes sagoteater på Flyinge bibliotek

Måndagen den 6 september kl. 14 är det sagoteater på Flyinge bibliotek.
Sagan är Var är mina fem små ullgarnsnystan av Elsa Beskow.

2010-08-31

Förtidsröstning på Flyinge bibliotek

Fr.o.m. onsdagen den 1 september erbjuds man möjligheten att förtidsrösta på Flyinge bibliotek.Detta kan man göra ända fram till den 16 september. Om ni har några frågor kan ni kontakta Flyinge bibliotek på tel. 046-648 11.

Bibliotekets öppettider är följande:
Måndag 15-19
Onsdag 15-19
Torsdag 10-12

2010-08-31

Ny ordförande i Badmintonklubben

Gabriel Persson, Gårdstånga valdes som ordförande och Jonas Svensson, Gårdstånga  som vice kassör i Flyinge Badmintonklubb. Årsmötet hölls den 30 augusti och Jan Holmgren som varit ordförande under tio år avtackades med blommor, tal och presentkort. Se mera här

 

2010-08-29

Loppis i Flyinge 29 aug

Flyinge i Skåne har loppis den 29 aug 11-15. Loppisen ligger på Idrottsvägen mitt i byn. Lätt att hitta.  Entré 30 kr. 

 

2010-08-28

Föreläsningsföreningen

15 september startar Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening sin ”hösttermin” 2010.
Totalt kommer föreningen att erbjuda sex föreläsningar. 
Plats: Församlingshemmet i Flyinge, Tunavägen 3,
Tid: Onsdagskvällar i udda veckor – kl.19.15. 

Föreningens uppgift är att erbjuda populärvetenskapliga och allmänbildande föreläsningar till en så låg kostnad att alla – ung som gammal – har möjlighet att komma och lyssna. 
Ett årskort/medlemskort á 100 kr ger fritt inträde till alla årets föreläsningar (under 2010 = 12 stycken), är man endast intresserad av enstaka ämnen kan man lösa engångsbiljett á 20 kr. 
Barn och skolungdom t.o.m gymnasiet har alltid fritt inträde.

Första föreläsningen har rubriken Gotland i ord och bild. 
Höstens program här

Britt Larsson
Ordf.

 

2010-08-26

Valet är ditt 28 aug kl 14.00

Ta chansen och ställ frågor till Eslövs politiker vid debatt i parken i Harlösa den 28 augusti kl 14.00 

2010-08-25

Asfaltering av Flyinge centrum

Vägverket asfalterar väg 104 inom Flyinge samhälle. Vi tycker att det blir trevligt att få fina vägar. Snart startar betkampanjen i Örtofta och de tunga bettransporterna börjar åter köra genom Flyinge. Men i år hoppas vi de kommer de att störa mindre.

 

2010-08-25

Historiska utbildningsstarter på Flyinge

- 150 studenter och elever börjar i veckan  

I hästnäringen finns lika många yrkesverksamma som i Hotell- och Restaurangbranschen. Måndagen den 23 augusti är det upprop på två gamla utbildningar i ny kostym; Hippologprogrammet som nu har blivit treårigt kandidatprogram och unghästutbildarna som har fått yrkeshögskolestatus.

Skolstart är det även för Hovslagarutbildningen och Flyinges gymnasieprogram. Totalt börjar runt 150 elever/studenter på Flyinge och påbörjar därmed sin väg mot en karriär inom hästbranschen.

 

2010-08-19

Friskis&Svettis 30 aug

Nu är det dags igen att få en uppmjukning i kroppen genom att komma till oss i Idrottsshallen i Flyinge
Måndag den 30 augusti kl. 19.00 går startskottet för vår hösttermin med medelgympa.
Välkomna både Nya och Gamla Medlemmar!!
Om Du aldrig har varit hos oss får Du gärna "Prova på" i 2 veckor gratis!
Värdarna
 

 

2010-08-17

Loppis i Flyinge 29 aug

GOF IF arrangerar åter loppis på Flyinge Idrottsplats. I år söndag den 29 aug kl 11-15 med auktion kl 12. Insamling av loppor sker på lördagen den 28:e. Flyinges loppmarknad är en gammal och välbesökt loppmarknad. Se bilder från tidigare loppmarknader här. 

Runt om i bygderna arrangeras loppisar Harlösa, Löberöd, Hurva det är bara att kolla skyltningar utmed vägarna. Genom att besöka dessa eller skänka saker så stödjer man främst idrottsrörelsen. 

 

2010-08-16

Årsmöte Flyinge Badmintonklubb 30 aug

Föreningen kallar till årsmöte 

Tid: Måndagen den 30 augusti kl 20.00
Plats: Flyinge Idrottshall 

OBS! Ordförande Jan Holmgren och har begärt att få avgå. Ny ordförande måste väljas för att verksamheten skall kunna drivas vidare. 

 

2010-08-12

Åter torsdagsöppet på Flyinge bibliotek

Nästa vecka med början den 19 augusti är det åter torsdagsöppet på biblioteket.
Bibliotekets öppettider är följande:

Måndagar 15-19

Onsdagar 15-19

Torsdagar 10-12

2010-08-12


Stickat och virkat!
Hösten närmar sig och då tänkte jag det skulle passa att ha en liten utställning med stickning och virkning.

Har du något du vill visa upp, stort som smått? Hör av dig till Helena på Flyinge bibliotek tel. 046-648 11 eller eposta mej. 


2010-08-12

Flyinge Golfen 2010 inställd

Tävlingen gör ett uppehåll i år och vi hoppas att den kan återkomma 2011. 

 

2010-08-10

Synliggör Flyingebygden digitalt


Varmt välkommen till en spännande mötesplats som bjuder på inspiration, diskussion och aktiviteter med syftet att skapa underlag för en digital presentation (film) som handlar om Flyingebygden

Tid Den 17 augusti kl 18.00-21.30
Plats Församlingshemmet, Tunavägen 3, Flyinge
Anmälan info@nosco.se, tel 073-7555026
Senast den 13 augusti
I

Information Christina Arvesen, projektledare Nosco AB, 073-7555026
Målgrupp Medlemmar i nätverk och föreningar, företagare och andra aktörer (privata och offentliga) samt privatpersoner som verkar för att utveckla bygden.
Vi bjuder på fika!
Vad har format området till vad det är idag? Historia, kultur- och naturarv. Vad finns att se, besöka och köpa i området? Viktiga personer som satt prägel för hur man tänker, agerar och lever. Roliga/spännande/viktiga händelser som inträffat.

 

 

2010-08-10

Möte om ny översiktsplan 17 augusti

Eslövs kommun bjuder in till möte om ny översiktsplan den 17/8 kl 18.30 i Hemvärnsgården i Gårdstånga. Se mera här.

 

2010-08-10

Peter Eriksson - ny lärare på Hippolog- och Unghästutbildarprogrammet

Peter Eriksson blir ny lärare på Flyinges Hippolog- och Unghästutbildarprogram som startar i slutet av augusti. Tidigare har Jens Fredricson haft uppdraget, men kommer nu att lämna Skåne för sitt nya engagemang på Strömsholm.

Från och med hösten övergår Hippologprogrammet till att bli ett treårigt kandidatprogram. Förändringen medför, förutom ett breddat och fördjupat kompetensområde, även möjligheter att bygga på programmet på mastersnivå. Unghästutbildarprogrammet är en eftergymnasial utbildning som leder till yrkeshögskoleexamen. 

2010-07-02

Första kvinnliga VD:n på Flyinge under 350 år

 Marianne Lilja Wittbom

 

 - Mitt huvuduppdrag för Flyinge är att stärka ekonomin och få verksamheten  på rätt köl. Jag vet att det redan påbörjats ett förändringsarbetes för att bli mer konkurrenskraftiga och den processen vill jag, tillsammans med mina medarbetare, fortsätta med, säger Marianne Lilja Wittbom. 

Sedan 11 år tillbaka har Marianne Lilja Wittbom varit VD och ägare till bolaget Industriarmatur-ARI i Göteborg, som sysslar med ventiler och styrsystem för ventiler inom fjärrvärme, VVS och industri. Nu byter hon bransch och blir Flyinges nya VD.

 

2010-06-28

Sommarläsning för barnen på biblioteket

Nu är sommarlovet här och det är sommarläsning på biblioteket. För barnen innebär det att de lånar 7 böcker på biblioteket och sedan berättar vad boken handlar om. Friheten är stor när det gäller vilka böcker man får läsa till sommarläsningen. Det viktigaste är att det ska vara roligt att läsa. Alla som har läst och redogjort för sina 7 böcker får en bok och deltar i slutlotteriet av presentkort i bokhandeln. Sommarbokshäftet finns att hämta på Flyinge bibliotek. Sommarläsningen varar tom den 31 augusti. 

För tredje året i rad har vi en ”sommarläsningspokal” på Flyinge skola, som delas ut till den klass där flest barn deltar i sommarläsningen.

Ta med ditt barn och kom till biblioteket för sommarläsning!


Helena på Flyinge bibliotek

 

2010-06-21

Bygdebladet på väg

Nummer två av bygdebladet håller på att delas ut 

 

2010-06-16

Trafikregler för cyklister

Om man cyklar på Flyingebygdens nya fina cykelväg, skall man tänka på att vid Solsickevägen där man måste korsa väg 104 så gäller följande: 

Gående har företrädesrätt på övergångsställen, dvs bilarna måste stanna. Detta gäller alla övergångsställen. Dock skall man alltid ta ögonkontakt med bilisten så man ser att bilen saktar in.

Cyklister som korsar vägen på den korsande cykelbanan har inte företrädesrätt. Alltså måste cyklisten vänta på en lucka bland bilarna. 

Hade anledning att ta upp denna fråga när trafikpolisen var ute och kollade hastigheter mm vid Solsickevägen. 

 

2010-06-16

Lägesrapport från Storkprojektet 

- Det finns nu 33 ungar i frihet och 30 hägnfödda. Ytterligare 5 ungar är födda i frihet men omplacerade till hägn av olika orsaker (se nedan). Den senaste veckans regnande har inte slagit särskilt hårt mot de fria, däremot förlorade vi 5-6 ungar i hägn vilket har samband med regnet.

- Ringmärkningen påbörjas imorgon onsdag. Då tar Leif och jag de 3+1 i Fulltofta, de 2+2(1?) på Skånes djurpark samt den enda i Viby. Sedan betar vi oss vidare genom Kävlingeåns och Klingavälsåns dalgång.

- De 3+1 ungarna från Ingelsträde och Görslöv har samlats in och placerats hos fosterföräldrar i hägnet i Fulltofta. Skälet till detta är att ungarna i fjol inte lämnade platsen och mest troligt dukade under i Danmark mitt i vintern. Planen är att de ska släppas ut i Sydskåne. 

- Den minsta av de två ungarna på hägntaket i Hemmestorp har placerats inne i hägnet pga den stora storleksskillanden mot sitt syskon och därmed risk för att bli uppäten.

- I söndags gick fadderdagen av stapeln. Cirka 25 personer, såväl faddrar, hägnskötare, samt projektfolk dök upp i Fulltofta. På det hela taget en mkt trevlig och givnde tillställning. Läs mer och se bilder på bloggen http://klappret.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

- Leif och Emma har nu färdigställt renoveringen och kompletteringen av vindskydd i Hemmestorp. Hit skall ungarna som är födda i hägn transporteras inom de närmsta veckorna. http://klappret.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

Bästa hälsningar,
Emma

 

 

2010-06-14

Pilgrimsvandring söndagen den 20 juni


Vi vandrar ca 8 km från Holmby kyrka, via Brödåkra och Slogstorp till Hammarlunda kyrka, där vi firar pilgrimsmässa. Ta med fika! Sista biten sammanstrålar vi med vandrare från Löberöd och Harlösa och mässan firas tillsammans kl 18. Start från Holmby kl 13.30. 

2010-06-07

Midsommarfirande i Flyinge kl 15.00Nu är det dax för årets midsommarfirande på "gröningen" i Flyinge.
För att vi skall få till det med dansen samlas alla som kan på midsommaraftons förmiddag kl.10.00 och klär midsommarstången. Det är på samma plats som vanligt, den stora gräsmattan invid Körsbärsvägen mitt i Flyinge.
- Tag med massor av blommor så vi får färg på tillställningen.
Alla barn bjuds på glass.

Vi hoppas sedan också på stor uppslutning kl.15.00. Var och en tar med sig fikakorg som avnjutes efter att vi har dansat kring midsommarstången.

- Tillsammans för vi traditionen vidare!

Välkomna!
Efter tre roliga år lämnar vi sedan över stafettpinnen till nästa som känner sig manad. Hör av er till familjen Måsén 046 - 12 55 06

 

2010-06-01

SOMMARENS ÖPPETTIDER PÅ FLYINGE BIBLIOTEK

Måndag 15-19
Onsdag 15-19

Gäller under perioden 14 juni till 16 augusti

 

2010-06-01

SOMMARLÄSNING FÖR VUXNA PÅ FLYINGE BIBLIOTEK

Det finns även sommarläsning för vuxna, där ni har chans att vinna ett presentkort i en bokhandel. Ni ska läsa 4 böcker under sommaren och skriva kort om varje bok. Sommarbokshäfte finns att hämta på Flyinge bibliotek fr.o.m. måndagen den 14 juni. Pågår fram till den 31 augusti. 

2010-06-01

SOMMARLÄSNING FÖR BARNEN PÅ FLYINGE BIBLIOTEK

Nu är snart sommarlovet här. Då är det dags för sommarläsning på biblioteket. För barnen innebär det att de lånar 7 böcker på biblioteket och sedan berättar vad boken handlade om. Alla som har läst och redogjort för sina 7 böcker får en bok och deltar i slutlotteriet av presentkort i bokhandeln. Sommarbokshäftet hämtas på Flyinge bibliotek med början måndagen den 14 juni. Sommarläsningen varar tom den 31 augusti. 

För tredje året i rad har vi en ”sommarläsningspokal” på Flyinge skola, som delas ut till den klass där flest barn deltar i sommarläsningen.

Ta med ditt barn och kom till biblioteket för sommarläsning!


Helena på Flyinge bibliotek

 

2010-05-29

Vattenledningar spolas i Flyinge


Vattenledningsnätet i Flyingeområdet, inklusive Hammarlunda och Holmby, spolas under natten mellan måndag den 31 maj och tisdag den 1 juni. Spolningen genomförs mellan klockan 23.00 och 05.00. Vattnet kommer periodvis att vara avstängt. 
 
Abonnenterna ombeds att tappa upp vatten för nattens behov. Det är viktigt att man spolar en stund innan vattnet används på morgonen. Läs mera här

 

 

2010-05-19

Promenadrunda

Man kan nu gå till Flyinge från Holmby på den nya gångvägen. Om man vill kan man också rida en del av sträckan. Man kan också gå längs ån från Holmby till Flyinge vid vackert väder. Där finns tyvärr en passage som är lite brant men annars går det bra. Hela rundan tar en timmes tid.

 

2010-05-19

Cykelvägen till Holmby nästan klar

Nu är gång och cykelvägen till Holmby nästan klar. Därmed har också avstängningen av Blomstervägen och Körsbärsvägen tagits bort av Flyinge Vägförening. Guppen på väg 104 har sänkts till en mycket låg nivå. 

 

 

2010-05-17

Bygdebolaget visar Gårdstånga Vandrarhem den 19 maj kl 19.00

Se särskild inbjudan här.

 

2010-05-12

DIN-X i Flyinge läggs ner 12 maj 2010

Man har sålt bensin i Flyinge sedan 1920-talet först på dunk och sedan bensinpumpar. Idag läggs DIN-X på Holmbyvägen ner. Det är brandskyddsinpektionen som sätter stopp för verksamheten. Man ställer sådana krav att det blir omöjligt att uppfylla dessa. DIN-X macken har sålt en miljon liter årligen och många från bygden har tankat här. Man har alltid sökt hålla bra priser och en god service.  Vi får tacka Strebre för den service som vi har fått. Läs mera här.

 

2010-05-11

Naturexkursion lörd 15 maj

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening bjuder in till en naturexkursion med Bengt Nihlgård lördagen 15 maj. Vi samlas vid Flyinge Församlingshem, Tunavägen 3, kl.8.30 utrustade med kaffekorg. Därifrån samåker vi till en blomsterrik äng i Kastberga, utanför Eslöv. En liten bäck rinner igenom ängen och där fanns för något århundrade sedan en liten skvaltkvarn. Nils Jeppsson är markägare och tillsammans med Eslövsbygdens Naturskyddsförening vårdas sedan 20 år tillbaka det ogödslade området med fagning och slåtter!
Alla, medlemmar och icke-medlemmar, hälsas välkomna till en stund i naturen tillsammans med Bengt Nihlgård, en ytterst kunnig växtekolog, som besvarar alla frågor, som kan dyka upp under exkursionen.

 

2010-05-11

Protokoll årsmötet Flyinge Vägförening

Finns nu här.

 

2010-05-11

Sommarjympa


Två måndagar den 17 och den 24 maj har vi sommargympa då man bara kan komma och Gympa även om 
man inte är medlem i Friskis & Svettis. Både Nybörjare och rutinerade är Välkomna!
Vi börjar kl. 19.00-20.00. i Idrottshallen. Det är Medelgympa. Kostar 20:-.
Välkomna!
Värdarna

2010-05-05

Ny ordförande på Flyinge

Vid bolagsstämman i Flyinge AB, torsdagen 29 april, invaldes två nya styrelseledamöter i bolaget - Stefan Johanson och Anders Abenius. Stefan Johanson tar också över ordförandeskapet efter Claes Lundell, som innehaft den posten sedan 2005. I övrigt omvaldes samtliga tidigare styrelseledamöter. Beslutet innebär att styrelsen utökas med en ledamot under det kommande året. Vid stämman avtackades Claes Lundell, som därmed lämnar både Flyingestiftelsen och Flyinge AB, av såväl stiftarna som bolagets ledningsgrupp avseende sina stora och goda insatser för Flyinge. 

Den nye styrelseordföranden Stefan Johanson, som är VD på Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), har god kännedom om verksamheten på Flyinge och är ett välbekant namn inom svensk hästnäring:

 

2010-05-03

Vernissage lördagen 8 maj kl.13-17

JONAS PETTERSSON
akvareller 
8 maj – 30 maj


Galleriet i Holmby
väg 104 intill Flyinge, 046-524 30
öppet: lör-, sön- och helgdagar 11-17

 

2010-05-03

Öppettider på Flyinge bibliotek v. 19


Onsdagen 12/5: stängt
Kristi himmelsfärds dag 13/5: stängt

Helena

Flyinge Kidz kommer till biblioteket

Sagostundsavslutning måndagen den 17 maj kl. 14.00
Kyrkans barnkör "Flyinge Kidz" kommer till biblioteket och sjunger sommarsånger. 
Båda vuxna och barn är välkomna! Fika serveras!

Välkomna!

 

2010-05-03

Konfirmation 8 maj

Konfirmationsdags! Elva ungdomar konfirmeras i Holmby kyrka på lördag, den 8 maj kl 11.00! Vi önskar dem lycka till i fortsättningen och hoppas att de, liksom andra vänner hittar till församlingshemmet och ungdomscaféet som fortsätter i höst!

 

Eftermiddagsgudstjänst

En meditativ och poetisk stund på Bönsöndagen! Unna dig en stund i stillhet och eftertanke och kom till eftermiddagsgjudstjänst i Församlingshemmet sönd 9 maj kl 16.00! 

 

Pingstdagen 

På pingstdagen sjunger vi in sommaren! En musikmässa med Kyrkokören och Flyinge Kidz och hela kyrkan sjunger - kan det bli mer festligt! Kl 11.00 den 23 maj i Holmby kyrka.

 

Familjegudstjänst 30 maj 

Församlingens barnverksamhet har sin terminsavslutning i familjegudstjänsten i Gårdstånga kyrka söndagen den 30 maj kl 11.00. Efteråt åker man vidare till Skrylle och picknickar om man vill! 

Kyrkfika efter gudstjänsten? - Javisst! Församlingen bjuder! 

 

2010-04-24

VALBORG 2010


Vi i Flyinge scoutkår har under det gångna året jobbat hårt med en lyckad rekrytering och har nu verksamhet igång på alla avdelningar igen. Men vi behöver fortfarande bli fler vuxna i verksamheten. Traditioner upprepas inte av sig själv. Våra mänskliga resurser räcker inte heller i år till för det traditionella Valborgsfirandet. Vi väljer att koncentrera oss på verksamhet för bygdens barn och ungdomar och att  jobba vidare med rekrytering. 

Så håll ut, och häng gärna på! – Nästa år räknar vi med att återkomma med ett riktigt härlig Valborgsfirande för alla i Flyingebygden.


Styrelsen

Är du intresserad av att ta del i scouternas verksamhet eller kanske hålla i/hjälpa till med en av våra aktiviteter en gång per år är du varmt välkommen att höra av dig till någon av oss:

Malin Gyllin, ordf, 0736-792692, malin.gyllin@hotmail.com

Vivi Brunander, sekr, 0708-186871, vivi.brunander@bredband.se

 

2010-04-16

Utökad styrelse i bygdebolaget

Bygdebolagets styrelse förändrades och möjlighet att göra nyemission. Se mera här

 

2010-04-16

Nya i styrelsen för Flyinge Utveckling

Sara Eriksson och Margareta Holmgren ersätter Ted Velander och Maria Borginger i Flyinge Utvecklings styrelse. Läs mera här 

 

2010-04-14

Nyheter från Vägföreningen

Läs mera här.

 

2010-04-07

Årsmöte Flyinge Utveckling och Flyinge Bygdegemenskapsaktiebolag (svb) 

Den ideella föreningen samt bygdebolaget kallar sina medlemmar resp aktieägare till årsmöte den 15 april. Se mera här

 

2010-04-07

Flyinge Vägförening Årsmöte

Föreningen kallar till  årsmöte den 14 april. Kom och påverka. Läs mera här

 

2010-04-07

Ledig lägenhet i Flyinge

Lägenhet på 80 m2 Ledig för inflyttning i fastigheten 
Långholmen i centrala Flyinge. Stor entréhall med garderob
Ett stort sovrum med angränsande dusch/wc. Mycket stort vardagsrum och kök 

Hela fastigheten renoverades under 2008. Intresseanmälan till Flyinge bygdebolag

2010-04-07

Dockteater med mycket musik på Flyinge bibliotek


Måndagen den 12 april kl. 14 kommer Thomas Wiehe till biblioteket med föreställningen Simsalabim. Det är mästerskap i trolleri. Häxan, spöket, apan, trollkarlen och en pojke tävlar i magi. Abrakadabra! Simalabim! Vem vinner denna ädla kamp? Ålder 3-9 år. 

Helena på Flyinge bibliotek

Gunnel Carlson på Flyinge bibliotek

Nästa onsdag den 14 april kl. 19.15 kommer trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson till Flyinge bibliotek.

Temat för kvällen är Trädgård – en passion för livet. 
Biljetter för 20 kr finns att köpa på Flyinge bibliotek. 
Om ni har några frågor kontakta Helena på tel. 046-648 11.

2010-03-30

Bygdebladet håller på att delas ut

Läs det redan nu

2010-03-29

Flyinges miljöhjältar

Vi i klass 1 på Flyingeskolan tycker vi kan kalla oss för Flyinges miljöhjältar. Vi har varit ute och plockat skräp i Flyinge och oj vad vi hittade mycket. Varför är det så skäpigt i Flyinge? Vi fyllde 5 plastpåsar med skräp bara på promenaden och på Roslövsvägen. När vi gick på promenaden såg vi också jättemycket hundbajs. Vi tycker det är tråkigt att inte hundägarna plockar upp efter sina hundar. Skräpet som vi hittat sorterade vi sedan (vi hade plasthandskap på oss) och lade i rätt fack i våra soptunnor. Vi hittade mest plast sedan metall och ganska många pappersförpackningar. Nu tror vi att skäpet kommar att återvinnas istället för att förstöra vår natur och kanske skada djur. 

Hälsningar Klass 1 på Flyingeskolan

 

 

2010-03-29

Flyinge Framtid på Facebook

Flyinge Utveckling har startat en framtidsgrupp som arbetar med byaplaner och olika projekt som kan stärka bygden. Gruppen har öppnat ett forum på Facebook. Se mera här. Gruppen på Facebook heter Flyinge Framtid. Du får tips om möten och vad gruppen arbetar med. 

 

 

2010-03-29

Gårdstånga Holmby Röda Kors Krets
Meddelar att vårens modevisning tyvärr måste inställas på grund av renoveringsarbete i församlingshemmet.

Återkommer med höstmodet.
Styrelsen

 

2010-03-27

Välkommen att uppleva påsken i kyrkans gudstjänster! 

Palmsöndagen den 28 mars: Gudstjänst i Holmby kyrka kl 11.00

Skärtorsdagen den 1 april: Mässa i Gårdstånga k:a kl 19.00 Vi klär av altaret tillsammans.

Långfredagen den 2 april: Gestaltande och poetisk andakt i Flyinge församlingshem kl 15.00. Samling kring korset, Via Dolorosa.

Påskdagen den 4 april: Festgudstjänst i Holmby kyrka kl 11.00! Medverkande: Kyrkokören, Flyinge Kidz och Fredrik Nilsson på trumpet.
En glad och välsignad påsk önskar Terese-präst och kantor Bengt! 

 

 

2010-03-25

Fritidsgård i Flyinge!


Önskemål har inkommit kring möjligheterna att starta en föräldradriven fritidsgård på kvällstid i Flyinge! Lokalerna i anslutning till idrottshallen kan användas, om det finns ett tillräckligt stort intresse från er sida. Vi vill nu kalla till en första träff och hälsar alla intresserade välkomna till Flyingeskolan den 21 april 18.30.
Medverkande är Kjell Olsson från KoF samt Lotta Bremberg från BoF.

Med vänliga hälsningar
Kjell och Lotta

 

2010-03-24

Boken om Flyingebygden från förr till framtid

Du som är nyinflyttad eller ännu inte har köpt boken om vår bygd som kom ut 2006. Stöd arbetet med bygden genom att köpa boken. Boken ger dej också en större bild av den bygd du lever i.  Boken kan köpas bland annat hos Salong Nackdelen i Flyinge. Den kostar 500 kronor. Se mera här 

2010-03-24

GOF IF 

Bygdens aktiva fotbollsförening GOF IF betyder mycket för våra ungdomars och därmed hela familjens trivsel i vår bygd. Läs mera här om deras verksamhet. 

 

2010-03-24

Medlemsavgift

Dags att betala medlemsavgift för 2010.  Flyinge Utveckling 100:- per familj och 50:- för enskild. Inbetalas till bankgiro 5592-5754. Ange namn och adress.  Tycker du denna hemsida och bygdebladet betyder något. Stöd då Flyinge Utveckling. 

 

2010-03-24

Nytt från Flyinge Vägförening 

Läs mera här

 

2010-03-22

Hästen i Skåne 

Flyinge Utveckling och Lundaland har idag haft möte med Hästen i Skåne verksamhetsledare Barbro Bent. De drivs nu som en ideell förening och kommer att ha sitt årsmöte den 20 april på Flyinge. Se även deras hemsida  www.hasteniskane.se

 

2010-03-22

Galleriet i Holmby Fågelutställning

Väg 104 intill Flyinge, 046-524 30 Öppettider: lör-, sön- o helgdagar 11-17, Påsköppet: 2.4 – 5.4 kl 10-18
Även i år har vi en utställning med fåglar som tema. Välkommen till vernissage lördagen 27 mars kl 13-17
Utställningen pågår 27 mars – 2 maj Deltagande konstnärer i år är: Peter Nilsson 
Adam Hedin Göran Petersson Kristina Löfdahl Aino Myllykangas Petter Pettersson

 

2010-03-22

Nordisk mästare i hovslageri på Flyinge!
Jesper Eriksson är lärare på Flyinges Hovslagarutbildning och kan numera titulera sig Nordisk mästare i hovslageri. Han vann nämligen den eftertraktade titeln under Hingstvisningarna i Herning den 12-14 mars då det nordiska mästerskapet ägde rum. 

- Det är en otrolig kick att få vara med om en sådan här tävling och att få vinna – det är så kul. Fast jag tävlat hela helgen så ville jag direkt ut i smedjan när jag kom hem – man får så mycket ny energi! säger Jesper.

Svårigheten under tävlingen ligger mycket i att det är tidspress. Många kan göra ett bra beslag hemma utan press men när tidsfaktorn tillkommer är det inte alla som klarar av det. På Flyinges hovslagarutbildning får eleverna tidigt vänja sig vid att arbeta med tidspress. 

- Så är det ju ute när du börjar arbeta som hovslagare också – du måste kunna tåla press. Det är ibland hästar värda miljoner som du står och skor med ägaren hängande över nacken. Det är ett stort ansvar.  

Det ligger mycket arbete och träning bakom mästerskapstiteln. Utanför sitt vanliga arbete tränar Jesper i genomsnitt 10-15 timmar/vecka på olika beslag inför tävlingar. Men det är det värt:

- Det ger mig så otroligt mycket att få utvecklas och att få träffa andra hovslagare och se deras arbete. Sedan ger det mig oerhört mycket i inspiration som jag vill förmedla till mina elever! 

Sista ansökningsdag till Hovslagarutbildningen på Flyinge är den 10 april

Mer information på www.flyinge.se 

Åsa Hansson

2010-03-22

Almitas - förlag, utbildningar kring landsbygden

Ännu ett  Flyingeföretag som sysslar med hästar men också andra affärsidéer kring hästen och landsbygden. Då är Flyinge helt rätt plats. Läs mera om dem på deras hemsida

Inom bygden har vi arbetat för att starta en företagsby inom hästnäringen. Läs mera här.

 

2010-03-15

Flyinge får ny hemsida!


Idag flyttar Flyinge Kungsgård till ny fräsch hemsida. Många veckors arbete ligger bakom den nya hemsidan – allt för att få med informationen från den gamla och göra den nya användarvänlig. Den nya hemsidan får åskådligare menyer, sökfunktioner och möjlighet att göra bloggkommentarer.  

- Vi är glada och stolta över vår nya webbplats och hoppas att den ska passa våra besökare också. Gå gärna in och botanisera runt och kom med synpunkter! säger Åsa Hansson informationsansvarig på Flyinge.  

Adressen är som tidigare www.flyinge.se

 

2010-03-14

Föreläsning onsdagen 17 mars 2010

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening bjuder in till en kväll i kostens tecken onsdagen den 17 mars kl.19.15.
Näringsfysiolog Gunilla Järnblad från KostAteljen, Lund kommer och föreläser om: 
Nyttigt eller onyttigt? – en fråga om balans.
Gunilla Järnblad ger råd kring mat och hälsa med utgångspunkt från debatten i media och med etablerade näringsrekommendationer som grund.
Observera att föreläsare och ämne inte är de samma som tidigare annonserats. Charlotte Erlanson-Arbertsson, som var den ursprungliga föreläsaren har lämnat återbud pga sjukdom
Alla hälsas hjärtligt välkomna till Församlingshemmet, Tunavägen 3, Flyinge. Som vanligt är det fritt inträde för medlemmar och skolungdomar. Övriga betalar 20 kr/pers.

 

2010-03-10

The Butler Service B&B

Vackert korsvirkeshus med vasstak som i bottenplan innehåller ett sovrum med två bäddar samt en utdragsbädd, 
vardagsrum med kyl, kaffekokare/tekokare samt toalett med dusch. Övervåningen är ett stort rum med mysiga kupor 
och där finns 4 bäddar.

Pris per bädd är 360 kr inkl linne och en stor härlig frukost. 

Vi finns i Holmby, 4 minuter från Flyinge Kungsgård. Till Lund har vi 12 minuter.
Hjärtligt välkomna!

Karin och Dick
tel 0709-611 503
www.butlerservice.se

 

 

2010-03-08

Årsmöte Flyinge Utveckling och Flyinge Bygdegemenskapsaktiebolag (svb) 

Den ideella föreningen samt bygdebolaget kallar sina medlemmar resp aktieägare till årsmöte den 15 april. Se mera här

 

2010-03-08

Flyinge Vägförening Årsmöte

Föreningen kallar till  årsmöte den 14 april. Kom och påverka. Läs mera här

 

2010-03-03

Avstängd genomfartstrafik i Flyinge

Vägverkets vägarbete på väg 104 genom Flyinge står nu stilla på grund av kylan men kommer att återupptas på nytt när vädret medger. Vägavsnittet har efterhand blivit alltmer gropigt. Detta har medfört att alltfler bilister som normalt passerar på väg 104 valt att köra inom Flyinges gatunät, för att undvika det dåliga vägavsnittet. Denna kraftiga trafik på Körsbärsvägen och Blomstervägen medför avsevärt förhöjd olycksrisk. Flyinge Vägförening har därför beslutat att tillfälligt stänga av dessa båda gator för genomfartstrafik under tiden som Vägverket genomför vägbygget på väg 104. 

Avstängningen är placerad vid dessa båda gators utfart på  Plantskolevägen. Synpunkter på beslutet kan lämnas till vägföreningen 

 

2010-03-02

Filmdags på biblioteket

Måndagen den 15 mars visas filmen Lilla Spöket Laban – Buller och bång kl. 14.00 på Flyinge bibliotek.

Helena på biblioteket

2010-03-02

Trädgård – en passion för livet

Onsdagen den 14 april kl. 19.15 kommer Gunnel Carlson, som vi alla känner som programledare från Gröna Rum till Flyinge bibliotek.

Hon visar bilder och berättar för oss om sitt trädgårdsliv. Biljetter, 20 kronor, finns att köpa på Flyinge bibliotek. För mer information ring 046-648 11.

Helena på biblioteket

2010-03-02

Utställare sökes

Jag söker personer som vill ställa ut sina alster i bibliotekets glasmonter. Det kan vara stickning, virkning, keramik, andra former av hantverk. 

Hör av dig till Helena på Flyinge bibliotek, 046-648 11.

2010-03-01

Årsmöte i Naturbetesföreningen

hölls i Byahuset Södra Sandby den 28 februari. Läs mera här

 

2010-03-01

Onsdag 3 mars kl. 19.15 

bjuder Gårdstånga-Holmby föreläsningsförening in till en kvällsföreläsning med multikonstnären Ronnie Holmberg från Svedala. I fri tolkning och fritt ur hjärtat berättar Ronnie Holmberg om Nordisk mytologi, dess gudar och deras egenheter. Han broderar ut folktrons myter och sägner och kryddar sitt berättande med exempel från sitt måleri. Musikern i Ronnie tittar fram i några avslutande folkvisor. Allt framförs på ett glatt och lättsamt sätt. 
Direkt efter föreläsningen håller föreningen sitt årsmöte.
Alla hälsas hjärtligt välkomna till Flyinge Församlingshem, Tunavägen 3 i Flyinge. Medlemmar och skolungdomar har fritt inträde övriga betalar 20 kr/pers.

 

2010-02-25

Bygdebolaget vill köpa Gårdstånga Vandrarhem

En enig styrelse i Flyinge bygdebolag har beslutat lägga ett anbud på fastigheten Gårdstånga Vandrarhem. Se mera här

2010-02-24

Naturum Flyinge

Det finns kanske en viss möjlighet att etablera ett sk Naturum inom Flyingebygden. Läs mera här.

 

2010-02-24

Första Koföreningen

Föreningen håller sitt första årsmöte den 28 februari. Se mera här

 

2010-02-24

Svenskt Hästmuseum

Flyinge Utveckling har presenterat en förstudie som pekar ut möjligheter att etablera ett levande Svenskt Hästmuseum. Den viktigaste delen i ett sådant museum föreslås placeras på Flyinge Kungsgård. Frågan kommer att beredas och tas av styrelsen Flyinge AB den 15 mars. Se mera här

 

2010-02-22

Gratis gympa

Vecka 8 bjuder Friskis & Svettis på Gratis gympa på Barn/Ungdomar > 12 år.
Måndag den 22/2 i Flyinge Idrottshall kl.19.00, Stehag onsdag kl. 20.00 och resten av veckan alla dagar i Eslöv. Gå in på hemsidan www.friskissvettis.se/eslov och se tiderna.
Välkomna
Värdarna

 

2010-02-20

Hastigheten genom Flyinge sänks

Det pågående vägarbetet har upprört många flyingebor och protestskrivelser har undertecknats. Det är väg 104 mellan utfarterna Solsickevägen och  Plantskolevägen, som berörs.

Vägverket meddelar att man lyssnat på klagomålen från Flyingeborna och att man nu beslutat sänka både hastigheten till 30 km/tim och fartguppens höjd från 8 till 4 cm. På så sätt hoppas man både får säkra övergångsställen och att buller och skakningar skall undvikas.

Man meddelar också att genomförandet nu ligger stilla på grund av tjälen i marken men att allt skall vara helt klart under maj månad.

 

2010-02-17

Friskis & Svettis

Vi har Friskis&Svettis Gympa (Medel) varje måndag kl. 19.00 i Idrottshallen i Flyinge tom. hela maj månad ut. Det kostar 370:kr. Är Du nybörjare eller är osäker om det är något för Dej, får Du "Prova-på-kort" i 2 veckor gratis.
Gå gärna in på vår hemsida 
Välkomna både Gamla och Nya medlemmar.

Värdarna

 

2010-02-17

Hälsofokus

Marguerite Treijner driver verksamhet inom detta område se mera på  hemsidan www.treijner.se

telefon 0730-65 24 70

2010-02-17

Filmdags på biblioteket!

Måndagen den 22 februari kl. 13 är det filmdags på Flyinge bibliotek.
Filmen som visas är Ice age 3. Ingen sagostund denna dag.
Ålder: 7 år och uppåt.Utställning på Flyinge bibliotek!

Ann-Christine Nilsson ställer ut sin keramik på biblioteket.

2010-02-13

Lägenhet i Flyinge

Under april månad eller tidigare
blir en lägenhet på 80 m2
med stort sovrum och angränsande dusch/wc, 
vardagsrum och mycket stort kök 
ledigt för inflyttning i fastigheten 
Långholmen i centrala Flyinge.
Hela fastigheten renoverades under 2008.
Intresseanmälan till Bygdebolaget
utveckla@flyinge.nu

 

 

2010-02-13

Vägverket angående skyltning till Flyinge

En skrivelse från Flyinge Utveckling till Vägverket som nu besvarats. Se mera här.

 

2010-02-11

Vägverkets vibrationsmätningar

Vägverkets vibrationsmätningar skall påbörjas på måndag den 15 februari och 7 dagar framåt. 

2010-02-11

Vår på Kreta

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsförening bjuder in till föreläsning onsdagen 17 febr. kl.19.15 i Flyingeskolans matsal (ingång via biblioteket). OBS. lokalen!
Thomas Johnsson, fotograf och föreläsare från Hässleholm tar oss med på en resa i ord och bild till Kreta. Rubriken för kvällen är ”Vår på Kreta”. En resa som är synnerligen lockande just nu, när de flesta av oss är trötta på snö och kyla.
Vi reser till den grekiska ön redan i april, långt innan turistströmmen har nått sin fulla styrka. Vid denna tid bjuder ön på bl.a. påskfirande, apelsinskörd, fågelsång och snöklädda berg. Vi reser runt och upptäcker öns fauna och flora, njuter av den grekiska maten, vandrar över blomsterprydda högplatåer och längs stränderna. Möter de vänliga kretensarna på landsbygdens tavernor.
Alla hälsas hjärtligt välkomna till denna Medelhavskväll. Medlemmar och skolungdomar har gratis inträde och övriga betalar 20 kr/pers.
Kvällen är ett samarrangemang mellan Flyinge bibliotek och föreläsningsföreningen och vi vill än en gång påtala att föreläsningen hålls i Flyingeskolans matsal

 

2010-02-07

KOM MED OCH SJUNG!
 
Nu börjar vårterminens körverksamhet, du som tycker om att sjunga är välkommen
till någon av våra körer.
 
SÅNGTRÄFFEN ( allsångskör) , kören för dig som är dagledig. Vi träffas varje tisdag kl.15.00 i Flyinge församlingshem, vi sjunger, fikar och har trevligt tillsammans!
 
KYRKOKÖREN ( vuxenkör)  träffas varje tisdag kl. 19.00 i Flyinge församlingshem. Vi sjunger allt från visor och gospel till Bach. Du behöver inga förkunskaper, vi lär oss tillsammans i vår egen takt!
 
FLYINGE KIDZ (barnkör fr. 6 år) träffas varje torsdag kl.15.00 i Flyingeskolans musiksal. Här blandar vi sång, musik och lek på ett trevligt sätt.
 
Körerna startar v. 3
VÄLKOMMEN
Bengt Nilsson (körledare) tel. 0708 - 65 13 99 

 

2010-02-06

Protestskrivelse angående vägbulorna

Alla sakägare samt Flyinge Vägförening och Flyinge Utveckling har skickat en protestskrivelse till ansvariga på Vägverket och Eslövs kommun som kräver att den ursprungliga arbetsplanen följs, vilket innebär att vägbulorna tas bort. Läs hela skrivelsen här. Eslövs kommun har redan skickat en svarsskrivelse till alla sakägare. Vi har påtalat olägenheterna och hoppas nu att man tar hänsyn till detta. Under den stränga vintern som nu råder står dock allt stilla. Vägverket skall bland annat genomföra vibrationsmätningar vid flera fastigheter, för att få svar på hur starka dessa är.

2010-02-03

Snön och gatorna

Flyinge Vägförening svarar för snöröjningen på samhällets gatunät. Om det är problem av något slag kontakta föreningens ordförande Jonny Andersson  Det går även bra att kontakta Jonny om ni tycker att snöröjningen fungerar bra !

Vår entreprenör för snöröjningen om är  verksam i bygden försöker vara på plats så mycket det går. Han vädjar till fastighetsägarna att försöka undvika att ställa sina bilar på gatan då man inser att snöröjningsfordonen är på gång. 

 

2010-02-03

Buss i diket

Bussen 07.12 till Södra Sandby hamnade i diket i morse vid busshållplatsen Plantskolevägen. Trafiken kunde dock snabbt omdirigeras via Blomstervägen.

 

2010-02-03

Föreläsningsföreningen ställer in

Onsdagens föreläsning klockan 19 ställs in på grund av snöovädret den 3 februari meddelar Britt. 

 

2010-02-02

Mycket snöröjning i år

Flyinge Vägföreningen ansvarar för det inre vägnätet i Flyinge Samhälle. Totalt cirka 7 km gator. Vägverket svarar för de större vägarna och trottoarerna längs dessa vägar. Eslövs kommun svarar för området kring skolan och dagis samt EBOs fastigheter. 

Försök att undvika att ställa bilen på gatan då snöröjningsfordon  kan förväntas.

 

2010-02-02

Flyinge Badmintonklubb 

Om du är intresserad ungdom som vill börja spela badminton går det bra att komma till Flyingeskolans idrottshall onsdagar kl 17 eller kontakta Jan Holmgren 046 524 54. Vuxna tränar på måndagar och torsdagar mellan kl 20-22 i samma hall. Det är bara att komma så hjälper klubben dej vidare. 

 

2010-02-02

Protester mot vägbulorna i Flyinge

Många är förgrymmade på de tre vägbulorna mellan Solsickevägen och Plantskolevägen. De som bor närmast väg 104 är sakägare och har tidigare fått yttra sig. Då framkom inte att det skulle bli vägbulor. Nu kräver man tillsammans med Flyinge Utveckling och Flyinge Vägförening att vägbulorna tas bort och som redan föreslagits i arbetsplanen att farten sänks till 30 km/timme året runt. 

 

2010-02-02

SAGOTEATER PÅ FLYINGE BIBLIOTEK MED MARIA ÖSTERLING.

Älvan Misan bor ute i Bokskogen med sina roliga kompisar trollet Flisan och Tomten Tom. Kom och möt skogens väsen i ett sagolikt äventyr.

Måndagen den 18 januari kl. 14.00 för åldrarna 3-6 år.

Välkomna

Helena på Flyinge bibliotek

 

2010-02-02

Friskis och Svettis

Dags med lite motion som både är rolig och nyttig för kroppen! Du rör Dej efter egen förmåga! Friskis och Svettis startade måndagen den 11 jan-10 kl. 19.00 i Idrottshallen i Flyinge.
Vi kommer att ha många olika Ledare från Eslöv som kommer ut till oss.
Varje måndag kl.19.00 till maj slut håller vi på.
Du får prova på gratis i 2 veckor här i Flyinge och i Eslöv
Välkomna
Värdarna

2010-02-02

Sidan uppdateras åter 

Efter en period av uppgradering av datorsystemet som håller sidan är vi nu åter tillbaks och ger bygden information. Vi beklagar att sidan under tiden inte kunnat uppdateras.

2010-01-12

Församlingskväll 14 januari 

Förr hette det Syförening, nu tänker vi Hobbygrupp! Förr hette det Lutherhjälpen och Svenska kyrkan Mission, nu kallas det Hela Världen! Förr hette det församlingskvällar - och det gör det fortfarande!
Vi samlas  i Flyinge församlingshem, med eller utan handarbete av olika art till
torsdagskvällar i diakonins tecken!
Att utbyta erfarenheter, pyssla, att lyssna till något angeläget tema, att kvällsfika och känna gemenskap, det är diakoni i praktiken! Att hjälpa varandra med råd och tips, att engagera sig eller vara lyssnare, det är också praktisk diakoni!
Vårens första församlingskväll av fem, är den 14 januari kl 18.30 och man bjuds en power-point presentation på temat: "diakoni vad är det?"
Välkomna!

 

2010-01-07

Hur lyckades storkarna med sina ungar under 2009

Året som gick 2009 visade flera svagheter. Fler personer hamnade i arbetslöshet. Bilindustrin går dåligt. Men storkarna inom Flyingebygden och inom Lundaland hur gick det för dem? Läs Berith Cavallins rapport här. 

2010-01-07

Kallt även för storkarna

Alla friflygande storkar matas nu dagligen. I Flyinge finns f n 35 stycken. Vi ska fånga in ytterligare några och matningen sker bl a därför inuti hägnet, säger Berith Cavallin.

2010-01-04

Föreläsningsföreningens vårprogram 

Presenteras på hemsidan. 

 

2009-12-26

Väderlänken

Nu fungerar SMHIs väderlänk för Flyinge igen

 

2009-12-23

God Jul och Gott Nytt År

Önskar vi alla i Flyingebygden 

2009-12-23

Bibliotekets öppettider under helgerna


MÅNDAGEN DEN 28/12 15-19
MÅNDAGEN DEN 4/1 15-19
TORSDAGEN DEN 7/1 10-12

God Jul och Gott nytt år!

Helena Cederblad
Flyinge bibliotek

 

 

2009-12-20

Snö över Lundaland

Ett snöfall som gav stora mängder snö kom under lördagen den 19 december och sedan  fortsatte hela natten och på söndagen den 20:e. Alla människor samlades och förundrades över detta stilla snöfall. Snöflingorna bara föll helt ljudlöst ner över Lundaland. Minst 40 cm hade kommit vid 10 tiden på söndagen och snöandet bara fortsatte..

2009-12-18

Ställ helst inte bilen på gatorna i samhället

Undvik om möjligt att ställa din bil på gatan. Nu behöver snöröjningsfordonen komma fram. 

 

2009-12-17

JULEN I KYRKAN !

Julafton, kl 11.00 
Samling kring julkrubban i Holmby k:a. Vi sjunger julsånger, kören medverkar och vi får höra julevangeliet! 
Präst: Terese Nohrborg

Juldagen, kl 8.30
Julotta i Gårdstånga k:a. Möt julnattens mirakel i ord och ton! 
Präst: Terese Nohrborg

Nyårsdagen, kl 16.00
Mässa i Holmby k:a. Låt oss samlas i bön för det nya året. 
Präst: Britt-Marie Cedergren

Trettondedag jul, 6 januari kl 18.00. 
Julmusikal och trettondedagsbön i Holmby k:a! Besök av Österlen Gospel som framför musikalen ” LJUSET ”. 
Präst: Terese Nohrborg


En välsignad jul tillönskas alla i församlingen och ett gott nytt år!

 

2009-12-11

Kom och köp böcker på biblioteket!

Jag har gallrat böcker på biblioteket, mest böcker för barn i skolåldern, lågstadiet till gymnasiet. Men också vuxenböcker!  Säljes för 5 kr st eller 3 böcker för 10 kr.

Efter nyår kommer också 2008 års årgångar av bibliotekets tidskrifter att säljas ut. En halv årgång 10 kr.

Välkomna!

Flyinge filialbibliotek

 

2009-12-11

Julkonsert i Holmby kyrka Trettondedag jul 6/1 kl. 18.00

LIGHT OF THE WORLD a christmas musical  med Österlen Gospel
       Välkommen!
 
 
Hälsningar Bengt (kantor) 

 

2009-12-06

Julmarknaden på Kungsgården

Årets julmarknad gick verkligen i julens tecken och drog 2100 besökare vilket var 50% fler än tidigare år. Ett 30-tal utställare fanns på plats.  Flyinges egen kyrkokör medverkade på lördagen med julsånger och på Kastanjegården kunde barnen rida på ponnyhästar.  Flyinge Framtid stod för julmarknads-caféet och här serverades 340 kaffe med julkakor. Arrangör är Flyinge Utveckling 

Ett stort tack till alla frivilliga om hjälpte till. 

2009-12-06

Julshow på Flyinge 

Flyinges julshow med Arne Wise som konferencier  samlade fullt hus i stora ridhallen, som hade ett jultema med många inslag från julen i TV. Peter Eriksson uppträdde som Robin Hood och Susanne Gilen som prinsessa samt Bo Jenå som Benjamin Syrsa. Ett program som passade bra för de många barnfamiljerna som var där.  

Skånska körsällskapet bjöd på gratis tur med häst och vagn i det vackra vädret och alla hjälptes åt att göra evenemanget trivsamt på alla sätt.

2009-12-06

Nu är det någon som inte har tänkt, igen.

När sockerbruket i Köpingebro lades ner och alla bettransporter började gå genom Flyinge så tänkte vi att här kan man ju inte bo längre. Som fastighetsägare utmed Holmbyvägen, mitt i Flyinge, var det som att bo utmed en motorväg. Det dundrade och skakade konstant. Man kunde inte ens höra vad de sa på TV när lastbilarna kom på rad efter varandra.

Men sen var det någon klok människa som bestämde att hastigheten skulle sänkas till 30 och allt blev frid och fröjd. Trafiken blev tyst! 

Vad är det då som händer nu? Jo, man bygger vägbulor huller om buller som gör obehagen större än när vi hade 50km som hastighetsgräns. Vi har även fått äran att få en vägbula mitt framför tomten, vilket innebär följande:

1. Mer trafik på Blomstervägen, eftersom det blir kö när lastbilarna måste sakta in för att ta sig över bulorna

2. Det vibrerar och skakar dubbelt upp i huset nu då 40-60 ton tunga ekipage skall över knutorna och detta känns i huset redan när de passerar knuta ett som ligger längre ner, och sedan ytterligare en gång när de skall över här utanför.

3. Det skramlar något oerhört när tomma ekipage skall över knutorna.

4. Sist men inte minst, när det är ett par ekipage som skall över så står både lastbilar, bussar och turistbussar och köar utanför vårt hus med fri insyn i huset och det känns inte det minsta lustigt. 

Vi kan ju inte tänka oss att detta skall vara en tillfällig lösning så då vill vi veta vem som står för kostnader för ett skyhögt insynsskyddande och ljuddämpande skydd ut med Holmbyvägen???

Tydligen har det dessutom varit något möte angående detta och vi undrar naturligtvis varför inte vi var kallade?

Det här funkar jäklar inte, och det måste finnas fler i Flyinge som blir illa drabbade.

Hälsningar

Pia och Eddie Boncina
Blomstervägen 16 i Flyinge

 

2009-12-01

Ha hand om fastighet

Läs mera här.

 

2009-12-01

Sagoteater på Flyinge bibliotek 

Måndagen den 7/12 kl. 14.00 är dags för Knittes sagoteater på biblioteket.
Temat för denna gången är julsagor med änglapyssel efteråt. För åldrarna 3-7 år.
Välkomna!
Flyinge bibliotek

 

2009-12-01

Julmarknad på Flyinge Kungsgård

Årets traditionella julmarknad i bygden lördag - söndag 5-6 dec. Öppet 11-17 båda dagarna.

28 utställare samt ponnyridning för barn på Kastanjegården, församlingskören sjunger julsånger på lördag kl 14  kaffe med julkakor från Flyinge Hembageri, mm 

Flyingedagarna med öppet hus i alla stallarna från kl 12 samt ridshow båda dagarna 15-17 

 

2009-12-01

Galleriet i Holmby
Väg 104 intill Flyinge, 046-524 30 Öppet: lör-, sön- och helgdagar 11-17

Välkommen till vernissage lördagen den 5 december kl. 13-17
Stig Espe Olson måleri
Kristina Pastor collage
Jussi Raatevaara måleri
Elenka Nikolova skulptur
Utställningen pågår t.o.m. 17 januari

2009-11-30

Honung från egen bigård


På Jasminvägen 7 i Flyinge kan du köpa en god ock nyttig julklapp. Det finns mild, ljus och fast försommarhonung och mer aromrik, halvflytande sensommarhonung. Pris 50:-/ 700g alt 550:-/ 12x700g.Ring gärna 046-52596 innan.

 Inger o Fritz Brorsson

2009-11-26

Första Advent

Kom till Holmby kyrka på Första Advent, söndag 29/11 kl 11.00! Traditionsenligt sjunger vi in Advents-tiden med trumpet och kör! En festlig gudstjänst i ord och ton, samt kyrkfika efteråt! Väl mött!

 

 

2009-11-24

Aktier i bygdebolaget

Det finns ännu några få aktier i bygdebolaget kvar till försäljning. En post kostar 990 kronor och en person kan teckna högst 10 poster och ett företag högst 20 poster. Om du är intresserad hör av dej till Flyinge Utveckling..   

 

2009-11-24

Sofiero Gårdsmuseum

Här är det bråda tider nu. Under 2 månader från 1 oktober tar man i år emot 56 grupper som stöper ljus tillsammans. Sedan väntar julmarknaderna där man säljer egna produkter.  Verksamheten har utvecklats mycket positivt och fått alltfler besökare år efter år. Se mera här.

2009-11-20

Torsdagen den 26 november är Flyinge bibliotek stängt p.g.a. utbildning.

Hälsningar
Helena på biblioteket

2009-11-18

Full fart på vägbygget 

Skånska dagbladet var ute idag och gjorde reportage om cykelvägsbygget mellan Flyinge-Holmby. Byggarna tror att det mesta av gång och cykelvägen  står klar före jul. Men någon belysning blir det inte säger Eslövs kommun vare sig på cykelvägen till Gårdstånga eller till Holmby. .

 

2009-11-17

JULSÅNG PÅ GÅNG!
 
I samband med JULMARKNADEN och FLYINGEDAGARNA som äger rum på Flyinge Kungsgård den femte och sjätte december skall vi försöka få ihop en ALLSÅNGSKÖR som sjunger några av våra trevliga julsånger. Vi kommer bland annat att sjunga Nu tändas tusen juleljus, Bjällerklang och liknande sånger.
Kören skall endast medverka lördagen den 5/12, med början kl. 14.00. Efter vår medverkan blir vi bjudna på fika!
 
Du som tycker om att sjunga och vill vara med vid detta tillfälle hör av dig till:
BENGT NILSSON (kantor) 0708 -65 13 99

2009-11-17

Protokoll trygghetsvandring

Här kommer en redogörelse från den Trygghetsvandring som genomfördes igår med ett 15 tal personer från Eslövs kommun och flyingebor. Läs mera här.

 

2009-11-16

Välkomna till trygghetsvandring i Flyinge.

Tid: Måndag, den 16 november, från klockan 18.00 till ca 20.
Plats: Flyinge Utveckling i gamla bankhuset, Holmbyvägen 1
Värd på plats: Flyinge Utveckling

Alla intresserade välkomna !Program:

1) Samling där vi bokar in vandringen/beslutar om vilken runda 
som ska göras.
2) Vandring från cirka klockan 18.30 och max 60 minuter.
3) Återsamling och genomgång av minnesanteckningar.
4) Avslutning

 

2009-11-16

Gång och cykelväg Flyinge-Holmby har påbörjats idag

Här på Holmbyvägen strax öster om Solsickevägen har idag grävningsarbetet påbörjats.

2009-11-16

Orientmattor

Gårdstånga-Holmby Föreläsningsföreningbjuder in till föreläsning onsdagen 18 nov. kl.19.15 i Flyinge Församlingshem.
Anders Hallonsten, som bl.a. arbetar för Crafoords auktioner och olika
försäkringsbolag, kommer och berättar om "Orientmattans underbara värld".
Förutom en allmän orientering om orientmattor får Du också exempel på hur
man tyder mönster och bedömer kvaliteter. Även en genomgång av hur man
attribuerar (namnsätter) mattor samt något om den rådande prisbilden. Det
kommer att finnas möjligheter till frågor.
Medlemmar och skolungdomar har fritt inträde, övriga betalar 20 kr/pers.
Alla är hjärtligt välkomna.

 

2009-11-10

Går du med en företagsidé 

Går du och funderar på en företagsidé som skulle gå att placera inom bygden. Vi har en del idéer kring hur vi skulle kunna hjälpa dig igång om du vill det. Hör av dej till Flyinge Utveckling. 046 52220 eller epost

 

2009-11-10

Sveriges Radio och Skånska Dagbladet

Media tycks intressera sig för Första Koföreningen. Se mera här

Skånskans artikel finner du här.

 

2009-11-08

Vi tar emot flera medlemmar i första koföreningen

Koföreningen köper in kvigor och låter dessa beta på gröna sköna ängar från våren till hösten. Då slaktas de och köttet fördelas bland andelsmedlemmarna, cirka 50 kg per andel.  Från jord till bord där medlemmarna som via föreningen äger korna bestämmer över allt.  För att kunna bli andelsmedlem måsta man vara medlem. Vi tar nu emot medlemsanmälan, som samtidigt är en kölista. Alla som är intresserade kan bli medlemmar. Medlemsavgiften är 150 kronor per år. Skicka din anmälan hit.

Läs mera om koföreningen här

 

 

2009-11-08

Första koföreningen bildad 8 november

Sveriges första koförening bildades idag på Byahuset i Södra Sandby. Ett trettiotal familjer har anmält intresse och elva av dessa medverkade på mötet för information och formellt bildande av föreningen. Läs mera här

 

 

2009-11-08

Sagoteater på Flyinge bibliotek

Måndagen den 16/11 kl. 14.00 är dags för Knittes sagoteater på biblioteket.
”Krakel Spektakel köper en klubba” av Lennart Hellsing. För åldrarna 3-7 år.

Välkomna!
Flyinge bibliotek

 

2009-11-08

Hus på Holmbyvägen uthyres

1,5 plans villa på ca 113 kvm uthyres fr.o.m. 1 februari 2010 el tidigare enl
ök. Huset är beläget längs med väg 104 och har två rum på ovanvåningen, ett
stort sovrum på bottenvåningen samt toalett, vardagsrum och kök. Källare med
tvätt. Liten trädgård. Tillsvidareuthyrning. Ev. krav på deposition 1-3
månadshyror. Kallhyra 6.000 kr/mån. Vi har nyligen installerat värmepump
(luft/vatten). Rökning ej tillåtet i huset. Helst inte djur, dock ej absolut
krav. Maria  070-3515360

2009-11-03

Välkomna till trygghetsvandring i Flyinge.

Tid: Måndag, den 16 november, från klockan 18.00 till ca 20.
Plats: Flyinge Utveckling i gamla bankhuset, Holmbyvägen 1
Värd på plats: Flyinge UtvecklingProgram:

1) Samling där vi bokar in vandringen/beslutar om vilken runda 
som ska göras.
2) Vandring från cirka klockan 18.30 och max 60 minuter.
3) Återsamling och genomgång av minnesanteckningar.
4) Avslutning

 

 

2009-10-29

Första koföreningen bildas 

Flyinge Utveckling kallar till möte för att bilda Sveriges första koförening efter dansk förebild. Läs mera här

Arbetet med att starta föreningen stöttas av medel från Leader Lundaland. 

2009-10-28

Ljus i mörkret! 


Besöker ni kyrkogårdarna i Holmby och Gårdstånga på Alla helgons dag, lördag 31 oktober , så är kyrkorna öppna mellan 11 - 15. Då kan ni tända ljus, sitta en stund och kanske värma er med en kopp kaffe. I Holmby serveras kaffet i Kyrkstugan. Välkomna sedan också på söndagen 1/11 kl 18.00 då det är minnesgudstjänst i Holmby kyrka för er som har mist någon under året - familjerna till dem som nämns vid namn i gudstjänsten har fått inbjudan - och för alla, som saknar och minns. 
(Obs att minnesgjudstjänsten i Borlunda kyrka är sönd. kl 16.00) 

2009-10-26

Trygghetsvandring i Flyinge samhälle den 16 november kl 18

Flyinge Utvecklings lokal Holmbyvägen 1, fd bankhuset  16 november kl 18

Eslövs kommun och Flyinge Utveckling arrangerar en trygghetsvandring inom samhället den 16 november med start klockan 18. Medverkande från kommunen kommunalrådet Cecilia Lind samt Kristina Warming mfl. 

Du som har synpunkter och idéer på vad som kunde bli bättre då det gäller säkerhet och trygghet för alla inom Flyingebygden (Eslövsdelen) kom och berätta detta. Vi kommer efter samling vid bankhuset att genomföra en vandring genom byn. Så kom i god tid. Efter vandringen samling med kaffe. Tidpunkten är vald så att det är mörkt ute. 

 

2009-10-26

Kura skymning på Flyinge bibliotek den 11/11 

Onsdagen den 11/11 är det dags för Kura skymning på biblioteket i Flyinge mellan kl. 19-20.

Detta ned anledning av den nordiska biblioteksveckan. Årets tema är Krig och Fred och under kvällen kommer modersmålslärare Käthe Williamsson att läsa texter ur Johan Ludvig Runebergs ”Fänrik Ståls sägner”. Kaffe serveras, så därför är det bra om du meddelar senast dagen innan om du vill komma på tel. 046-648 11 eller via mejl helena.cederblad@eslov.se

Varmt välkomna till en mysig kväll på biblioteket!

 

Flyinge bibliotek söker utställare 

På Flyinge bibliotek finns möjlighet att ställa ut i en glasmonster placerad inne på biblioteket.

Vi är nu på jakt efter nya utställare, gamla som unga. Det kan vara konst, keramik, stickning, virkning, smycken etc. Om du är intresserad av att visa dina konstnärliga alster, hör av dig till Flyinge bibliotek, Helena Cederblad tel. 046-64811 eller via mejl helena.cederblad@eslov.se.

 

2009-10-23

Välkomna till höstens modevisning 27/10

Tisdagen den 27 oktober 19.00 i Församlingshemmet i Flyinge.
Ett samarbete mellan Modepunkten Hörby och Röda Korset för Världens Barn .
Köp biljett á 100 kronor på Salong Nackdelen i Flyinge och du får en bit mat, kaffe, kaka och en trevlig kväll.

 

 

2009-10-14

Svenskt Avel & Sportchampionat med Breeders Trophy
Flyinge den 13-18 oktober


Kom och besök ett av Sveriges största hästevenemang med drygt 600 av Sveriges bästa unghästar i åldrarna 3-6 år! Det blir spännande föreläsningar, hopphästauktion, stort mässtält med restaurang och mycket mera.

 

2009-10-13

Flyinge säljer Quite Easy till Frankrike  

Flyinge AB har sedan säsongen 2007 lånat ut hingsten Quite Easy 958 till Haras de Brullemail i Frankrike, där han blivit ytterst populär bland uppfödarna. Quite Easy har betäckt över 200 ston årligen under sin tid i Frankrike. 

Sedan början på året har Flyinge AB aktivt sökt en köpare till Quite Easy och har nu kunnat slutföra en affär med Haras de Brullemail. Hingsten blir därmed kvar på sin nuvarande hingststation och kan fortsätta sin uppskattade avelskarriär i Frankrike.

 

2009-10-12

Ekonomipriset till Elinor Ostrom

Årets ekonomipris går till en forskare som prisar lokalekonomin och har forskat inom detta område sedan 1960-talet. Det är sådana saker som sker inom vår bygd med exempelvis jobbmodell, bygdebolag och bygdeplansgruppen mm. Se mera här om bygdebolag och jobbmodell

 

2009-10-06

Första koföreningen bildas 

Flyinge Utveckling kallar till möte för att bilda Sveriges första koförening efter dansk förebild. Läs mera här

Arbetet med att starta föreningen stöttas av medel från Leader Lundaland. 

 

2009-10-05

Galashow på Flyinge med kunglig glans 

Den första veckan i november står de nordiska länderna som värd för World Breeding Federation for Sport Horses generalförsamling i Köpenhamn. Redan första dagen såldes en tredjedel av de tillgängliga biljetterna. 

I samband med detta arrangerar Sverige och Flyinge den 4 november en galashow där bland andra H. K. H Prinsessan Madeleine kommer att närvara. Toppryttare som Kyra Kyrklund, Jan Brink, Patrik Kittel, H. K. H Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Minna Telde, Peder Fredricson, Imke Bartels, Peter Eriksson, Emma Hindle m fl ger en unik galashow! Se mera här

 

2009-10-05

Svenska Kyrkan arrangerar kulturvecka i Flyingebygden

På söndag, 11 okt, är det Tacksägelsedagen och skördegudstjänst i Holmby kyrka. Vi gästas av Romele musikkår och medverkar gör också barn- och kyrkokör. Kyrkvärdarna dekorerar och illustrerar och vi samlas till fest och lovsång!
 
Kommande vecka, vecka 42, innebär en samlad kultur-satsning i församlingen! Ex. på aktiviteter i vårt distrikt:
Må 12/10 Vernissage kl 16.00 i Församlingshemmet. Camilla Alvén, Eva Axelsson, Alvar Nilsson och Iris Persson ställer ut foto, måleri och smide. Öppet ti-fre kl 12-15.
Ons 14/10, kl 19.00: Allsångs-kväll i Holmby kyrka samt utställning av skolplanscher (kl.16-19)
To 15/10, kl 19.00: Poetisk gudstjänst i Flyinge församlingshem. Vill man bidra med eget alster, kontakta Terese N. 0730-845920
Fr  16/10, kl 14.00: Kremberg-vandring i Gårdstånga kyrka med Kjell Mårtensson. Se de unika inventarierna!
Lö  17/10, kl 11-15: Kyrk-rally för hela familjen och alla åldrar!
             Se vidare information i foldern som kommer hem i brevlådan!

 

2009-10-01

Elin Östman får Druvanpriset 

Livsmedelsforskaren Elin Östman bördig från Flyinge får 250 000 kronor till sin forskning vid LTH. 

Elin Östman är forskare vid Institutionen för industriell näringslära och livsmedelskemi på Lunds tekniska högskola. Hon ska bland annat titta närmare på den så kallade Maillardreaktionen som kan bilda oönskade ämnen vid värmebehandling av livsmedel, men även i matsmältningen.

– Maillardreaktionen ger upphov till ämnen som kan ha negativa effekter i kroppen och ökar risken för hjärtkärlsjukdomar. Målet med min forskning är att bidra till en bättre kunskap om hur olika livsmedel ska processas för att bli mer hälsosamma.

 

2009-09-30

Flyingebygden allt mera populär att flytta till

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alltfler inser hur väl Flyingebygden ligger med sin närhet till Lund och Eslöv. När nu ESS ser ut att kunna förverkligas i de nordöstra delarna så angränsar Flyingebygden här. Med sin fina natur och det hästcentrum som finns här så kommer alltfler att vilja flytta hit.  

 

2009-09-29

Hus, lägenhet, några rum

Vi har många förfrågningar som rör möjligheter att flytta till Flyingebygden. Har du något som kan hyras ut? Hör av dej 

 

2009-09-28

Johan Bredberg slutar som VD på Flyinge

Flyinge AB:s verkställande direktör Johan Bredberg slutar sin anställning med omedelbar verkan.

Fram tills ny verkställande direktör är rekryterad kommer verksamheten att ledas av avelschefen Karl-Henrik Heimdahl och administrativa chefen Ulla Ek tillsammans med ledningsgruppen.

Förändrade marknadsförutsättningar och rådande lågkonjunktur har väsentligt ändrat förutsättningarna för Flyinges hästverksamhet, såväl avseende avelsverksamheten som hästförädling och hästförsäljning.

Flyinge AB står inför utmaningen att påskynda anpassningen av verksamheten till de nya förutsättningar som råder på marknaden.
Styrelsen

 

2009-09-28

Gamla tegelbruket kan bli veterinärklinik

Flyinges gamla tegelbruk på Roslövsvägen kan komma att rustas upp för att bli lokaler för  distriktsveterinärerna. Verksamheten flyttar då från Flyinge Kungsgård. Det skulle då betyda att vi får behålla denna verksamhet inom bygden och att den externa hästsjukvården på Flyinge som drivs av ATG Hästklinikerna  kan utvecklas. Tegelbruket från 1900-talets början har under många år haft en eller stundom flera verksamheter inriktade på bilar.

2009-09-24

155 mil till fots på Grönland

Ett fullsatt församlingshem i Flyinge fick lyssna till fd Flyingechefen Björn Leanders fantastiska resa och prestation att gå 155 mil på Grönland där ingen människa tidigare har gått. Reskamraten Claes-Göran Erson var enda reskamraten, förutom myskoxar, polarharar och spåren efter en isbjörn. Björn lyckades verkligen göra resan levande och berättelsen dramatisk och imponerande.  Gårdstånga-Holmby föreläsningsförening stod som värd för kvällen. Läs mera om deras höstprogram här

 

2009-09-18

Elin Östman söker personer till en hälsostudie

Jag är med i ett Vinnova-finansierat centrum på Lunds Universitet, som kallas ”Antidiabetic Food Centre” och vi håller på men en stor studie av en hälsosam kost tillsammans med vårdcentralen i Dalby. Vi behöver försökspersoner  i 50-70 årsåldern med lätt övervikt och de behöver åka till Dalby några gånger under studiens gång. Ni som vill vara med kan läsa mera här och skicka ebrev till Elin, så får ni veta mera. 

 

2009-09-18

Bygdebladet delas ut på måndag

Nästa nummer av bygdebladet delas ut på måndag. Du kan dock redan nu läsa här.

 

2009-09-17

Björn Leander Top of the World

Fd Flyingechefen Björn Leander kommer till föreläsningsföreningen onsdag 23 sept kl 19 och berättar om sin expedition på Grönland, sommaren 2008. Alla välkomna till församlingshemmet Tunavägen Flyinge. Se mera här från expeditionens hemsida

 

2009-09-12

Stor trädgårdsfest Flyinge Plantshop

Den 12-13 september har Flyinge Plantshop sina stora trädgårdsfest med massor av specialister på plats. Öppet kl 10-15 båda dagarna. Se mera här.

 

2009-09-12

Hästen i Skåne söker projektledare

I och med den positiva responsen från organisationerna när det gäller att starta en förening Hästen I Skåne  bör vi leta efter en person som kan vara drivande i arbetet med att få föreningen på plats. Sedan underlättar det ju om den vi letar efter har en viss administrativ talang. Jag skulle vara jättetacksam om ni skulle kunna leta i era nätverk efter en lämplig person. Tjänsten är på 50% och löper från 31/10 2009 till den. 31/12 2010. Man kan antingen vara egen konsult eller anställd av Region Skåne

Vänd er till Annika Rosing tfn (även mobil): +46 (0)40-623 97 30
 

2009-09-09

Välkommen till vernissage lördagen den 12 september kl. 13-17
GEORGES POINT
12 september – 11 oktober 
Vi har fått en unik möjlighet att under perioden 12.8 – 11.10 visa ett antal litografier av den franske konstnären Georges Point. Detta är sista gången vi kan erbjuda hans bilder till ”gamla” priser. Hans internationella framgångar har medfört att priserna på hans konstverk nu har stigit kraftigt. Galleri Holmby

 

2009-09-07

Julmarknad 2009

Årets julmarknad på Flyinge Kungsgård kommer i år den 5-6 december i samband med Flyingedagarna ett arrangemang som funnits sedan 1920-talet. Det betyder väsentligt fler besökare. Flyinge Utveckling står som arrangör av julmarknaden. Läs mera här om du önskar blir utställare.

 

2009-09-06

Det blir ingen företagsby

Den företagsby Hippcom för hästnäringen i Flyinge som planerats en längre tid blir inte av, i alla fall inte just nu  Se mera här. En sådan by hade kunnat betyda ett stort tillskott av arbetsplatser inom bygden. 

 

2009-09-06

Svenska kyrkan i bygden

11 nya konfirmander har startat och de tas emot i gudstjänsten den 13/9 kl 11.00 i Holmby. 
En ny samtalsgrupp för vuxna, "Nyfiken på kristen tro", träffas i Flyinge församlingshem fyra gånger under hösten och första träffen är torsdagen den 10/9 kl 19.00. anmäl intresse till Terese Nohrborg tel 0730-845920 
Torsdagen den 15 oktober har vi en poetisk gudstjänst i Flyinge församlinghem kl 19.00. Alla som har något att bidra med - en dikt, en tanke, en visa etc. är välkommen att anmäla intresse till Terese.

 

2009-09-01

SVT Aktuellt i Flyinge 

På torsdag 3/9 kommer reportern Erika Bjerström från Aktuellt till Flyinge för att skildra det program som Flyinge Utveckling driver sedan 2007 tillsammans med Arbetsförmedlingen i Lund. Flera lokala arbetsplatser och personer som fått praktik och arbete kommer att intervjuas. Se mera här. Inslaget kan komma på fredag kväll klockan 21. SVT Play visar inslaget Aktuellt 4/9 mellan minut 13-21 om du vill spola fram.

 

2009-09-01

Cykelvägen Flyinge-Holmby klar till jul !

Eslövs kommun har tagit in anbud för att bygga cykelvägen mellan Flyinge och Holmby. Man siktar på att den skall stå klar redan före jul om inget oförutsett inträffar. Behovet av denna GC-väg är stort både för de som bor i Holmby och Flyinge. Cykelvägen kommer att ligga på den vänstra sidan, där cykeln står på bilden.

 

 

2009-08-25

Nu kör vi scouting för alla åldrar från förskoleklass!

Du är välkommen torsdagen den 3 september kl 18.30-20.00 till Flyinge scoutkår för att prova på olika scoutaktiviteter. Vi håller till i gamla stationshuset i Flyinge, på Parkvägen/Åkervägen. Ta på dig oömma kläder för att vara ute. Tillsammans grillar vi korv över öppen eld. Om du vill så kan du ta med dig din mamma och pappa så de kan få mer information om scouterna. Nu har vi i Flyinge scoutverksamhet för alla åldrar från förskoleklass upp till gymnasiet.

Välkommen den 3 september!

Om du har frågor går det bra att ringa vår kårledare Calle Sjöström på 0706-44 72 54 eller 046-32 41 51. 

2009-08-25

Årsmöte Flyinge Badmintonklubb

Flyinge Badmintonklubb håller årsmöte den 1 september kl 19 i Flyinge Utvecklings lokal på Holmbyvägen 1. Alla medlemmar hälsas välkomna. 

 

2009-08-20

Loppis i Flyinge den 30 augusti

Idrottsföreningens traditionella loppmarknad äger rum på söndag den 30 augusti kl 11-15 på Flyinge Idrottsplats Tunavägen Flyinge. Det brukar bli rusning så kom gärna i god tid. Parkeringsplatser finns i anslutning till arrangemanget. Fri parkering men en mindre entreavgift tas ut. Allt överskott går till arrangören GOF IF.

 

2009-08-19

Körsång i Flyinge
 
KYRKOKÖREN  - övar tisdagar kl. 19.00 i Flyinge församlingshem, första träffen är tisdagen den  25/8. Vi sjunger en mycket varierad repertoar - enkla visor, gospel samt traditionell kyrkomusik. Tanken är att det skall vara varierat och intressant för så många som möjligt. Inga förkunskaper krävs - vi övar in styckena tillsammans och i vår egen takt!
 
SÅNGTRÄFFEN - allsångskören för dig som är dagledig. Vi träffas varje tisdag kl 15.00 med start den 15/9 i Flyinge församlingshem. Här sjunger vi trevliga allsånger och fikar tillsammans, en stunds god gemenskap som går i sångens tecken!
 
BARNKÖREN - övar varje torsdag kl. 15.00 i Flyingeskolans musiksal, första träffen är torsdagen den 27/8. Vi blandar sång, rörelse och lek på ett trevligt sätt, allt för att locka fram glädjen i att sjunga!
 
Jag som leder körerna heter Bengt Nilsson och är kantor i Gårdstånga - Holmby - Flyinge distriktet i Eslövs församling, Är det något du undrar får du gärna kontakta mig på tel. 0708 - 65 13 99
 
 
VÄLKOMMEN ATT VARA MED!!
Bengt

2009-08-18

Attraktiva Nationella hopptävlingar på Flyinge! 


De nationella hopptävlingarna på Flyinge, den 21-23 augusti, blir välbesökt när drygt 300 hästar kommer för att tävla på utomhusbanan i Hinderhagen. Omkring 650 starter blir det totalt med bland annat Maria Gretzer, Jens Fredricson, Anders Lidbeck, Niklas Arvidsson och Royne Zetterman. Tillsammans med sonen Daniel, har den ”Zettermanska” familjen med sig totalt 15 hästar.

Inträdet är fritt och det finns servering på tävlingsplatsen. 

2009-08-17

Liten verksamhetslokal ledig

Centralt placerad i hästtäta Flyinge på Roslövsvägen 3 finns en mindre verksamhetslokal ledig. Gärna någon verksamhet med koppling till häst, då det redan finns ett sadelmakeri i huset. Ledig för direkt inflyttning. Kontakta Leif  046 52247 eller helst epost 

 

 

2009-08-17

Svenskt Avel- och sportchampionat på Flyinge tom 2018

Ett tioårigt avtal undertecknades den 13 augusti, av  Swede Horse och Flyinge AB  att förlägga Svenskt Avel- och sportchampionat med Breeders Trophy på Flyinge årligen fram till 2018. Under Championatet möts runt 600 av Sveriges bästa unghästar mellan 3 och 6 år under en veckas tävlingar i dressyr och hoppning.

2009-08-17

Sadelmakaremästare Tim Jacobs har öppnat i Flyinge

I det nyrenoverade tidigare manufakturhuset på Roslövsvägen 3 i Flyinge har det öppnats ett sadelmakeri 2009.  Tim som är sadelmakaremästare i Sverige sedan 1992, fick sin grundutbildning i yrket i London i början av 1980-talet. Han kom till Sverige 1983 och via dåvarande chefen Ingvar Fredricson värvades han till  Flyinge Kungsgård.

Tim har sedan utbildat ett antal nya sadelmakare, som kunnat finna sin utkomst inom yrket i Sverige varav två av dem finns i Skåne. Tim Jacobs född 1951 har såldes ett gediget kunnande inom ett yrke som idag är specialiserat på att anpassa sadlar och reparera och nytillverka speciella remtyg till hästar. 

Toppryttare som Jan Brink, Kyra Kyrklund, Mina Telde och Peter Eriksson är bland Tims kunder. Att då finnas i Flyinge är helt rätt, säger Tim. Hans verksamhet med stor professionell inställning och kunnande betyder mycket för Flyinge, som hästcentrum. 

2009-08-17

Friskis & Svettis 

startar i Flyinge idrottshall måndagen den 7 september kl 19.00

 

2009-08-17

Flyinge Golfen

Årets tävling avgjordes på lördagen på Eslövs Golf Klubb i strålande fint
väder med högklassig golf.
Segrade gjorde Anders Måsén med 36 poäng. Som god tvåa kom Claes Lindgren på
34 poäng. Som bästa dam kom Elisabeth Måsén med 33 poäng och belade därmed tredje platsen.
Det är nu sjätte året i rad som FlyingeGolfen har spelats och alla deltagarna trivdes med dagens arrangemang.


 

2009-08-17

Flyinge Scoutkår 

Nu gör Flyinge Scoutkår en nystart. Vi börjar från scratch!

Vi söker vuxna som kan och vill lägga en del av sin fritid tillsammans med oss i scouterna. Vi gör unga redo för livet!

Det är inget måste att binda upp sig varje vecka, vi ska hitta former som gör det möjligt att bedriva verksamhet med de resurser som finns, och vi är många som har svårt att få ihop allt även om vi brinner för en idé.

Det finns plats för ledare, styrelsefunktionärer, hemsidespulare, materialförvaltare, släpvagnsfadder, städchef, ansvarig för ett eller flera arrangemang (Valborg, julmarknad, läger osv). Någon ska sköta medlemsregister, någon ska skriva protokoll, någon ska handla mat till läger. Uppgifterna är många och ju fler vi är som delar på dem, desto roligare blir det. För i scouting finner man en fantastisk gemenskap. Prova du också!

För att vi ska köra den här satsningen ska vi ha minst 10 nya ledare. Har vi inte det så blåser vi av. Det ska alltså med säkerhet vara så att ingen blir stående ensam med ett alldeles för stort ansvar och för mycket arbete.

Fundera på om detta kan vara något för dig! Och hör av dig till någon av oss. 

Men det är helgen den 22-23 augusti som gäller. En helkul helg med nya och gamla vänner på Göransborg. 

Väl mött!

Malin Gyllin, Marika Sjöström och Calle Sjöström

flyinge@scoutkar.nu

 

 

 

2009-07-07

Trevlig Sommar

Om inläggen sinar lite på sommaren så beror det troligen på semesterledighet. Ha en bra sommar. 

 

 

2009-07-07

30 km/timme vid Flyinge Kungsgård

Länsstyrelsen har beslutat att införa 30 km/tim vid Flyinge Kungsgård mellan klockan 7-17. Avsikten är att höja trafiksäkerheten på grund av både elever och hästekipage som rör sig inom området.  Förslaget har framförts av Flyinge Utveckling.

 

2009-07-04

Gudstjänster i Flyinge, Holmby och Gårdstånga

Holmby 20/6, 2/8, 16/8,    Gårdstånga 5/7,   Flyinge 26/7, 30/8

 

 

2009-07-04

Elvakaffé under parasollet på församlingshemmet i Flyinge

Onsdagar klockan 11.00  den 8/7 samt 19/8

 

2009-07-04

Musik i Gårdstånga kyrka 23 aug. kl 18

Himelens polska med riksspelmanduon "Dråm"

 

2009-07-04

Musik i Gårdstånga kyrka 9 augusti kl 18

Carolina Tholander sång, Olof Tholander orgel och piano.

 

2009-07-03

Musik Gårdstånga kyrka 19 juli kl 18

Gitarr David Ericsson och Tobias Möllerström 

 

2009-07-02

Sommarfint på Flyinge

Ta en cykeltur eller promenad inom Flyinge Kungsgård. Det är öppet för alla som vill dagtid på vardagar. Hela anläggningen har fräschats upp och det är snyggt överallt. Storkarna och hästarna samsas väl. 

 

2009-07-01

Vandrarhem på Flyinge Kungsgård

Bo i trevliga, fräscha rum med toalett/dusch och bredband, stort gemensamt fullt utrustat kök, sällskapsrum med tv och en stor innergård med grillplats. Städning och sänglinne ingår. Enkelrum 370 kr/natt, 1575 kr/vecka. Dubbelrum 525 kr/natt,
2350 kr/vecka. Ring och boka på 046-649 00.
Vi har öppet fr o m den 22 juni t o m den 14 augusti.

2009-06-23

Flyinge International Dressage Show - ställs in 2009

Flyinge har sedan 2006 genomfört en trestjärnig internationell dressyrtävling i månadsskiftet september och oktober. Tävlingen har rönt stort intresse och uppskattning från både svenska och internationella ryttare samt den dressyrintresserade publiken. Ryttare som Anky van Grunsven, Edward Gal och Andreas Helgstrand har deltagit som ryttare och haft uppskattade clinics. Tävlingarna har kunnat genomföras med hjälp av ett antal tunga sponsorer, både från näringslivet och offentliga institutioner. Då flera av sponsorerna, bland annat Lunds kommun och Region Skåne, inte har kunnat ge något stöd till 2009 års tävlingar och att det på grund av det rådande ekonomiska klimatet inte varit möjligt att finna andra sponsorer tvingas Flyinge att i år ställa in tävlingen.

 

2009-06-23

Flyinge Golfen 2009

Årets tävling går lördagen den 8 augusti 2009. Vem skall ta hem den stora fina trofén i år?
Tävlingen är öppen för  Flyingebygde’bor’ och deras anhöriga.

Tävlingsdag är: 2009-08-08 med första utslag kl. 1345
Tävlingsplats: Eslövs Golfklubb
Spelform: Poängbogey
Anmälan till: Eddy Nilsson, 0735 52 96 36
Leif Larsson, 0709 56 29 88
Vid anmälan skall Golf-ID och handicap anges. Antalet deltagare är maximerat till 20 spelare. Först till kvarn….
Anmälningsavgift: 80 kr/spelare
Greenfee: Endast för spelare som inte är medlem i Eslövs GK, 380 kr för seniorer och 170 kr för juniorer

Senaste anmälningsdag: 2009-08-02, kl. 2000
Prisutdelning: Direkt efter tävlingen

 

2009-06-23

Hingstar, föl och storkar i en fantastisk miljö! 

Flyinges populära sommarguidningar fortsätter Besök vackra Flyinge Kungsgård – ett av världens äldsta stuterier - och njut av en fantastisk atmosfär bland hästar, storkar och kulturmärkta byggnader. Under sommaren 2009 äger guidade turer rum tisdagar och torsdagar v 27 tom v 32 klockan 14.00. Guidningen tar 1 timme. Ingen förbokning krävs, kontant betalning 80 :-/person, barn under 12 år gratis. Samling vid informationstavlan utanför Flyinges Stora ridhus. Vill du även övernatta på Flyinge går det utmärkt i de nybyggda elevhemmen som 22 juni-14 augusti förvandlas till ett lite mer exklusivt vandrarhem med dusch och toalett på rummet och ljusa fräscha gemensamhetsutrymmen.

 

2009-06-15

Flyingedagarna – en tradition i förändring 

I år kommer Flyingedagarna att flyttas till den 5-6 december och bli mer av ett vinterevenemang. Som vanligt kommer det att blir en färgsprakande show med vackra hästar, duktiga ryttare och en och annan tomteluva.

Det är inte första gången som Flyingedagarna byter plats i kalendern – fram till 1970-talet gick denna 100-åriga tradition av stapeln i september när man höll till utomhus på Kastanjegården. Det var först när Stora Ridhuset byggdes 1984 som man flyttade inomhus och lade föreställningen i november. 

Kom innan showen börjar och besök stallar och se dig omkring på anläggningen där olika aktiviteter äger rum, inte minst den traditionsenliga julmarknaden. Kort sagt - det finns mycket att göra och titta på för både stora och små, hästkunniga och blivande hästälskare. Biljetterna säljs på Ticnet fr om den 1 juli.

Mer information på www.flyinge.se

 

2009-06-11

Skånska körsällskapet 12-14 juni

 

Körtävlingar i medelsvår och svår (elit) klass vid Flyinge Kungsgård. Det tävlas både med ponnyer och stora hästar i enbet, par och fyrspann. Svårklasstävlingen är även ett VM-kval för ponnyerna som har sitt VM i mitten av augusti i Tyskland.


På fredagen är det dressyrprov, lördagen maraton (uthållighetsprov med hinder) och tävlingen avslutas på söndagen med precisionskörning.

På lördagen blir det även avdelningsridning.

Hålltider: fre 9.30 – 18.30, lör 10-15, sön 10-14. Fritt inträde! Servering finns.

Startlistor och annan information finns på Skånska Körsällskapets hemsida: www.skanskakorsallskapet.com

 

 

2009-06-08

Galleriet i Holmby

Vi har glädjen av att under perioden 6 juni-19 juli få visa skulpturer och måleri av Rita Hedelin Våra fasta öppettider är: lör-, sön- och helgdagar 11-17 Andra tider ring 046-524 30

2009-06-02

Midsommarfirande i Flyinge

Nu är det dax för årets midsommarfirande på "Gröningen" i Flyinge.

För att vi skall få till det med dansen samlas alla som kan på midsommaraftons förmiddag kl.10.00 och klär midsommarstången. Det är på samma plats som vanligt, den stora gräsmattan invid Körsbärsvägen mitt i Flyinge.

- Tag med massor av blommor så vi får färg på tillställningen.

Alla barn bjuds på glass.

Vi hoppas sedan också på stor uppslutning kl.15.00. Var och en tar med sig fikakorg som avnjutes efter att vi har dansat kring midsommarstången.

- Tillsammans för vi traditionen vidare!

Välkomna!

2009-06-01

Nästa nummer av bygdebladet

Du som har någon nyhet/meddelande till bygdebladet, skall maila in detta denna vecka så att bladet kan komma ut före midsommar. 

 

2009-06-01

Radio Malmöhus om Flyinges läkarstation

Brahehälsan öppnade läkarstation i Flyinge för att motverka att patienterna här i det nya hälsovalet skulle välja Södra Sandby, som bara ligger 5 km från Flyinge. Det berättade man i radio Malmöhus nu på morgonen. Vi får hoppas att läkarstationen i Flyinge permanentas efter en försöksperiod.  

 

2009-05-29

ESS kommer 

ESS-anläggningen kommer att byggas i Lund. Sveriges forskningsminister Lars Leijonborg, Lunds Universitets ordförande Allan Larsson och många fler är glada. Hur kan detta högteknologiska projekt påverka oss i Flyingebygden ? Flyinge Utveckling har under våren startat en bygdeplansgrupp, som skall studera olika utvecklingsfrågor. Se mera här.

 

2009-05-29

Äntligen. Flyinge samhälle får pröva nytt sopsystem

Merab har nu beslutat att Flyinge samhälle blir provområde  för 8-fackstunnor. På så sätt kan sopsorteringen ske vid fastigheten direkt. Systemet skall införas efter sommaren. Varje fastighet får nu två tunnor med fyra fack i varje istället för en tunna med två fack. Den stora fördelen är att man kan sortera hemma direkt och slipper åka iväg till återvinningsstation. Nackdelen kan vara att tunnorna tar mera plats än tidigare. Om försöket faller väl ut kan det komma att införas över hela Eslövs kommun. Systemet är också infört på vissa ställen i Lunds kommun.

 

 

2009-05-27

Gatan lagad på Roslövsvägen

Vägverket har asfalterat om en besvärlig håla på Roslövsvägen som stört mycket och gett skakningar i husen. Vi tackar Vägverket för en snabb och bra insats. Nu är olägenheten borta.

2009-05-25

Lägenhet i Flyinge ledig

Under juli månad blir en lägenhet på 70 m2 med stort sovrum och angränsande dusch/wc, vardagsrum och stort kök ledigt för inflyttning i fastigheten Långholmen, Roslövsvägen 3 i centrala Flyinge. Hela fastigheten renoverades under 2008.
Intresseanmälan till Bygdebolaget utveckla@flyinge.nu

 

 

2009-05-18

Majblommans bruttoförsäljning i Flyingebygden 

2009 - 22 580 kr 2008 - 22 360 kr 2007 - 33 080 kr 2006 - 22 620 kr 

2005 - 19 850 kr  2004 - 22 182 kr  2003 - 19 684 kr

Av insamlade pengar går: 
43% till riksorganisationen för att bekosta forskning inom områden kopplade till barnsjukdomar, sommarkollo, inköp av blommor och administration. 10% till de elever på Flyingeskolan som sålt blommor. 47% kommer barn tillgodo inom bygden.

Flyinge Majblommeförening
Ordf. Britt Larsson

2009-05-13

Harlösadagen 6 juni kl 11-15

Årets Harlösadagen arrangeras på nationaldagen den 6 juni i Harlösa by med Färs och Frosta sparbank som huvudsponsor. En mängd aktiviteter arrangeras. Se www.harlosa.nu

 

2009-05-11

Flyinge Vägförening ansvarar för gatunätet i Flyinge

Gatorna i Flyinge samhälle förutom genomfartsvägarna ansvarar Flyinge Vägförening för. När det blir fråga om att gräva i gatorna skall Vägföreningens regler för anmälan och återställande användas. se information på hemsidan här. Det finns vägförening också för Gårdsstånga-Getinge.

2009-05-11

Återvinningsstationen i Flyinge

Det är nu snart två år sedan kommunen lade ner återvinningsstationen i Flyinge. Detta har medfört att många struntar i sopsorteringen eller söker lämna i Gårdstånga med resultat att där blir överfullt eller lämnar i Södra Sandby, Lunds kommun. Merab och kommunen  har sökt hitta en lämplig plats i Flyinge men misslyckats. Nu har man en annan idé på gång som förhoppningsvis kan bli verklighet redan till sommaren. Vi återkommer i frågan så snart beslut är fattat.

 

2009-05-07

Möte med Eslövs kommun 11 maj

Den 11 maj medverkar Flyinge Utveckling på möte med företrädare för Eslövs kommunstyrelse. Har du några funderingar som kan tas upp så skicka gärna ett ebrev. Det finns en lista med förslag som du kan läsa här.

 

 

2009-05-07

Flyinge Hembageri Minilivs

Det är bara att besöka vårt nya minilivs vid Flyinge Hembageri på Roslövsvägen. Här finns det nödvändigaste. 

 

2009-05-07

Konfirmation i Holmby kyrka

Lördagen den 9 maj klockan 11.00 konfirmeras 13 ungdomar i Holmby kyrka av vår distriktspräst Terese Nohrborg. Alla välkomna.

 

2009-04-30

Nya personer i Flyinge Utvecklings styrelse

Flera yngre och flera kvinnor valdes att sitta i Flyinge Utvecklings styrelse vid föreningens årsmöte på Flyinge Kungsgård den 29 april.  Se mera här. Detta är också ett i led i att få ett större engagemang för bygdens frågor bland yngre barnfamiljer, som lades fast på Flyingerådet i januari. En särskild idégrupp är under bildande som också vänder sig till samma målgrupp med sikte på att jobba med bygdens utveckling och framtid. 

 

2009-04-30

EU-miljoner till Lundaland

Lundaland skriver avtal med Länsstyrelsen i Skåne län på måndag den 4 maj. Föreningens styrelse kommer vara det organ som beviljar projektstöd inom Leader till projekt som gagnar livskvalité och utveckling av landsbygden kring Lund, med kommunerna Staffanstorp, Kävlinge, Lund, södra Eslöv och Lomma landsbygd. Se mera här. Se också särskilt pressmeddelande här.

 

 

2009-04-27

Hippcom - företagsby planeras

En företagsby för främst företag inom hästnäringen planeras inom Flyingebygden strax norr om Flyinge Kungsgård. Se mera här.

 

2009-04-27

Vandrarhemmet i Gårdstånga 

Kommunen har inte fått tillstånd att sälja fastigheten fd Anna Brahes Hospital på Flyingevägen i Gårdstånga. Man söker nu efter lösningar, som innebär att vandrarhemsverksamheten skall kunna drivas vidare, då det finns ett mycket stort behov av övernattningsplatser inom Flyingebygden. När vandrarhemmet åter kan öppnas och i vilken regi är dock ännu osäkert. 

 

2009-04-27

Flyinge Vägförenings årsmöte 

Mötet den 14 april blev inställt på grund av alltför få deltagare. Föreningen försöker nu igen att genomföra årsmötet tisdagen den 28 april kl 19 i Flyinge Utvecklings lokal Holmbyvägen 1. Alla fastighetsägare inom Flyinge samhälle är medlemmar och härmed kallade. 

 

2009-04-27

Ingen höjning hos Folksam eller LF

Länsförsäkringar och Folksam förändrar inte försäkringspremierna på grund av postnummerförändringarna inom Flyingebygden Man kan exempelvis kolla Folksam via Sebastian 0708-316501.

 

2009-04-23

Flyinges pensionärsförening öppnar egen hemsida

Även pensionärerna uppskattar Internet, så mycket att pensionärsföreningen beslutat öppna en egen hemsida. Grattis. Sidan hittar du här samt under logotypen nedan. Den hemsida vi har haft under flyinge.nu har därmed tagits bort.

 

2009-04-23

Valborgspaus

I år måste Flyinge Scoutkår ta paus från bygdens traditionella valborgsfirande. Vi har helt enkelt inte resurser att genomföra bålet och kringarrangemangen. Många av oss är bortresta över långhelgen och då är skaran för liten. Men, vi passar på att använda årets valborg till att se oss omkring på olika håll och samla på oss nya idéer. 

2010 räknar vi med att vara tillbaka med Valborgsfirande i lilla grusan. Är du intresserad av att hjälpa till att hålla traditionen vid liv? Då är du förstås välkommen att ta kontakt med oss. Nya krafter är alltid välkomna.

Vi vill passa på att önska alla i Flyingebygden en fin vår och en trevlig, om än annorlunda, valborgsmässoafton!
Flyinge Scoutkår 

 

 

2009-04-23

Närmare Lund !

Vi har fått nya postnummer, som vissa försäkringsbolag tolkar som om vi flyttat närmare Lund. Men så är det ju inte. Vi bor kvar på samma plats som tidigare. Hjälp till att påpeka detta om ni upptäcker att ert försäkringsbolag tycker att premien skall höjas. De bör då koda  247 93, 247 47 och 247 97 som tidigare 240 32.  

 

 

2009-04-21

 

2009-04-08

1 maj öppnar Flyinge Hembageri närlivsmedelsbutik

Flyinge Hembageri på Roslövsvägen kommer att öppna en liten närlivsmedelsbutik med leverantörer som Skånemejerier, Harlösa Lantchark, Holmby Fågel, Mossagårdens Ekologiska grönsakslådor, m fl. Man kommer också att ha baguetter, kakor och hembakat samt en liten uteservering vid bra väder. 

Hasse Andersson med familj äger Flyinge Hembageri och med denna satsning hoppas man kunna bära ytterligare några anställda och praktikanter, så att man kan ha generösa öppettider. 

Hasse hoppas nu att bosatta inom Flyingebygden och andra som handlar i Hembageriet skall uppskatta denna satsning som man gör så att denna service kan bli kvar. Nedläggningen av Nya Café Bänken 1 april har så klart påverkat vårt beslut, säger Hasse som betonar vikten av att alla hjälps åt och inte konkurrerar med varandra. Butiken har inga regler från någon grossist att följa utan kan själva besluta om vilka leverantörer i närområdet man vill ta in. 

Vi önskar verkligen Hasse och Carina lycka till. 

2009-04-07

Årsmöte Flyinge Utveckling och Flyinge bygdebolag 29 april

Onsdagen den 29 april hålls årsmöte, som inleds med ett föredrag av Kari Lawe om Europeiska hästmuseer kl 18.30.  

Plats: Aulan Flyinge Kungsgård

Läs hela kallelsen här.

2009-04-07

Årsmöte Flyinge Vägförening

Vägföreningen håller årsmöte den 14 april kl 19 i Flyinge Utvecklings lokal Holmbyvägen 1. 

 

2009-04-07

Flyinge Badmintonklubb söker tränare

Flyinge Badmintonklubb söker tränare till ungdomarna på onsdagar 17-20. Klubben har många duktiga flickor och pojkar. Men det behövs ledare, som kan stötta denna verksamhet. Om tränarefrågan inte kan lösas hotas ungdomsverksamheten av nedläggning till hösten. Kontakta klubbens ordförande Jan Holmgren på telefon 524 54. 

 

2009-04-07

Bygdebladet är utdelat

Årets första nummer av bygdebladet är utdelat av föreningen. Om vi missat just dej kan du också läsa detta blad här på hemsidan. Se mera här 

 

2009-04-07

Våren är här på allvar

Värmen har kommit med över 15 grader och solsken. Vitsipporna blommar i Kungsgårdens park och storkarna flyger. 

 

2009-04-07

Över 50 personer kom till Röda Korsets modevisning

Som vanligt ett mycket lyckat arrangemang.

 

2009-04-07

Sopa gatan utanför huset

Flyinge Vägförening ber vänligast att de som bor inom föreningens gatuområde, sopar undan vinterns grus. Halkbekämpning sker med minsta möjliga grusmängd. Se mera här Ingen sopbil kommer att köra i år. Hjälp gärna din granne om denne behöver hjälp. 

 

2009-04-07

Röda Korsets grundkurs i barnolycksfall 14-15 april Inställd !!!

Intresset för kursen var så litet att denna kurs ställs in.

 

2009-03-31

Patrik Kittel 9 maj 14-18

Den 9 maj kl 14-18 kommer Patrik Kittel till Flyinge och håller Dressyrclinic. Patrik Kittel är svensk landslagsryttare med eget stall och verksamhet i Tyskland och har utbildat mer än 30 Grand Prix-hästar. Patrik har ridit OS, vunnit Nordiska mästerskapen och har mer än 50 segrar i Grand Prix på 10 olika hästar.Under eftermiddagen kommer Patrik att tala mycket om hur man utbildar och inte minst motiverar sin häst och vad du som ryttare kan göra för att komma vidare när du kör fast och det blir fel. Han kommer även att ge praktiska tips och övningar på hur du kan träna hemma. Han jämför även tysk och holländsk dressyrutbildning med svensk och tar fram för- och nackdelarna med de olika sätten att utbilda. Det blir även utrymme för publiken att ställa frågor under eftermiddagen.Patrik Kittel tar med tre av sina hästar: Floresco – hingsten som han tävlade med under OS i Hong Kong, samt de svenska kändisarna: Scandic och Tellwell.

För mer information om Patrik Kittel gå till www.patrik-kittel.com Biljetter – 200 kr/st - via ticnet eller på plats. För ackreditering kontakta nedanstående.

Åsa Hansson 

 

2009-03-28

Välkommen till vernissage Galleri Holmby lördagen den 4 april kl 13-17

Utställningen pågår 4 april – 3 maj

Deltagande konstnärer som målar fåglar i år är:

Peter Nilsson

Adam Hedin

Göran Petersson

Ulla Helin

Betty Kamperin

Jens Overgaard Christensen

 

2009-03-27

Röda Korsets grundkurs i barnolycksfall 14-15 april

Kursen vänder sig till föräldrar som vill lära sig undvika barnolycksfall.  Som förälder får du lära dig hur barn tänker och fungerar under olika stadier av sin utveckling. En vuxen som har dessa kunskaper kan minska riskerna för olyckor avsevärt och även lära sitt barn att själv undvika faror. 

Anmälan till Margareta Holmgren 524 54 senast den 29 mars. Kursen är kostnadsfri och äger rum på Flyinge Församlingshem  den 14-15 april kl 18-21:15

Röda Korset kommer också att arrangera en kurs i Hjärt Lungräddning av vuxna. senare i vår. 

 

2009-03-27

Storslam till Skånska Körsällskapet på Skånska Ryttargalan!
 

Det var på Skånes Ridsportförbunds ryttargala i lördags som Skånska Körsällskapet (häst-o-vagn) fick ta emot flera fina utmärkelser. Klubben blev bästa arrangör i körning 2008 och en av dess medlemmar, Fredrik Persson, utsågs till bästa kusk. Dessutom fick den aktiva klubben ta emot det stora priset bland 122 skånska föreningar med totalt ungefär 24 000 medlemmar - Årets Klubb i Skåne.
 
Skånska Körsällskapet, med säte i Flyinge, anordnar kurser och träningar, tävlingar och trevliga sammankomster med eller utan häst. Klubben har flera mycket framgångrika kuskar, några med VM-medaljer av ädlaste valör i bagaget. I somras arrangerade Körsällskapet ett mycket uppskattat SM i körning på Flyinge Kungsgårds marker. Läs mer på www.skanskakorsallskapet.com
 
Sara Holmgren

 

2009-03-23

Läkarmottagning i Flyinge


Den 4 maj 2009 börjar vi en försöksverksamhet med läkarmottagning på distriktssköterskemottagningen på Pilegatan 9 (Flyingeskolan). Läs mera här

Vi kommer initialt att ha mottagning måndagar och onsdagar med viss
neddragning under semesterperioden. Vi kommer att kunna ta emot patienter med de flesta problem, men vid vissa symptom kommer vi att hänvisa till vår mottagning i Löberöd, eftersom vi inte kommer att ha all teknisk utrustning i Flyinge.

Om försöksverksamheten faller väl ut kommer vi att permanenta verksamheten.
Tidbokning sker via Brahehälsan i Löberöd
tel 0413 – 54 58 40, vardagar 8-16.30

Du kan avboka tid och be om förnyat recept via
e-post: info.brahehalsan@ptj.se

Välkomna önskas både nya och gamla patienter!
Staffan Olsson
Familjeläkare
Brahehälsan Löberöd 

 

 

2009-03-23

Nya Café Bänken stänger

Vårt café mitt i Flyingebygden stänger den 31 mars. Caféet har på alla sätt sökt ge  service i form av café, paketutlämningsställe för Schenker, minilivs, catering, tårtor, kakor, smörgåsar, lättare lunchmat, korv, fastlagsbullar med kaffe, glass, kylda drycker, mm men det har ändå inte givit en omsättning som varit tillfredställande. Våra mötesplatser i bygden blir allt färre och bygemenskapen riskerar att tunnas ut.

 

2009-03-19

Brand hos Flyinge Bil & Traktor

Idag vid 16-tiden kom brandbilarna från Lund med tutande sirener genom Flyingerondellen. Den ena bilen efter den andra. Snart spärrades hela trafiken av. Brand hade utbrutit hos Flyinge Bil & Traktor på Holmbyvägen 17. Bilverkstaden eldhärjades och rökutvecklingen och risk för att bensinstationen kunde antändas gjorde det hela dramatiskt. Men elden släktes mycket snabbt och trafiken öppnades igen.

 

2009-03-19

Sopa gatan utanför huset

Flyinge Vägförening ber vänligast att de som bor inom föreningens gatuområde, sopar undan vinterns grus. Halkbekämpning sker med minsta möjliga grusmängd. Se mera här

 

2009-03-19

Modevisning 31 mars 

Den 31/3 klockan 19.00 i församlingshemmet i Flyinge 
Medverkande bl.a Modepunkten Hörby.
Biljetter á 100 kronor inkluderar lättare förtäring, boka hos några av våra medlemmar.

Hjärtligt välkomna önskar Gårdstånga-Holmby Röda Kors Krets

 

2009-03-15

Svenska kyrkan

Flyingebygden har flera kyrkor och församlingar. Holmby, Flyinge församlingshem, Gårdstånga samt Södra Sandby. Länkar till församlingarnas hemsidor med kalendarium samt övrig information finns nu i vänstra spalten.  

 

2009-03-14

Nya postnummer inom Flyingebygden

Hela Flyingebygden får nya postnummer från 1 april. Detta beror på att vi numera tillhör poststationen i Dalby. Flyinge samhälle får 247 47, övriga Flyingebygden inom Eslövs kommun 247 97 samt de inom Lunds kommun 247 93. Alla inom Flyingebygden får nu postort Flyinge.

 

2009-03-14

Ny Chefsveterinär på Flyinge Kungsgård
Eva Fahlbrink blir ny Stuteriveterinär på Flyinge efter Evamarie Lewin.  

Eva Fahlbrink tog veterinärexamen 1984 och har omfattande veterinär erfarenhet inom flera områden inom hästsektorn. Bland annat har hon arbetat på Regiondjursjukhuset i Helsingborg med både häst och smådjur, varit distriktsveterinär i Dalby och arbetat som seminveterinär på Skånesemin, Sedan 1995 driver hon en privat veterinärpraktik med hästinriktning i Genarp med omnejd. Eva har stor erfarenhet inom hästsemin och har, förutom sina tidiga erfarenheter från Skånesemin, under många år arbetat som seminveterinär på olika stuterier i Skåne området. Hon har även under en 10-årsperiod under säsong vikarierat som seminveterinär på Flyinge och är väl förtrogen med Flyinges verksamhet. Hon har själv ett brinnande häst- och ridintresse och har tävlat upp till svår hoppning och svår dressyr. Eva bedriver egen småskalig avel, och har haft ett tiotal egna hästar som deltagit i unghästchampionaten i såväl dressyr som hoppning och fälttävlan.  

- Vi är mycket glada över att ha Eva med oss inför 2009 års avelssäsong! säger Karl- Henrik Heimdahl, avelschef på Flyinge.

Den 16 mars börjar Eva sin tjänst på Flyinge där hon kommer att ha sitt främsta ansvarsområde inom reproduktion samt inom vården av Flyinges hästar.

 

2009-03-14

Gårdstånga-Holmbys föreläsningsförening

bjuder in till ett föredrag med titeln Islands vulkaniska pärlor.

Onsdagen  25 mars kl. 19.15 kommer läraren/världsresenären Lars Påhlson från Vinslöv till Flyinge församlingshem, Tunavägen 3, Flyinge och berättar om dessa pärlor. Islands vulkaniska pärlor är inte bara vulkaner och hetvattensprutande källor. Det är spännande lavaformationer och puttrande källor i regnbågens alla färger. Det är bad i allt från grottor till Blå lagunen. På resan runt "Sagoön" får vi se spektakulära vattenfall, glaciärer och den unika "Islagunen". Dessutom tar Lars med oss på valsafari.

Alla är hjärtligt välkomna.

 

 

2009-03-12

Var med att bilda samlarförening i Flyingebygden 18 mars 

Ett möte för samlare, modellbyggare mm som syftar till att bilda en förening hålls 

den 18 mars kl 19 i Flyinge församlingshem.

 

2009-03-12

Årsmöte Flyinge Utveckling och Flyinge bygdebolag 29 april

Onsdagen den 29 april hålls årsmöte, som inleds med ett föredrag av Kari Lawe om Europeiska hästmuseer kl 18.30 

Plats: Aulan Flyinge Kungsgård

Läs hela kallelsen här.

2009-03-12

Årsmöte Flyinge Vägförening

Vägföreningen håller årsmöte den 14 april kl 19 i Flyinge Utvecklings lokal Holmbyvägen 1. 

2009-03-11

 Vernissage Galleri Holmby

Lördagen den 7 mars kl 13-17 ställer ut Mikael Stålhandskes akvareller. Tavlorna finns på plats på galleriet några veckor framåt. 

2009-02-25

Friskis & Svettis måndagar kl 19.00

Vi har börjat  nya terminen med Friskis & Svettis på Måndagar kl. 19.00 i Idrottshallen i Flyinge. Alla gamla och nya Medlemmar är välkomna! Prova på gratis i 2 veckor.

Välkomna önskar Leader och Värdar

2009-02-21

Runstenarna i bygden

Bygden har fyra runstenar, som vittnar om bygdens betydelse i äldre tider. Boken om Flyingebygden har en utförlig artikel om dessa minnesstenar från vikingatiden. Se mera här bilder på stenarna. 

 

2009-02-20

Det händer på Flyinge 

Det är full aktivitet på Flyinge Kungsgård. Nyligen avslutades bruksproven. Läs mera här i Flyinges Nyhetsbrev 2009:1

 

2009-02-17

Catharina Segerbank, författare och präst onsdag 25/2 kl 19.15

 "Näsdukar för skratt och gråt i livets alla skeden"

Föreläsningen om Näsdukar vill vara till tröst och glädje för Dig som har fått uppleva att livet går upp och ned. Catharina Segerbank talar om glädjen i livet, men även om det mörka och svåra. Natt och dag, ljus och mörker – i båda lägen behöver vi människor ofta ta fram näsduken. Ibland kan vi skratta så att tårarna rinner, en annan period gråter vi av sorg och förtvivlan eller för att vi rörs av livets skönhet och skörhet. Catharina delar med sig av dråpligheter i vardagen, ögonblick av sprudlande glädje och stunder av djupaste smärta. Hon tar oss med på en resa genom hela livet, från dop och konfirmation till bröllop och begravning, och ger oss möjlighet att stanna upp och själva minnas de skiften i livet vi varit med om.

Årsmötesförhandlingar hålles direkt efter föreläsningen.

Välkommen till Församlingshemmet, Tunavägen 3, Flyinge. Alla är hjärtligt välkomna. Inträdet är gratis om du har medlemskort. Övriga besökare betalar 20 kr/pers..

 

2009-02-17

Ny distriktspräst i Gårdstånga-Flyinge-Holmby

Terese Nohrborg heter vår nya distriktspräst, som halva sin tid kommer att tjänstgöra inom Flyingebygden. Vi hälsar henne varmt välkommen. 

 

2009-02-15

Snön ligger vit 

Många använde helgen till att vintersporta med pulka på Flyinges vita snöiga kullar i helgen. Solen sken och det var vindstilla. 

 

2009-02-08

Pensionärsföreningens program 2009

Vi har nu uppdaterat pensionärsföreningens program för 2009.SPF har sin logo här till vänster. Klicka på denna eller  Läs mera här

 

2009-02-06

Tomater, gurka och paprika 11 febr kl 19.15
Gårdstånga-Holmby föreläsningsförening startar vårterminen med ett program om Tomater, gurka och paprika. 
Onsdagen febr.11 kl.19.15 hälsas alla vana och ovana tomatodlare välkomna till församlingshemmet i Flyinge, Tunavägen 3.
Åke Truedsson, tomatexpert och författare, driver en tomatklubb med 2000 medlemmar och har ca 500 olika sorters tomater. Tomater har visat sig vara mycket nyttiga och kan kraftigt reducera risken för att drabbas av cancer, stroke, hjärtinfarkt, åderbråk, demens, diabetes-2, mm.

Kvällen är ett bra tillfälle att lösa årskort/medlemskort á 100 kr, vilket ger fritt inträde till årets alla 12 föreläsningar. Utan kort kostar varje föreläsning 20 kr/person. Barn och skolungdomar har alltid fritt inträde.

 

2009-02-06

Lägenhet i Flyinge

Under april månad blir en lägenhet på 76 m2 med 4 rum ledig för inflyttning i fastigheten 
Långholmen i centrala Flyinge. Hela fastigheten renoverades under 2008.
Intresseanmälan till Bygdebolaget

 

2009-01-31

Tänk på att handla lokalt

Lågkonjunkturen påverkar alla och också våra lokala företagare inom Flyingebygden. Tänk på att handla lokalt om du kan för att stötta bygdens företag. Om de slutar så kan det sedan vara svårt att komma tillbaks. Allra mest sårbara är de företag, som har en begränsad kundkrets inom bygden. 

Många saknar fortfarande vår livsmedelsbutik, som lades ner för precis ett år sedan.  Fundera på vad du kan göra. 

 

2009-01-31

Välkommen till Brahehälsan

Brahehälsan finns beläget i en charmig fd provinsialläkarvilla, på Storgatan i Löberöd. Det har bedrivits läkarmottagning i huset sedan tidigt 1930-tal och sedan i fjol våras är lokalerna helrenoverade med modernt laboratorium och akutrum. Vi har också en filialmottagning i Flyinge, där syster Ewa huserar sedan många år, med distriktssköterskemottagning och barnhälsovård.

Vår ambition är att erbjuda bästa möjliga vård både på bredden och på djupet, med största möjliga kontinuitet och tillgänglighet. Från och med 1 maj kommer vi att kunna erbjuda ett betydligt bredare utbud än tidigare, med sjukgymnast och psykolog på plats i Löberöd. Sedan tidigare har vi sjuksköterskeledda mottagningar för astma/KOL, diabetes och smärta/akupunktur.

Vi har akuta tider varje dag – bokning via telefon 0413-545840.

Vi hälsar såväl gamla som nya patienter välkomna till Brahehälsan - läs mer på vår hemsida http://www.brahehalsan.praktikertjanst.se

 

 

2009-01-31

Anneli Mattsson Måleri

Välkommen till vernissage lördagen den 7 februari 13- 17 
Utställningen pågår 7 februari – 1 mars

Galleriet i Holmby
väg 104 intill Flyinge, 046-524 30
Öppet: lör-, sön- och helgdagar 11-17

 

 

2009-01-31

20 % rabatt på all inramning

(gäller bara begränsad tid innan vår inramningssäsong börjar)

Galleriet i Holmby har funnits i 20 år och rabatten gäller endast för invånare i Flyingebygden.  Vi är oftast hemma men ring gärna innan ni kommer.

Tel. 046-524 30   Galleriet i Holmby,  Holmby gamla skola

 

2009-01-27

Inte bara krokus vid vägkanten

Snart är våren här och med den alla vackra blommor vid vägkanten. Jag packar ner minstingen i vagnen, trär på den lite äldre mössa och vantar och börjar traska mot skolan. Jag insuper den friska morgonluften men slutar tvärt då jag får syn på en stor hög med hundbajs på trottoaren. Tar kvickt tag i mitt barn och hinner precis dra undan henne innan hon trampar i den rykande färska högen. Vi grinar illa och går vidare. Vi passerar ytterligare tre högar innan vi svänger in på gångvägen genom skogen. Därefter sicksackar vi mellan ungefär 15-20 hundbajshögar, några hela och fina men väldigt många som nån stackare har trampat i. Jag undrar i mitt stilla sinne om det är hundägarna som INTE plockar upp efter sin hund som fått bajs på skorna. Nej, antagligen inte. De går säkert i mitten av stigen och aktar sig noga för att trampa i nåt olämpligt. Troligen är det ett barn som struttat hem från skolan i helt andra tankar och inte tänkt på att titta ner i marken för varje steg han eller hon tar.

De flesta plockar säkert upp efter sin hund, men ni som inte gör det kan väl tänka på barnen, föräldrarna med barnvagn, de äldre, joggarna, cyklisterna, söndagspromenadsutövarna och alla andra som inte tycker att det är så kul att få din hunds bajs med sig hem och se till att plocka upp efter din hund.

Vänliga hälsningar från en välmenande flyingebo

2009-01-26

Föreläsningsföreningen vårprogram 

Ett nytt program för våren 2009. Detta kan du ta del av här.  

 

2009-01-16

Försäljning av vandrarhemmet i Gårdstånga 

Detta hus är Sveriges äldsta ålderdomshem, byggt 1619.

Anna Brahe lät uppföra detta ålderdomshem som ett hem för gamla och fattiga i bygden. För att klargöra exakt vad huset skulle användas till och för att försäkra sig om hennes vilja skulle efterlevas, lät hon upprätta ett donationsbrev som bevaras i dag på Landsarkivet i Lund. Det var en betydande donation till bygden. År 1919 överlämnades hemmet som gåva till kommunen. Huset fick förbli ålderdomshem i 370 år.

År 1999 började man använda det som vandrarhem. Nu skall det säljas eller auktioneras ut till högsta möjliga pris. Av en Kommun som säger sig värna om gamla kultur byggnader (Läs Lagerhuset) Detta kan väl inte vara möjligt,

Jag uppmanar alla innevånare i Gårdstånga och Flyingebygden att på något sätt stoppa detta överfall på gamla byggnader i vår bygd.

Erik Olsson

2009-01-13

Hälsoval Skåne

Vårdcentralen är belägen i centrumhuset i S Sandby och har öppet mellan kl 8 och 17 varje vardag. Telefonmottagningen för rådgivning och tidsbeställning är öppen under samma tid . Antalet sjuksköterskor som bemannar telefonmottagningen varierar. Bemanningen kan ökas då behovet är stort men väntetider i telefon uppstår ibland. Möjligheten att få bli uppringd finns alltid.

På vårdcentralen arbetar 5 distriktsläkare/specialister i allmänmedicin, 7 sjuksköterskor/distriktssköterskor, 3 undersköterskor, 3 medicinska sekreterare, 1 kurator (några timmar/vecka). Sjukgymnast, arbetsterapeut och psykolog finns knutna till vårdcentralen. Verksamheten leds av en verksamhetschef.

Vårdcentralen erbjuder mottagning för tidsbeställda och akuta läkar- och sjuksköterskebesök samt planerade kuratorsbesök.

Vårdcentralen har en barnhälsovårdsmottagning/BVC bemannad med läkare och distriktssköterskor samt specialmottagningar för diabetes, högt blodtryck/livsstil och astma/KOL.

Vårdcentralens läkare samarbetar med hemsjukvården och har tät kontakt med äldreboenden genom besök och konsultation.

Vårdcentralens eget laboratorium genomför ett stort antal provtagningar, även på uppdrag från andra vårdgivare.

Vårdcentralen har en stark förankring i S Sandby med omnejd och personalen har lång erfarenhet. Många har arbetat länge på vårdcentralen vilket har skapat stor kunskap om och känsla för, patienterna. Möjligheterna att ge god vård och service är i stort sett anpassade efter det patientantal som vårdcentralen betjänar i dagsläget och nuvarande lokaler lägger hinder i vägen för en utökning av verksamheten. 

Vårdcentralen välkomnar nya patienter men utrymmet är begränsat.

Telefonnummer till vårdcentralen: 046-275 23 00.

Verksamhetschef: Charlotte Erici

 

2009-01-08

Förslag till förbättringar

Flyinge Utveckling har tillsammans med övriga byalag i Eslövs kommun möte med kommunledningen den 22 januari. Vi har sedan länge en lista med förslag som vi trycker på om. Läs mera här.  Vi tar tacksamt emot flera förslag som kan framföras till kommunen. Ta chansen. Skicka ditt förslag direkt

 

2009-01-03

God fortsättning på det nya året

Ett Nytt år har börjat. Välgång till alla de cirka 3000 personer, som besöker denna sida varje månad önskas från redaktionen.

 

2009-10-14

Lundaland - vårt Leaderområde 

Flyingebygden ingår i Leaderområdet Lundaland, som är området runt Lund med kommunerna Lund, Staffanstorp, Kävlinge, Lomma landsbygd och södra Eslövs kommun.  Flyinge Utveckling har fått ekonomiskt stöd till sitt arbete med en bygdeplan med sikte på framtiden.

 

 

 

 

 Flyinge information innehåller allt som handlar om Flyingebygden. Om du har synpunkter på innehållet så kan idéer framföras här. Skriv ett ebrev till webbmaster@flyinge.nu

Just nu 4010 A4 sidor med text och bild

 

Anslag  

Bank och Post 

Bankens öppettider 

Bosätta sig   

Bredbandsutbyggnad 

Busstider  

Butlerservice

Bygdens historia 

Efterlysning 

Flyinge i bilder 

Flyinge Kungsgård 

Flyingeskolan

Flyingebygden i media

Fritid 

Föreningar

Företag i Flyinge 

Gårdar inom Flyinge

Gårdstånga 

Handla i Flyinge 

Hästar

Kartor

Kommunikationer 

Kultur 

Kyrkor 

Lagfarter

Länkar

Medborgarkontoret 

Namnet Flyinge 

Naturen i Flyinge 

Nyheter 

Reportage Flyinge 

SDS artiklar Flyinge

Service

Sponsorer

Taxi

Utfärder

Valet 

Väggtidning 

Äta i Flyinge 

Övernatta 

Översiktsplanen 

 

 

 bildberättelser (134 stycken)

Aletorp Antik
AN Auto Center Getinge
Astells bro

Bageriet 

Bageriet II
Bananen

Bebyggelse

Bettransporter
Blommor
Blommor3

Bibliotek 

Boule 

Bostadsrättsföreningen

Broar

Byakista
Bullar

Bygdeskyltarna 

Caballo
Condis
Cykelled

Den bästa maten 

Den gula färgen

Djungel 

Elevhem
Flyinge Arbetsgemenskap

Flyinge Badmintonklubb

Flaggor

Flyinge Bil

Flyingeboken
Flyingedagarna
Flyingechefen
Flyingegolfen
Flyinge Kondis   

Flyinge Kan 

Flyingekorset

Flyinge Kungsgård

Flyinge Kungsgård 2006
Flyinge Kungsgård Kring
Flyinge Kungsgård Orten

Flyinge Plantshop 

Flyinge Restaurang & Café
Flyinge Stoppet
Flyinge Taxi

Flyinge Värdshus 

Flyingerundan 

Flyinge Utveckling
Flöjtkonsert

Folan AB  

Friluftsfrämjandet 

Friskis & Svettis 

Fritidsgården
Föreläsningsföreningen
Församlingshemmet 2006
Gamla jobb

Gamla vyer

Galleri Holmby

Gatubilder Ängarna 

Granelundshallen

Granaths bilskrot 

Grillfest Matöppet 

Grus 

Grönytor 

Gula blommor
Gula hus
Gudrun

Gårdstånga Handelsträdgård 

Gårdstånga Holmby Rödakors 

Gårdstånga Rastplats
Gårdstånga Livs & Pizza
Hembageriet
Horses on Request

Husbygge på gång 

Hästtävlingar
Höstbilder
Julia Pizzeria

Julmarknaden 

Julmarknad 2006

Järnvägen 

Katter i konst

Kjeld Jensen Akrylteknik

Kläder
Konst
Konst4
Konst5
Körning 2007
Linnebjer naturreservat

Loppis 

Lunds Universitet

Lucia

Manifestationer 

Majblomman 100 år

Matöppet i Flyinge

Midsommar 

Mötesplatser

Nationaldagsfirande

Natur1 Ängarna 

Natur2 Fåglarna 

Natur3 Blommor

Nya Café Bänken
Potsdamcyklister

Prillas 

Pensionärsföreningen
Robins Pizzeria & Grill
Robins Pizzeria & Grill II
Ryttare & Häst

Rondellen 

Runstenarna i bygden
Sallad
Salong Nackdelen
Semesterbilder

Shellmacken 

Sjuk

Sjön 

Skånska Dagbladet
Skånegården

Skolavslutning 

Sofiero Gårdsmuseum

Storkar 

Student
Sång
Taxi
Tipsrundan
Trampen

Tre cykelleder 

Trygghetsvandring 

Trädgård
Trädgårdens Dag 2007

Träffpunkten

Ulrika Hydman-Valien

Valborgsfirande 

Vandringsled Natur & Kultur

Wattningen

Vinterbilder

Vårflod

Våren 2008
Backdoor

Äldre bilder från ängarna